Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MX Ādaži" motokrosisti aizvadījuši sezonas pirmo pusi

Juris Grīns
Juris Grīns

"MX Ādaži" motokrosisti aizvadījuši sezonas pirmo pusi
Leons Kozlovskis
Foto: motokross.lv

Viena no vadošajām motokrosa komandām Latvijā ir "MX Ādaži". Motokrosa sezona jau ir sasniegusi vidu un tāpēc varam nedaudz atskatīties, kā šīs komandas braucējiem ir veicies šajā laika posmā.

Leons Kozlovskis sezonu iesāka ar uzvarām gan Latvijas čempionātā, gan Superkausā, bet tad rokas lūzums Igaunijā, izlaisti vairāki posmi un nedaudz pabojāts plānotais sagatavošanās process Pasaules kausam Zviedrijā.

Zviedrijā Leonam pirmajā braucienā izstāšanās un otrajā braucienā 10.vieta, kas divu braucienu summā veido 15.vietu starp visiem Pasaules veterāniem.

Latvijas kausā ir divi uzvarēti posmi un viens izlaists posms, kas uz doto brīdi Leonam ļauj atrasties 3.vietā, bet līdz 1.vietai trūkst tikkai 19 punkti.

Superkausa seriāla Leonam uzvara 1.posmā un izlaisti nākamie divi, kas kopvērtējumā sniedz 15.vietu. Vel atlikuši divi posmi un tajos viņš noteikti pacīnīsies par augstākām pozīcijām un iespēju uzlabot savu vietu arī kopvērtējumā.

Edgars Meņģelis šosezona vairāk koncentrējas Francijas un Eiropas čempionātam. Francijas čempionātā Edgaram sezonas sākums nav diezko izdevies, jo maz treniņu un nemitīga cīņa ar tehniku. Sezonas turpinājumā galvenais būs nostiprināties Francijas čempionātā un uzlabot rezultātus. Pirms sezonas kā svarīgākais bija Eiropas čempionāts, bet 1. Etapā neveiksme ar tehniku un ļoti pabojāts kopvērtējums, kā rezultātā būs grūti cīnīties par uzvaru.

Jau nākamā nedēļā Igaunijā un vēl pēc nedēļas Latvijā risināsies nākamie Eiropas čempionāta etapi. Tajos Edgaram mērķi ir paši augstākie un tagad tiek ieguldīts pamatīgs darbs, lai cīnītos par visaugstākajām vietām.

Jānis Saldavs šogad pārgāja uz Quad Amatieru klasi un trīs posmos divas „0”, kas uz doto brīdi kopvērtējumā viņu ierindo 5.vietā. Ja 1.vieta ir ļoti lielā attālumā, tad pie veiksmes un cīņas trasē ir iespējams pacīnīties par 2.vietu, jo līdz 2.vietai tikai 11 punkti.

Superkausa seriālā pagalam neveiksmīgs 1.posms Valmierā un divas „0”, kas ļoti pabojā kopvērtējumu un Jānim tagad 11.vieta.

Raivis Sottee šogad ir viens no sparīgākajiem cīnītājiem komandā. Latvijas čempionātā Raivim 6.vieta pēc diviem etapiem, bet lieliskas iespējas vēl pacīnīties par augstāku vietu, jo līdz 1.vietai 28 punkti, bet līdz 2.vietai tikai 9 punkti. Superkausa seriālā Raivis ir ļoti veiksmīgi un stabili nobraucis visus posmus un pēc pirmajiem 3 posmiem viņam augstā 2.vieta un līdz 1.vietai tikai 8 punkti. Visa cīņa par čempiona tituli viņam vēl priekšā.

Rinalds Dišlers Kirilko šosezon uzsvaru liek uz Superkausa seriālu un pēc 3 aizvadītajiem etapiem viņam 3.vieta un līdzīgi kā komandas biedram Raivim, vēl ir iespēja cīnīties par čempiona titulu, jo līdz 1.vietai tikai 12 punkti. Latvijas čempionātā Rinaldam divas „0” un tikai 17.vieta.

Kārlim Bolem Jr šī sezona pagaidām ir izvērsusies ļoti neveiksmīga. Jau 1.Latvijas čempionāta etapā trauma un vairākas sacensības izlaistas. Pēc traumas ārstēšanas Kārlis atgriezās uz Rīgas Superkausa posmu, bet tur tehniska ķibele un izstāšanās. Pēc šī posma vienā no treniņiem neveiksmīgs kritiens un atkal jāatsakās no braukšanas. Tagad viņš ir atsācis fiziskos treniņu un jau tuvākās nedēļas laikā atgriezīsies uz sava quad, bet Igaunijas un Latvijas Eiropas čempionāta posmos noteikti būs skatītāja lomā.

Superkausa seriālā komandu vērtējumā pagalam neveiksmīgs izvērtās 3.posms Rīgā un pēc aizvadītiem 3 posmiem komandu vērtējumā 7.vieta. Nākamos 2 posmos būs jāpieliek maksimāls spēks visiem komandas braucējiem un jāpacīnas par augstākām vietā atlikušajos posmos un arī kopvērtējumā.

Nākamās sacensības jau šajā nedēļas nogalē Steplē, kur risināsies Latvijas kausa izcīņa.

VietaBraucējaValstsMotociklsPunkti
1.Chiara FontanesiITAYamaha255
2.Meghan RutledgeAUSKawasaki250
3.Livia LancelotFRAKawasaki232
4.Stephanie LaierGERSuzuki212
5.Nancy Van De VenNEDYamaha182
6.Larissa PapenmeierGERSuzuki172
7.Natalie KaneIRLKTM151
8.Anne BorchersGERSuzuki145
9.Marianne VeenstraNEDHusqvarna127
10.Francesca NoceraITASuzuki115
...
32.Samanta JostaLATYamaha5

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži