Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass, Karro un Sabulis startē Lielbritānijas MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass, Karro un Sabulis startē Lielbritānijas MXGP posmā
Pauls Jonass. Foto: Juan Pablo Acevedo, Husqvarna Media

Šajās brīvdienās Lielbritānijā norisināsies pasaules čempionāta otrais, kā arī Eiropas čempionāta pirmais posms solo motokrosā. Uz starta "Matterley Basin" trasē redzēsim uzreiz trīs latviešus - MXGP klasē cīnīsies Pauls Jonass un Matīss Karro, kamēr Sabulis aizvadīs sacensības EMX250 ieskaitē.

Paulam Jonasam starts šīs nedēļas nogalē būs otrais sezonas laikā. Pirms dažām nedēļām viņš sevi veiksmīgi pieteica MXGP klasē, debijas sacensībās gūstot punktus abos braucienos un izcīnot desmito vietu, par spīti tam, ka vēl pilnībā nav izdevies atgūties no pērn rudenī gūtās ceļgala traumas. Jonasam tās bija arī pirmās sacīkstes "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandā, un iesākto sportists turpinās jau šajās brīvdienās.

Tikmēr Martīss Karro šopavasar jau paspējis startēt vairākās starptautiskās sacīkstēs un jau tad bija zināms, ka, ja būs iespēja, viņš nelaidīs garām iespēju atgriezties pasaules čempionātā. Šogad Karro, tāpat kā Jonass, startē ar "Husqvarna" markas motociklu, bet privātbraucēja statusā. Kādu laiku atpūties savās mājās, viņš ar jauniem spēkiem stāsies uz starta MXGP sacensībās, kur ar dažādām sekmēm piedalījies arī iepriekš. Pērn latviešu motosportists startēja piecos posmos, bet punktus guva vienreiz. Šī gada precīzāki plāni pašlaik nav zināmi.

Kārlis Sabulis arī šogad turpinās startēt Eiropas motokrosa čempionātā EMX250 klasē. Pērn viņš tur veica pilnu sezonu un izcīnīja 14. vietu kopvērtējumā, bet šogad Eiropas sacīkstēs panācis vienošanos par Vācijas komandas "WZ Racing" pārstāvēšanu. Viņa rīcībā būs "KTM" motocikls.

"Matterley Basin" trasē pasaules čempionāta posms tiek rīkots kopš 2006. gada. Pērn MXGP klasē šeit ļoti aizraujošu cīņu par uzvaru aizvadīja "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportisti Džefrijs Herlingss un Antonio Kairoli. "Grand Prix" izcīnīja Herlingss, kurš šobrīd traumas dēļ sacīkstēs uz kādu laiku nepiedalās un nebūs redzams uz starta arī Lielbritānijā. Kairoli ir visas izredzes uz vēl vienu labu nedēļas nogali - Argentīnā pieredzes bagātais itālis uzvarēja abos finālbraucienos. Otrais kopvērtējumā šobrīd ir Tims Gajsers, bet trešais - Džeremijs van Horebīks.

Tikmēr visai negaidīti posmu nāksies izlaist arī MX2 klases favorītam Horhem Prado, kurš arī iedzīvojis traumā, lai gan krietni mazāk nopietnā. "KTM" rūpnīcas sportists krita treniņā pirms pāris nedēļām un sasita kreiso plecu. Šonedēļ sāpes pastiprinājās un ārsti noteica, ka zem pleca lāpstiņas esošā asinsizplūduma dēļ labāk kādu laiku atpūsties. Vēlāk viņam atkal priekšā pārbaudes un tiks domāts par to, vai spānis varēs startēt trešajā posmā, kas mēneša beigās gaidāms Nīderlandē. Prado uzvarēja abās sacīkstēs Argentīnas posmā un atrodas kopvērtējuma vadībā savā klasē, kur tuvākie sekotāji ir Tomass Kjers Olsens un Mičels Evanss.

Lielbritānijas "Grand Prix" izcīņai MXGP un MX2 klasēs apstiprināts pa 40 sportistiem. MXGP kategorijā brauks lietuvietis Armins Jasikonis, kurš, būdams Jonasa jaunais komandas biedrs, Argentīnā ieguva augsto sesto vietu, kā arī igaunis Tanels Leoks, kurš šogad ir Karro padomdevējs. Tāpat startam gatavojas Leoka tautieši Erki Kahro un Harijs Kullass. Igauņu braucējs Hardijs Rosiorgs pa to laiku cīņā dosies MX2 ieskaitē. Iespaidīgs 93 sportistu sastāvs EMX250 klasei, kur spēcīgā konkurencē būs jāsacenšas arī Sabulim. Konkurentu vidū igauņi Johaness Nermans un Meiko Vetiks. Vēl 46 dalībnieki jaunajā EMX2T klasē, arī igaunis Andero Lusbo.

Sestdien būs kvalifikācijas diena pasaules čempionāta klasēm - MX2 cīņu sākums plkst. 17:45 pēc Latvijas laika, bet MXGP braucēji sacenšanos uzsāks 18:30. MX2 finālbraucieni svētdien 14:00 un 17:00, kamēr MXGP ieskaitē - ar sākumu 15:00 un 18:00. EMX250 braucēji pirmo finālbraucienu aizvadīs jau sestdien 17:00, bet otrais sāksies svētdien 12:25.

Pasaules čempionāta kopvērtējums pēc 1. posma

MXGP:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM50
2.Tims GajsersSLOHON44
3.Džeremijs van HorebīksBELHON35
4.Klemēns DesālsBELKAW33
5.Gotjē PolēnsFRAYAM32
6.Armins JasikonisLTUHUS26
7.Tomijs SīrlsGBRKAW22
8.Šons SimpsonsGBRKTM22
9.Džeremijs SīversSUIYAM21
10.Pauls JonassLATHUS21

MX2:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Horhe PradoESPKTM50
2.Tomass Kjers OlsensDENHUS44
3.Mičels EvanssAUSHON36
4.Kalvins VlānderensNEDHON36
5.Henrijs JakobiGERKAW36
6.Bens VatsonsGBRYAM29
7.Toms VialleFRAKTM27
8.Jago GērtssBELYAM25
9.Adams SterijsGBRKAW25
10.Deivijs PūtjessNEDHUS22

     [+] [-]

, 2019-03-23 10:27, pirms 5 gadiem
Jonasam jāmēgjina tikt tuvak top6, Karro par punktiem!

     [+] [-]

, 2019-03-24 13:32, pirms 5 gadiem
SABULIS 1.BRAUCIENĀ 8.VIETĀ