Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Titulētais Kairoli pagarina līgumu ar "KTM" uz vēl divām sezonām

Juris Grīns
Juris Grīns

Titulētais Kairoli pagarina līgumu ar "KTM" uz vēl divām sezonām
Antonio Kairoli
Foto: KTM

"Red Bull KTM Factory Racing" komanda paziņojusi, ka vēl uz divām sezonām pagarinājusi līgumu ar pašreizējo MXGP čempionu Antonio Kairoli. Itālis vienības sastāvā līdz ar to turpinās startēt vismaz līdz 2020. gada beigām.

32 gadus vecais sicīlietis līgumu pagarināja šonedēļ Romā, klātesot komandas menedžerim Klaudio de Karli un "KTM Motorsports" direktoram Pitam Beireram.

"KTM" nometnei Kairoli pievienojās 2009. gadā.

Savā karjerā Kairoli par pasaules čempionu motokrosā kļuvis jau deviņas reizes. Pirmos titulus viņš izcīnīja 2005. un 2007. gadā MX2 klasē, bet no 2009. līdz 2014. gadam sešas sezonas pēc kārtas bija nepārspējams MXGP kategorijā (iepriekš - MX1 klase), kam pievienoja pirmo vietu arī 2017. gada sezonā. Pirmos trīs titulus sportists izcīnīja ar "Yamaha" motociklu, pārējos jau braucot "KTM" komandā.

Kairoli līgumu pagarinājis īsi pirms jaunās MXGP sezonas sākuma, kas gaidāms 4. martā Argentīnā. Šī viņam būs jau 15. pilnā sezona pasaules čempionātā un devītā "KTM" sastāvā.

Kopumā viņš karjerā piedalījies 213 Grand Prix posmos, izcīnījis pirmo vietu 163 braucienos, guvis 83 uzvaras posmos, kā arī 145 reizes kāpis uz pjedestāla. Pasaules čempionāta rekordists ar desmit tituliem ir beļģis Stefans Evertss, bet jau šogad Kairoli ir iespēja šo rekordu atkārtot.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro