Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi: "Par titulu cīnīsies astoņi braucēji"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi: "Par titulu cīnīsies astoņi braucēji"
Valentino Rosi
Foto: EPA/Scanpix

Motošosejas sacīkšu vecmeistars Valentino Rosi īsi pirms jaunās MotoGP sezonas starta atzinis, ka šogad par uzvarām posmos un titulu ir spējīgi cīnīties septiņi vai pat astoņi sportisti, nosaucot arī konkrētus vārdus. Arī sevi viņš, protams, pieskaita pie kandidātiem.

2016. gadā MotoGP posmos uzvarēja deviņi dažādi braucēji, kamēr pirms tam trīs sezonas pēc kārtas bija pa četriem uzvarētājiem ik gadu, bet 2012. gadā - vien trīs. Pērn liels faktors bija lietus, kas lielā mērā noteica četru sacīkšu iznākumu.

Rosi uzskata, ka šogad konkurence būs vēl lielāka un uzvaras arī pie normāliem apstākļiem spējīgi gūt septiņi, astoņi sportisti. Pēc itāļa vārdiem, tie esot Maveriks Vinjaless, Marks Markess, Horhe Lorenso, Kels Kračlovs, Andreā Janone, Danijs Pedrosa un Andreā Doviciozo.

"Kā vienmēr, līmenis ir ļoti augsts, turklāt, šajā gadā - vēl augstāks," saka Rosi, kurš turpinās pārstāvēt "Yamaha" vienību. "Ir astoņi braucēji, kas var uzvarēt sacīkstēs un mēģināt cīnīties par titulu. Lietus sacīkstēs var uzvarēt arī citi. Tas ir lieliski! Mums jāmēģina būt šajā grupā, lai gan ziemas sezona nebija viegla. Testos es ne brīdi nebiju ļoti spēcīgs, bija grūtības atrast īsto sajūtu."

Pašreizējais MotoGP čempions Markess no "Honda" komandas preses konferencē atzina, ka, viņa skatījumā, uz uzvarām pretendēs "pieci vai seši" sportisti, kamēr Rosi jaunais komandas biedrs Vinjaless piekrīt, ka "vismaz astoņi".

Vinjaless, kurš vēl pērn startēja "Suzuki" sastāvā, testos bija stabili ātrāks par Rosi un daudzi viņu nosaukuši par 2017. gada MotoGP favorītu. Spānis vairāku dienu garumā testos bija ātrākais, kamēr Rosi jau tobrīd izteica bažas par savu sniegumu. Divos no trim testiem Rosi bija sestais ātrākais, bet vienos no tiem palika pat 12. vietā.

"Grūti kaut ko spriest, jo situācijas mēdz attīstīties dažādi, bet pēdējos testos, īpaši Kataras trasē, Maverika sniegums bija ļoti ieskaidīgs," atzīst Rosi. "Es biju lēns, pat salīdzinot ar otro grupu, tādēļ man jāuzlabo savs temps, lai cīnītos par vietām pirmajā pieciniekā."

MotoGP pirmais posms šonedēļ notiks Kataras trasē. Jau šodien un rīt risināsies treniņbraucieni, bet sestdien plkst. 19:35 pēc Latvijas laika sāksies kvalifikācija. Sacensības notiks svētdien, ar startu plkst. 21:00 vakarā.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

     [+] [-]

, 2017-03-24 14:10, pirms 7 gadiem
7dien jāskatās.