Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ Krievijā starts Jonasam, Sabulim un Šileikam

Juris Grīns
Juris Grīns

Šonedēļ Krievijā starts Jonasam, Sabulim un Šileikam
Kārlis Sabulis
Foto: Sportista sociālie tīkli

Šajā nedēļas nogalē Krievijā, Orļonokas trasē tiks aizvadītas pasaules un Eiropas čempionātu cīņas motokrosā. Uz starta stāsies arī trīs latviešu motosportisti.

Svarīgs starts Krievijā būs Paulam Jonasam ("Red Bull KTM Factory Racing"). Pēc absolūtas dominēšanas Argentīnā, Nīderlandē un Spānijā, iepriekšējos divos posmos Itālijā un Portugālē tikai vienreiz finālbraucienos izdevās finišēt vadošajā trijniekā. Šobrīd strauji pietuvojies komandas biedrs Horhe Prado, kurš MX2 klases kopvērtējumā atpaliek vairs tikai 14 punktus. Ja Jonass neatgriezīsies uz uzvaru takas, var gadīties, ka uz 13. maijā Ķegumā notiekošajām sacensībām viņš vairs neieradīsies kā sezonas līderis.

Pirms gada Krievijā notikušajā pasaules čempionāta posmā Jonass guva otro un trešo vietu braucienos, bet Prado sniegums bija vājāks - 15. un ceturtā vieta. Šogad MX2 klasē šajā posmā startēs 26 sportisti.

Savukārt MXGP kategorijā, kur latvieši nepiedalās, būs 33 dalībnieki. Tur par pirmo vietu čempionātā arī cīnās "KTM" rūpnīcas braucēji - Džefrijs Herlinss un Antonio Kairoli, kurus šķir 16 punkti.

Diviem latviešiem varēsim sekot līdzi Eiropas čempionāta klasē EMX250, kuras dalībnieki Orļonokā aizvadīs sezonas trešo posmu. Gan Tomass Šileika ("WZ Racing"), gan Kārlis Sabulis ("MX Moduls") pierādījuši, ka ir spējīgi cīnīties un finišēt pirmajā desmitniekā, tomēr pagaidām pietrūcis stabilitātes un šo spēju pierādīšanas katrā braucienā.

Abos aizvadītajos posmos Spānijā un Portugālē Šileika pa reizei finišējis desmitais, bet abas reizes viens no braucieniem pabeigts bez punktiem. Arī Sabuļa labākais rezultāts ir desmitā vieta vienā no braucieniem Portugāles motokrosā, taču ļoti neveiksmīgs izvērtās pirmais posms, kad nomocīja tehniskas problēmas.

Šileika sezonas kopvērtējumā pašlaik ir 16. pozīcijā, kamēr Sabulis ieņem 21. vietu. Šonedēļ ceram uz abu talantīgo braucēju atgriešanos pie stabilitātes, jo ātrums šogad ir gana labs. EMX250 klasē Krievijā startēs 56 sportisti.

Izmantotie resursi:
Home | MXGP