Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Spānijas MotoGP uzvar Markess, Rosi izcīna piekto vietu

Spānijas MotoGP uzvar Markess, Rosi izcīna piekto vietu
Marks Markess
Foto: ANTONIO GARCIA / EFE

Svētdien Spānija, Aragonā, aizvadīts MotoGP pasaules čempionāta kārtējais posms, kurā uzvaru pēc ne tik veiksmīga starta izcīnīja spānis Marks Markess.

Atgādināsim, ka kvalifikācijā uzvaru izcīnīja mājinieks Maveriks Vinjaless, kamēr veterāns Valentino Rosi, kurš pirms 24 dienām krita un lauza kāju, pārsteidza ar izcīnītu trešo vietu. Otrais kvalifikācijā bija Horhe Lorenso.

Ātrs pēc starta bija Andreā Doviciozo, kurš no septītās vietas pakāpās uz trešo pozīciju, kamēr līderis bija Lorenso, bet otrais - Rosi. Neveiksmīgs starts padevās kvalifikācijas uzvarētājam Maverikam Vinjalesam, kurš pēc viena apļa bija atkritis uz piekto vietu.

Nākamajā aplī Marks Markess apdzina Doviciozo un pakāpās uz trešo vietu, kamēr Rosi ļoti cieši sekoja Lorenso. 14 apļus līdz beigās Markess 12.aplī apdzina uzreiz Rosi un Lorenso, taču sportista ātrums bija pārāk liels, kā rezultātā viņš nespēja sabremzēties un līkumā izbrauca pārāk plati, tādējādi zaudējot uzreiz trīs pozīcijas un atkrītot uz ceturto vietu. Vēlāk Markess vēlreiz apdzina Doviciozo un pietuvojošās otrajā vietā esošajam Rosi, kuru arī 12 apļus līdz brauciena beigām viņš apdzina, pakāpjoties uz otro vietu. Tikmēr Vinjaless tobrīd bija atkritis uz sesto vietu.

Turpinājumā Lorenso un Markess nedaudz atrāvās, kamēr Rosi cieši sekoja Doviciozo un Dani Pedrosa. Astoņus apļus pirms beigām Markess apdzina Lorenso un kļuva par sacensību līderi, kamēr Pedrosam izdevās apdzīt Rosi un pakāpties uz trešo vietu. Piecus apļus pirms beigām Vinjaless pakāpās uz piekto vietu un sāka mēģināt apdzīt komandas biedru Rosi. Kad līdz sacīkstes beigām atlika trīs apļi, Vinjalesam tomēr izdevās apdzīt Rosi un pakāpties uz ceturto vietu, kamēr Pedrosa apdzina Lorenso un pakāpās uz otro vietu.

Turpinājumā līderim Markesam izdevās atrauties no konkurentiem un izcīnīt svarīgu uzvaru. Otrais finišēja Pedrosa, bet trešais palika Lorenso. Piektais finišēja Rosi. Jāpiebilst, ka Top 8 iebrauca seši spāņi.

Kopvērtējumā līderis ir Markess (224), kuram seko Doviciozo (208) un Vinjaless (196).

Sacensību rezultāti:

V.BraucējsValstsMotociklsLaiks
1 .Marc MARQUEZSPAHonda42'06.816
2 .Dani PEDROSASPAHonda+0.879
3 .Jorge LORENZOSPADucati+2.028
4 .Maverick VIÑALESSPAYamaha+5.256
5 .Valentino ROSSIITAYamaha+5.882
6 .Aleix ESPARGAROSPAAprilia+6.962
7 .Andrea DOVIZIOSOITADucati+7.455
8 .Alvaro BAUTISTASPADucati+7.910
9 .Johann ZARCOFRAYamaha+13.002
10 .Pol ESPARGAROSPAKTM+14.075

Kopvērtējums:

V.BraucējsMotociklsPunkti
1.Marc MARQUEZHonda224
2.Andrea DOVIZIOSODucati208
3.Maverick VIÑALESYamaha196
4.Dani PEDROSAHonda170
5.Valentino ROSSIYamaha168
6.Johann ZARCOYamaha117
7.Jorge LORENZODucati106
8.Danilo PETRUCCIDucati95

, 2017-09-24 19:48, pirms 7 gadiem
Rossi ir fenomens.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").