Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss: "Mana MXGP karjera gandrīz izjuka"

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss: "Mana MXGP karjera gandrīz izjuka"
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Talantīgais motokrosa braucējs Džefrijs Herlingss lielāko daļu pagājušās MXGP pasaules čempionāta sezonas bija spiests izlaists savainojumu dēļ. Holandietis neslēpj, ka traumas bija ļoti nopietnas, un pastāvēja risks, ka karjeru nāksies beigt priekšlaicīgi.

Pērn Herlingss startēja tikai piecos MXGP posmos, jo jau gada sākumā lauza pēdu un potīti. "Red Bull KTM" rūpnīcas sportists atzīst, ka pat šobrīd vēl aizvien nav pilnībā atveseļojies, un braucot viņš aizvien izjūt sāpes un diskomfortu.

"Vēl šodien man ir problēmas ar pēdu," stāsta Herlingss. "Šobrīd es vairs neesmu spējīgs izlikt sevi visu, jo dažbrīd fiziski esmu ierobežots. Ir iespējams braukt sacīkstēs, bet vienmēr jārēķinās ar nepatīkamām sāpēm."

25 gadus vecais Herlingss savā karjerā jau sasniedzis ļoti daudz. Trīs reizes viņš kļuvis par pasaules čempionu MX2 klasē, bet 2018. gadā tam pievienoja titulu arī lielajā MXGP kategorijā, pie pirmās vietas tiekot jau otrajā sezonā kopš debijas.

"Es vairs negribu braukt tā, kā braucu iepriekš," tagad atzīst Herlingss. "Šī trauma maksāja man ne vien gandrīz visu sezonu, bet gandrīz arī visu karjeru. Tādos brīžos sāc domāt savādāk."

Svētdien "MotoGP" posmā negadījumu piedzīvoja čempions Marks Markess, kurš pirms tam acīm redzami brauca uz riska robežas un smagi krita, jo, visticamāk, pārcentās ar ātrumu. Herlingss neslēpj: "Markess šādas neveiksmes sev var sagādāt vienīgi pats. Dažreiz es viņā redzu kaut ko no sevis."

Izmantotie resursi:
NOS.nl - Nieuws, Sport en Evenementen |...