Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Līvs Apē vēl nestartē, "Rodeo" komandai pjedestālu sarūpē Ratseps, Sanders un Babris

Juris Grīns
Juris Grīns

Līvs Apē vēl nestartē, "Rodeo" komandai pjedestālu sarūpē Ratseps, Sanders un Babris
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, Apē norisinājās Latvijas čempionāta 2. posms solo motocikliem un tradicionālais „Vaidavas Kauss”. Šoreiz uz Api "Rodeo" motokrosa komanda devās gandrīz pilnā sastāvā, nestartējot vienīgi Dāvim Līvam, kurš joprojām ārstē muguras traumu.

MX125 klasē kā ierasts komandu pārstāvēja Toms Babris. Šoreiz neveiksmīgs 1. brauciena starts,kurā tika piedzīvots kritiens, braucienu uzsākot no 20. pozīcijas, tomēr finišu sasniedzot kā ceturtais. 2. braucienā Tomam spēks vairs nepietika, jo viss bija atstāts 1. brauciena izmisīgajā pakaļdzīšanās maratonā, par spīti visam tika izcīnīta 4. vieta, kas dienas kopvērtējumā rezultējās ar 3. vietu uz goda pjedestāla pakāpiena.

Sacensībās piedalījās arī komandas vadītājs Arvis Sanders, startējot Senioru klasē. Nelielas neveiksmes braucienos dienas beigās lika samierināties ar 3. vietu, par vienu punktu atpaliekot vien no 1. vietas ieguvēja, igauņu sportista.

Lielisku sniegumu un cīņassparu trasē parādīja komandas MX2 klases braucēji Kristers Drevinskis un Erki Kahro. 1. braucienā Kristeram stabila 4. vieta, bet pēc diviem nobrauktiem apļiem izstāšanās, diemžēl, Erki Kahro. Neskatoties uz tehniskajām ķibelēm, kuras veiksmīgi atrisināja komandas galvenais mehāniķis Ivars Plūdums, Erki izgāja uz starta 2. braucienā un parādīja lielisku sniegumu, atrodoties pat līdera pozīcijā, tomēr ātrāks tomēr izrādījās Kārlis Sabulis un finišā 2. vieta.

2. braucienā patīkami pārsteidza Kristers, kurš jau pēc pirmā līkuma atradās līdera pozīcijā un spēja to nosargāt vairākus apļus, tomēr braucienā pieļautās kļūdas un kritiens, finišā lika samierināties ar 6. vietu, dienas kopvērtējumā ierindojoties 4. vietā.

Prestižajā MX1 klasē šoreiz viens komandas pārstāvis – Prīts Ratseps. Jau 1. brauciena startā Prītam izdevās izvirzīties līdera pozīcijā, to noturot arī līdz brauciena beigām. 2. braucienā ne tik labs starts un finišā stabila 3. vieta, kas dienas beigās ļāva kāpt uz pjedestāla 2. pakāpiena. Čempionāta kopvērtējumā Prīts šobrīd ierindojas 2. vietā, par 8 punktiem piekāpjoties Dāvim Ivanovam.

Komandu vērtējums tiks zināms pēc Latvijas čempionāta komandu ieskaišu 65cc un 85cc klašu strartiem Ķegumā, jo Apē šīs klases nevarēja piedalīties sakarā ar Eiropas čempionāta posma norisi Polijā. "Rodeo" komandas nākošās sacensības aizvadīs 5. jūnijā Kandavā, kad tur norisināsies "Superkauss" 2. posms.

Izmantotie resursi:
RodeoMX - Jaunumi