Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Ir piedāvājumi arī no citiem pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Ir piedāvājumi arī no citiem pilotiem"
Kristofs Santermanss/Elvijs Mucenieks
Foto: Sebastian Aull

Aizvadītajā nedēļas nogalē "x99/Slīterāni" motokrosa komandas sportisti paspēja paviesoties vairākās liela mēroga sacensībās. 18. reizi Ventspilī norisinājās „Ventbunkers balva” supermotokrosā, kurā startēja Andis Valts, bet Madonā tika aizvadītas Cross country sacensības, kurās piedalījās Raivis Bensons. Atpakaļ ierindā, startējot pasaules čempionātā blakusvāģiem, atgriezās arī Elvijs Mucenieks.

Latvijas čempionāta 3. posmā Cross Country C klasē startēja Raivis Bensons, kuram šīs bija 2. sacensības šosezon. Raivim izdevās iegūt 3. vietu un atgriezties uz pjedestāla pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Svētdien Ventspilī jau 18. gadu pēc kārtas norisinājās „Ventbunkers balva” supermotokrosā. Tajā šogad, tāpāt kā pērn, startēja arī Andis Valts. Dienas sākumā tehniskas ķibeles, kas atņēma iespēju cīnīties par galveno balvu.

Andis par dalību „Ventbunkers balva 2015”:”Svētdien aizvadīju supermotokrosa sacensības Ventspilī. Neskatoties uz ne visai patīkamo segumu, trase, kura bija izveidota uz slēpošanas kalna, bija ļoti interesanta un baudāma - ar daudziem sarežģītiem elementiem un lēcieniem.

Brīvajos treniņos jau pirmajos apļos radās problēmas ar sacīkšu moci un to nācās nomainīt uz otru. Trasē jutos labi un diezgan ātri izdevās pie tās pierast. Dodoties iesildīšanās aplī pirms kvalifikācijas brauciena sapratu, ka mocim ir izbeidzies sajūgs - jau no starta mocis knapi kustējās uz priekšu un tam sekoja izstāšanās, kas respektīvi deva beidzamo starta barjeras izvēli pirmajam braucienam.

Laika posmā līdz pirmajam braucienam centāmies nomainīt sajūgu, taču beidzamās skrūves tika pievilktas, kad jau starta barjera bija kritusi. Ar vairāku apļu nokavēšanos tomēr devos trasē, kur mierīgā tempā nobraucu atlikušos apļus.

Gatavojoties otrajam braucienam, skrūvēšana bija jau daudz mazāk un izdevās laicīgi tikt līdz starta barjerai. Starts padevās diezgan labs, bet pirmajā aplī pieļāvu dažas kļūdas un zaudēju dažas pozīcijas. Brauciena laikā „salasot” konkurentu kļūdas izdevās pacelties uz sesto pozīciju. Gandrīz visu braucienu turējos līdzīgā atstatumā no priekšā braucošā Ivo Šteinberga, bet pietuvoties un apsteigt neizdevās. Finišā 6. vieta.

Neskatoties uz tehniskajām neveiksmēm, diena kopumā bija izdevusies un pašam bija liels gandarījums par pavadīto laiku šajā trasē.”

Pie starta barjeras pēc 3 nedēļu pauzes atgriezās arī Elvijs Mucenieks, startējot Pasaules čempionāta blakusvāģiem, posmā Vācijā. Elvijs arī šajā posmā startēja kopā ar Kristofu Santermanu. Kvalifikācijas braucienā izdevās uzrādīt 6. ātrāko apļa laiku, kas ir komandas labākais sasniegums līdz šim, bet braucienos izdevās izcīnīt 25. un 11. vietu, kas dienas kopvērtējumā ļāva ierindoties 14. vietā, kas ir viens no labākajiem komandas sniegumiem.

Elvijs par sacensībām:” Kas mani nedaudz pārsteidza bija tas, ka kvalifikācijā spējām uzrādīt 6. ātrāko apļa laiku. Pēc tik lielas pauzes tas bija labs rezultāts.

1. braucienā trīs apļus līdz beigām saplīsa eļļas radiators un izstājāmies. Tobrīd no 20. vietas startā bija droša 14. vieta. Bet 2. braucienā izdevās izcīnīt 11. vietu.

Kristofs nav profesionālis un daudz laika velta biznesam, bet tagad, palīdzot viņam, viņš ļoti novērtē to un ir ļoti priecīgs par paveikto. 11. vieta priekš viņa ir ļoti augsts sasniegums, bez zinu, ka varam iebraukt Top 10. Tagad nākamās sacensības Igaunijā un pēc tam atgriešanās mājās – Ķegums. Arī šajos posmos viņam palīzēšu. Lai arī šobrīd interese ir parādījusies no citiem sportistiem, bet vārdu turēšu un savu solījumu Kristofam izpildīšu līdz galam.”

Nākamās sacensības mūsu komandas sportistiem jau šonedēļ, kad Viļakā norisināsies Latvijas čempionāta 3. posms. Ir uzkrāti spēki gan treniņnometnē, gan individuālajos treniņos un sportisti ir gatavi sevi atkal pierādīt trasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2015-07-25 21:34, pirms 9 gadiem
Mucenieks taka pasaules zvaigzne!cik atri pacelas tik atri atkrita uz savu vietu!