Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Notikusi traģēdija Eiropas motokrosa čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Notikusi traģēdija Eiropas motokrosa čempionātā
Igors Kuharčuks

Sestdien notikušās sacensības Eiropas motokrosa čempionāta finālā Čehijā EMX85 klasē noslēgušās ar traģēdiju, jo bojā gājis jauns sportists no Moldovas.

Loketas trasē šajā nedēļas nogalē Eiropas čempionāta finālu aizvada ātrākie Eiropas valstu jaunie motokrosa talanti, kas pārstāv EMX65 un EMX85 klases. Uz starta stājušies arī vairāki latviešu motobraucēji.

Diemžēl EMX85 klases pirmajā braucienā sestdien smagu kritienu piedzīvoja moldāvu sportists Igors Kuharčuks. Mediķi nekavējoties ieradās notikuma vietā, kā arī atlidoja mediķu helikopters, tomēr centieni glābt cietušo izrādījās nesekmīgi. No gūtajām traumām jaunais motosportists mira.

Sacīkstes tika apturētas un neturpinājās, bet šodien plānotais otrais EMX85 klases brauciens ir atcelts. Jāatgādina, ka Eiropas EMX85 čempionāta finālā no latviešiem šonedēļ startēja Mairis Pumpurs un pērnā gada Eiropas EMX65 čempions Edvards Bidzāns.

EMX65 klasē uz Čehiju devušies Kirils Maslovs, Ēriks Caunišs, Kārlis Alberts Reišulis un Kristers Janbergs. Sestdien notikušajā pirmajā braucienā Reišulis ieguva desmito vietu, Maslovs finišēja 11. pozīcijā, Janbergs finišēja 25. vietā, kamēr Caunišam 36. vieta.

Šīs klases sportistiem otrais finālbrauciens šodien notika kā plānots, bet latviešiem pirmajā desmitniekā tikt neizdevās. Reišulis atkal bija ātrākais no mūsējiem, gandrīz 40 braucēju konkurencē sasniedzot 17. vietu, Maslovs ieņēma 20. vietu, bet Caunišs palika 35 vietā. Janbergs svētdien un starta neizgāja.