Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Doviciozo skaidro sliktā rezultāta iemeslus, Markess priecājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Doviciozo skaidro sliktā rezultāta iemeslus, Markess priecājas
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP titula pretendentam Andreā Doviciozo Austrālijas posms svētdien izvērtās ļoti neveiksmīgs. Kamēr sezonas līderis Marks Markess ar "Honda" motociklu prata uzvarēt, "Ducati" pārstāvis finišu sasniedza vien 13. vietā. Itālis atzina, ka Filipailendas trasē tehnikai gluži vienkārši pietrūcis ātruma.

Kvalifikācijā Doviciozo spēja sasniegt tikai 11. rezultātu, bet sacensībās jau otrā apļa pirmajā līkumā kļūdījās, izbrauca par tālu ārmalā un atkrita uz 20. pozīciju. Līdz ar to 13. vieta bija augstākais, uz ko sportists bija spējīgs. Tas ir Doviciozo sliktākais rezultāts sezonā, ja neskaita izstāšanos sacīkstēs Argentīnā.

"Ļoti slikts rezultāts, sevišķi skatoties čempionāta kopvērtējumu," atzīst Doviciozo, kurš pirms Austrālijas posma bija 11 punktus aiz Markesa, kamēr tagad atpaliek jau 33 punktus. "Kļūda otrajā aplī, protams, radīja sliktu situāciju, taču iemesls šādam rezultātam nav tas - realitāte ir tāda, ka mēs vienkārši nebijām ātri. Šajā trasē ļoti svarīgs elements ir motocikla pagriežamība līkumos, kas ir mūsu vājā vieta. Astoņus apļus pirms beigām riepas jau bija nodilušas, taču tā iemesls ir tieši motocikla uzvedība līkumos."

Līdz sezonas izskaņai atlikušas vēl divas sacīkstes, nākamās no kurām notiks jau šo svētdien, 29. oktobrī Malaizijā. Maksimums, ko vēl iespējams izcīnīt, ir 50 punkti, līdz ar to Markess ir ļoti tuvu ceturtajam titulam MotoGP klasē.

"Šīs bija lieliskas sacīkstes," saka spānis. "Kopš sacensību sākuma mēģināju uzturēt riepās vajadzīgo temperatūru un braukt piesardzīgi, bet jau otrajā vai trešajā aplī saņēmu triecienu no Johana Zarko un sapratu, ka cīņa būs grūta. Braucām lielā līderu grupā kā Moto3 klasē. Bija bauda tā braukt, bet sacīkšu vidū sapratu, ka ir jāuzbrūk vai arī viņi visi apdzīs mani. Bija mazliet bīstami. Uzvara ir svarīga, bet vispriecīgākais esmu par 33 punktu pārsvaru kopvērtējumā. Tagad svarīgi nepieļaut muļķīgas kļūdas, tāpēc turpmāko stratēģiju kārtīgi saplānosim."

Visi pārējie sportisti cerības uz 2017. gada MotoGP titulu šobrīd jau zaudējuši.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...