Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rupeika blakusvāģu ekipāža uzvar Alojā

Juris Grīns
Juris Grīns

Rupeika blakusvāģu ekipāža uzvar Alojā
M.Rupeiks/K.Krievs. Foto: Jolanta Uzule

Alojā aizvadīts Latvijas čempionāta motokrosā Jauniešiem un Amatieriem posms tādām sacensību klasēm kā Q Rūķi, Q50, Q70, Q100, Q Juniori, Q Open, Blakusvāģi Open, Blakusvāģi bērniem, Q Hobby, Q Amatieri, Q Veterāni, Blakusvāģi Veterāni, Blakusvāģi Amatieri un Blakusvāģi ar gaisa dzesēšanu. Paralēli Latvijas čempionātam noritēja arī Retro motokrosa sezonas pirmās sacīkstes.

Q Rūķu ieskaitē uzvaras laurus plūca Patriks Ilms, aiz viņa – Dans Puhaļskis un Harijs Ulis. Q50 vidū izcēlās Artūrs Šneiders, kurš aiz sevis atstāja tuvākos sekotājus Markusu Gazarovu un Robertu Trautmani, savukārt no Q70 sportistiem ātrākais bija Markuss Andrečs, otrajā vietā Edvards Lorencs, bet trešais – Kārlis Raudonis. Q100 kopvērtējumā spēcīgākais bija Markuss Augustovskis, kurš sīvā cīņā pārspēja Tanelu Podru un Kārli Straubergu. Q Juniori klasē pirmā vieta pienācās Kristiānam Jānim Sondoram, otrā – Rasmusam Sonam, bet trešo vietu ieņēma Kārlis Lizanders.

Q Hobby ieskaitē nepārspēts bija Jānis Kļaviņš, aiz viņa – Jānis Miņins un Aksels Cīrulis, savukārt Q Open atlētu vidū spēcīgākais bija Mārtiņš Mīkstais, otro vietu izcīnot Ivanam Trjasovam, bet trešo vietu gūstot Matīsam Palēvicam. Andris Ciršs izcīnīja uzvaru Q Veterāni klasē, kur otrajā vietā ierindojās Jānis Arbidāns, bet trešajā – Daniels Baltais. Q Amatieru ieskaitē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Dāvis Ciršs, kurš apsteidza Ati Bredu un Reini Bicānu.

Blakusvāģu bērniem klasē triumfēja brāļi Viesturs un Artūrs Balandiņi, kamēr Blakusvāģu ar gaisa dzesēšanu kopvērtējumā sešu pārstāvju konkurencē šoreiz spēcīgākie bija Darjus Sabockis un Martins Zaļauskis, bet aiz viņiem – Aldis Vāpa/Andris Mačs un Algimants Urbons/Aigrids Vaičūns. Blakusvāģu Veterānu vidū kā ātrākie sevi pierādīja Eriks Vahters un Juri Sārs, otro un trešo vietu izcīnot Gundaram Bondaram/Edijam Pozņakam un Andrejam Vareikam/Ritim Vaļukam. Blakusvāģu Amatieru ieskaitē kopvērtējuma augšgalā atradās Modris Štelle un Mārtiņš Zemeskalns, savukārt Blakusvāģu Open klasē uzvaras laurus plūca Māris Rupeiks un Kaspars Krievs.

Tradīcijām bagātā Retro motokrosa ietvaros uz starta izgāja deviņu klašu pārstāvji, kuri sīvā konkurencē spēkojās par ātrākā braucēja titulu. MX250 konkurencē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Uldis Mustis, aiz viņa – Dāvis Bergšteins un Artis Dreimanis, savukārt MX2T ieskaitē ātrākais bija Edvards Brencis, kurš apsteidza tuvākos sekotājus Arvilu Štrausu un Sandi Aleksejevu. MX450 vidū kā meistarīgākais sevi pierādīja Oskars Baltruņķis, otrajā un trešajā vietā esot Kārlim Podniekam un Mārim Grižbovskim, turpretī MX65 un MX85 jauno atlētu vidū izcēlās, attiecīgi, Kristers Zemmers un Ēriks Caunišs. MX Retro 250 klases pirmais trijnieks sastāvēja no Laura Linarda, Andra Freimaņa un Viļņa Kaģa, kamēr MX Retro 175 ieskaitē triumfēja Elvijs Rautenbergs, atstājot aiz sevis Jāni Cepurnieku un Jāni Leitānu. MX Retro 500 atlētu vidū meistarīgākais izrādījās Māris Miezītis, kamēr MX Retro 350 pirmo trijnieku veidoja Oļegs Kašečkins, Toms Kašečkins un Mārtiņš Mauriņš.

Jau šajā nedēļas nogalē tiekamies Ķegumā, kur 26. maijā norisināsies Latvijas čempionāta motokrosā Junioriem un Amatieriem posms.