Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas kvadru komanda nosauc braucējus Eiropas Nāciju kausa sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas kvadru komanda nosauc braucējus Eiropas Nāciju kausa sacīkstēm
Komandas kapteinis Edgars Meņģelis. Foto: Monta Tiltiņa

Jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša Vācijā pulcēsies ātrākie blakusvāģu un kvadriciklu sportisti, lai aizstāvētu savas valsts godu Eiropas Nāciju kausa sacensībās. Pērn Latvijas izlases rezultātu būtiski ietekmēja tehniskas ķibeles, sacensības noslēdzot vien 14. pozīcijā, līdz ar to šogad motivācija uzrādīt labu sniegumu ir vēl lielāka.

Šogad Eiropas Nāciju kauss blakusvāģiem un kvadricikliem norisināsies 5. un 6. oktobrī Švetes trasē, Vācijā. Latvijas valsts karoga krāsas šogad pārstāvēs Edgars Meņģelis, Valērijs Kuzmins un Matīss Palēvics. Kā rezervists komandā pieteikts Emīls Sigājevs, bet izlases vadītāja grožus arī šogad ir uzņēmies Jānis Arbidāns.

2018. gada Eiropas Nāciju kausa sacensības Latvijas izlases sastāvā pirmās bija gulbenietim Valērijam Kuzminam, kurš toreiz likās kā melnais zirdziņš, jo līdz tam brīdim Valērijs nebija biežs viesis liela mēroga sacensībās un pārsteidza komandu, paziņojot, ka sacensībās startēs ar pilnībā jaunu motociklu. Risks atmaksājās un šogad Valērijs ir aktīvākais no izlases sportistiem, startējot ne tikai Baltijas valstu sacensībās, bet arī Eiropas čempionātā, kur šobrīd, pirms izšķirošā posma, kopvērtējumā ieņem godpilno trešo vietu.

"Šogad uzsvaru lieku uz tehniku, precīzāk - uz sīkumiem. Pagājušajā gada sacensībās guvu mācību, ka katram mazajam sīkumam ir nozīme, lai veiksmīgi sacensībās nobrauktu līdz galam. Arī fiziskā sagatavotība ir daudz augstākā līmenī, salīdzinot ar pagājušo gadu, un, protams, tā tiek pilnveidota regulāros treniņos un dažādās sacensībās. Mans mērķis Vācijā ir vairāk saliedēt komandu, parādīt uz ko mēs esam spējīgi un nobraukt stabili līdz galam," gatavojoties sacensībām atzīst Valērijs.

Valērija komandas biedri būs Edgars Meņģelis un Matīss Palēvics. Tieši pērnā gada sacensībās Edgars, pēc divu gadu pauzes, atgriezās kvadricikla seglos, pierādot skeptiķiem, ka viņa prasmes nekur nebija zudušas. Lai gan sezonas laikā Edgars iedzīvojās traumā, viņš jau ir atsācis treniņu režīmu un arī šogad uzņemsies komandas kapteiņa godu. Savukārt pirmās sacensības, pārstāvot Latvijas izlasi, būs Matīsam, kurš līdz šim regulāri ir startējis Eiropas čempionāta posmos.

Izlases vadītāja godu arī šogad ir uzņēmies Jānis Arbidāns: "Šis man būs otrais gads izlases vadībā un vēlos lai arī šogad komanda justos komfortabli un būtu pietiekami nodrošināta startam Eiropas Nāciju Kausā. Mērķi paliek iepriekšējie - darīt visu iespējamo, kas ir mūsu spēkos, lai sasniegtu pēc iespējas augstāku rezultātu, jo Dānijā apliecinājām, ka esam spējīgi būt pietiekami ātri. Uz iepriekšējo gadu atskatos kā uz vērtīgu pieredzi. Komandas sastāvs ir nedaudz mainījies, šogad jaunpienācējs ir Matīss Palēvics, kas kopā ar komandas pieredzējušajiem braucējiem, Edgaru Meņģeli un Valēriju Kuzminu, veidos komandas satāvu šim gadam. Novēliet mums veiksmi, pārējo mēs paveiksim paši."

Līdz lielajam notikumam ir atlicis pavisam nedaudz. Šajā laikā komanda aktīvi trenēsies un gatavosies šīm nozīmīgajām sacensībām.

     [+] [-]

, 2019-08-23 14:54, pirms 5 gadiem
Diez kāds būs sastāvs blaķenēm