Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motošosejas braucējiem panākumi Čehijā un Igaunijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motošosejas braucējiem panākumi Čehijā un Igaunijā
Rožkalns un Kanajevs uz pjedestāla augstākā pakāpiena

Šī gada pirmssvētku dienās godalgas izcīnījuši vairāki Latvijas motošosejas braucēji gan Baltijas mēroga, gan starptautiskās sacensībās.

22. jūnijā "auto24ring" trasē Igaunijā pirmo reizi notika Baltijas "Endurance" sacensības, kur svarīgs ne tikai ātrums, bet arī stabilitāte un pitstopu stratēģija, lai komandai, veicot distanci, izdotos maksimāli labs rezultāts. Šajās "CR Moto" rīkotajās sacensībās piedalījās astoņas Latvijas motosportistu komandas. Sacensību uzvarētāji divu stundu laikā pieveica 87 apļus, kas kas būtu līdzvērtīgs attālums braucienam no Rīgas līdz Tallinai.

Sporta klasē, dalībniekiem ar aktuālām motosporta licencēm, vietas uz goda pjedestāla izcīna Lietuvas un Igaunijas Pārstāvji - uzvara "Grecio Noras" (Lietuva - J. Bucnis un M. Butkus), otrajā vietā "MAGA Racing" (Lietuva - Z. Butkevičs un M. Razmislavičs), bet trešā vieta komandai "Suzuki Team Estonia" (Igaunija - J. Sārmā un M. Vestels).

"Hobby" klasē dubultuzvaru svinēja Latvijas sportisti – pirmā vieta "Bruno Racing Team" (Garijs Rožkalns un Vjačeslavs Kanajevs), otrā vieta komandai "SFRT Motorsports" (Rūdolfs Bergmanis un Mikus Gredzens), kamēr trešā vieta "Edgar Racing" no Lietuvas (T. Melniks un E. Kudinovs).

Nākamais Baltijas "Endurance" sacensību etaps notiks turpat "auto24ring" trasē 10. augustā.

Tikmēr uz Brno trasi Čehijā, kurā ik gadu tiek aizvadīts arī "MotoGP" čempionāta posms, devās vairāki Latvijas motosportisti. Pasākuma ietvaros notiekošajā "BMW S1000RR Cup" otro vietu izcīna Raitis Zverbulis. Savukārt Ilmārs Rudzons ("SFRT Motorsports") "SSPopen/SBK 750" klasē uzrādīja absolūti labāko apļa laiku un ierindojas otrajā vietā, piekāpjoties tikai dānim Kimam Filipsam ar krietni jaudīgāko "Moto2" motociklu.

Nākamās sacensības, uz kurām ir plānojuši doties Latvijas motosportisti ir "Estonian Grand Prix 2019", kas notiks jau nākamajās brīvdienās un sevī apvienos vadošās auto un moto šosejas disciplīnas.