Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc gada pārtraukuma Eiropas Nāciju kausā tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase

Andrejs Siliņš

Pēc gada pārtraukuma Eiropas Nāciju kausā tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase
Foto: x99.lv

Jau pēc mēneša, Dānijā, pulcēsies ātrākie blakusvāģu un kvadraciklu sportisti, lai aizstāvētu savas valsts godu Eiropas Nāciju Kausa sacensībās. Pēc gada pārtraukuma sacensībās piedalīsies arī Latvijas kvadraciklu izlase.

Šogad Eiropas Nāciju Kauss blakusvāģiem un kvadracikliem norisināsies 22. un 23. septembrī Slāgelses trasē, Dānijā. Latvijas valsts karoga krāsas šogad pārstāvēs Emīls Sigājevs, Valērijs Kuzmins un Edgars Meņģelis, bet izlases vadītāja groži uzticēti Jānim Arbidānam.

Pēc divu gadu pauzes kvadracikla seglos atgriezīsies divkārtējais Eiropas čempions Edgars Meņģelis, kurš aizvadītās divas sezonas četrus riteņus ir iemainījis pret diviem un startē Latvijas čempionāta MX1 klasē. Lai arī ir pagājis ilgs laiks kopš Edgars ir piedalījies sacensībās ar kvadraciklu, nav šaubu, ka spējas nekur nav zudušas un kas zina, varbūt tieši solo motocikla prasmes darbosies kā slepenais ierocis. Edgars ir vienīgais no komandas, kam ir pieredze, startējot Nāciju Kausā, jo tieši viņš bija komandas kapteinis 2015. gadā, kad Latvijas izlasei izdevās izcīnīt augsto 2. vietu.

“Man ir liels prieks pēc pauzes atgriezties atpakaļ uz kvadracikla un pārstāvēt Latvijas izlasi. Jūtos ļoti labi un centīšos izdarīt visu iespējamo, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu. Trase man ir pazīstama, jo tieši šajā trasē sākās 2016. gada Eiropas čempionāts, kurā izcīnīju uzvaru, kas sniedz sava veida pārliecību. Šogad mani komandas biedri ir ar mazāku pieredzi, startējot ārpus Latvijas, tāpēc darbošos arī kā treneris, daloties savā pieredzē ar viņiem, lai kopā varētu uzrādīt labu rezultātu,” atzīst Edgars.

Edgara komandas biedri šogad būs Emīls Sigājevs un Valērijs Kuzmins. Abi sportisti šosezon startēja Latvijas čempionāta Q OPEN klasē un ir guvuši pieredzi arī piedaloties Eiropas čempionāta posmos.

Izlases vadītāja godu ir uzņēmies Jānis Arbidāns, kas pats brīvajā laikā startē enduro sacensībās tieši ar kvadraciklu. “Prieks, ka šogad izdevās nokomplektēt izlasi, jo pērn izlases mums nebija. Prieks arī par to, ka Edgars piekrita būt komandā, jo šogad Edgars ir uzņēmies trenera funkciju, nododot savas zināšanas jaunajiem braucējiem, kas, cerams, būs viņiem kā stimuls cīnīties. Mērķis, dodoties uz Dāniju, ir sniegt pieredzi un iespēju sevi apliecināt Pasaules līmenī tieši jaunajiem braucējiem (Emīlam un Valērijam), jo šajās sacensībās startēs ne tikai komandas no Eiropas, bet arī ASV un Kanādas. Runājot par rezultātu, domāju, ka, ja būs stabilitāte, tad arī rezultāts neizpaliks, jo komandā nav 1 braucējs, bet 3, līdz ar to katram ir jāizdara savs darbs,” teic Jānis.

Līdz lielajam notikumam ir atlicis vien mēnesis, kura laikā komanda aktīvi trenēsies un gatavosies šīm nozīmīgajām sacensībām. Izlases gaitām ikviens varēs sekot līdzi “x99/Slīterāni” Facebook lapā un Instagram profilā.

Informāciju sagatavoja
Monta Tiltiņa