Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonasa treneris: "Sajūta ir tāda, it kā es pats gūtu šīs uzvaras"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonasa treneris: "Sajūta ir tāda, it kā es pats gūtu šīs uzvaras"
Marks de Rūvers un Pauls Jonass
Foto: mxlarge.com

Pēc tam, kad Paulu Jonasu sācis trenēt bijušais pasaules čempionāta dalībnieks Marks de Rūvers, latvietis uzvarējis jau divos MX2 klases Grand Prix posmos. De Rūvers Jonasu trenē ne vien braukšanā, bet arī noskaņo psiholoģiski, kā arī ir viņa draugs un palīgs visās sacīkstēs. Holandietis atzīst, ka pats savā karjerā nespēja ieklausīties treneros, tādēļ par pasaules čempionu nekļuva.

Mēs vakar runājām ar Paulu un apspriedām, cik stabili viņš šogad brauc, neticami stabili, bet vēl neticamāk ir tas, ka šādi braukt viņam iemācīji Tu, ņemot vērā, ka pats savulaik biji pilnībā pretējs. Laikam ir tā, ka Tev atliek viņam stāstīt, ko nedarīt, jo pats savā karjerā izdarīji daudz ko nepareizu?

Marks de Rūvers: "Jā..."

Tu bieži darīji to, ko nevajadzētu. Vai tas nav mazliet neticami, kā viss tagad pagriezies? Vai tas Tev dod gandarījumu?

M.R.: "Sajūta ir tāda, it kā es pats uzvarētu Grand Prix sacīkstēs. Kad Pauls šķērsoja finišu, viņš rīkojās tieši tāpat kā es savulaik - pacēla augšā īkšķi un viss. Jāatzīst, ka Katarā raudāju kā mazs bērns, bet Argentīnā biju mierīgs. Viņš ieguvis daudz punktus, bet vēl tāls ceļš ejams."

Tas, ko es nesaprotu ir, kāpēc Tev nebija neviena, kas savulaik varēja pateikt, kā labāk darīt?

M.R.: "Es neklausījos nevienu. Man šķita, ka visu varu paveikt pats. Paulam pašam arī ir daudz darāmā. Pirms posma Katarā mēs varējām izstaigāt trasi, jo tajā posmā Antonio Kairoli, Glenam Koldenhofam un Džefrijam Herlingsam bija autogrāfu sesija, kamēr Argentīnā tā bija Paulam, līdz ar to trasi ar telefona kameru izstaigāju es, uzņēmu līkumu fotoattēlus un izstāstīju viņam, kā vislabāk darīt. Horhe Prado šobrīd ir ārkārtīgi ātrs, bet viņam nav izturības, taču, ja Pauls neuzmanīsies, tas var ietekmēt iznākumu. Startā Horhe parasti ir ātrāks un ar to ir jāpiesargās, jo Pauls uzskata, ka komandas biedrs jāuzveic. Ja es būtu viņa vietā, kaut kur noteikti izbrauktu no trases. Svarīgi īstajā brīdī uz informācijas dēļa uzrakstīt, ka jāatslābinās un nav noteikti jācīnās."

Mēs jau runājām ar Paulu, ka viņš vajadzīgajā brīdī spēj no jautra cilvēka pārslēgties uz nopietnu sacīkšu braucēju. Viņš šādi pārslēdzas un kļūst citāds. Pat uz pjedestāla izskatījās, ka viņš vēl atrodas citā līmenī.

M.R.: "Es nezinu, kā tas notiek, jo, kad braucam ar īrēto auto, mēs jokojam, bet tiklīdz esam trases teritorijā, tas beidzas, un sākas darbs. Mēs abi pārejam uz citu domāšanu, un tā tas turpinās visu nedēļas nogali. Man nav izpratnes, kā tas notiek, bet viņam tas sanāk ļoti labi."

Arī Tims Gajsers šogad ir pavisam cits braucējs...

M.R.: "Jā, tā ir, bet jāuzsver - kamēr nav spiediena, kamēr Kairoli nemin viņam uz pēdām, bet, kad tas notiek, Tims mēdz kļūdīties. Es uzskatu, ka Tonijs aizvien šogad ir labākais braucējs, pēc tam nāk Gajsers un tad arī pārējie."

Ko Tu domā par Džefriju Herlingsu šajā gadā?

M.R.: "Domāju, ka viņš MXGP klasi novērtēja par zemu."

Izskatījās, ka viņš ir pārsteigts...

M.R.: "Jā, bet tagad viņš to zina. Tas ir viss, ko varu pateikt."

PČ kopvērtējums pēc 3. posma

MXGP:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Tims GajsersSLOHonda106
2.Antonio KairoliITAKTM96
3.Klemens DesālsBELKawasaki91
4.Džeremijs van HorebīksBELYamaha84
5.Jevgēņijs BobriševsRUSHonda82
6.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna72
7.Romēns FevrsFRAYamaha65
8.Kevins StrijbossBELSuzuki56
9.Šons SimpsonsGBRYamaha55
10.Makss AnstijsGBRHusqvarna49

MX2:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversSUISuzuki110
2.Pauls JonassLATKTM107
3.Benuā PaturelsFRAYamaha104
4.Džulians LībersBELKTM99
5.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna99
6.Brents van DoninksBELYamaha73
7.Samuele BernardiniITATM70
8.Horhe PradoESPKTM67
9.Mikele ServelinsITAHonda62
10.Vsevolods BriļjakovsRUSKawasaki59

Jāpiemin, ka Pauls Jonass ir atsaucis dalību Nīderlandes motokrosa čempionāta pirmajā posmā, kas šonedēļ notiks Osas trasē. Sportists jau iepriekš izteicās, ka nepiedalīsies šajās sacīkstēs, ja nejutīsies pietiekami labi aklimatizējies pēc atgriešanās no tālās Argentīnas. Tā vietā šajās dienās latvietis ieplānojis treniņu citā trasē.

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

     [+] [-]

, 2017-03-24 23:37, pirms 7 gadiem
FUUUUU!!! Es ļoti cerēju, ka 41 nebrauks Nīderlandes čempi! Liekas traumas tomēr. Pietiks ar treniņiem pēc smagajiem pārlidojumiem!
Ja runā par Herlingu tad vnk pēc traumām čalis vnk nav formā!! Būtu par visiem simts tad būtu stabili 5cinieks un cīņa par podiem, zinot viņa ātrumu. Tas, ka mxgp nebūs pastaiga kā tas viņam bija mx2 protams skaidrs. Bet es uzskatu ja čalis netraumēsies, tad nākamais Kairoli viņš var mēģināt kļūt! Tikai problēma ar to traumatismu viņam..