Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Roksenam smags kritiens un trauma, vadību pārņem Dandžijs

Juris Grīns
Juris Grīns

Roksenam smags kritiens un trauma, vadību pārņem Dandžijs
Kens Roksens
Foto: lebigusa.com

Smagu kritienu "Monster Energy AMA Supercross" čempionāta trešajā posmā Anaheimā guvis līdzšinējais sezonas līderis Kens Roksens, kuram konstatēts rokas lūzums.

Kalifornijas pilsētā Anaheimā notika gan pirmais, gan trešais superkrosa sezonas posms. Pirmajā reizē Roksens "Angel Stadium" trasē uzvarēja un pēc tam triumfēja arī otrajā posmā Sandjego, taču atgriešanās Anaheimā viņam nebija veiksmīga.

"450SX" klases finālbrauciena laikā desmitajā aplī, tobrīd jau ilgāku laiku vajājot otrajā vietā braucošo komandas biedru Koulu Sīliju, vienā no tramplīniem "Honda" rūpnīcas sportists nokrita no motocikla, sāpīgi piezemējās un palika guļot trasē. Nekavējoties ieradās glābēji, un Roksens nokļuva mediķu aprūpē. Vācietim konstatēts kreisās rokas lūzums un izsists elkonis, līdz ar to kādu laiku nāksies ārstēties.

Par uzvarētāju sezonas trešajā posmā kļuva pašreizējais čempions Raiens Dandžijs no "Red Bull KTM" rūpnīcas komandas, un visticamāk viņam būtu izdevies triumfēt arī tad, ja Roksens nepiedzīvotu kritienu. Kamēr vācietis, kurš kādu laiku čempionātā braukt nevarēs, pēc starta atradās peletona vidū, Dandžijs jau sacīkšu sākumā pārņēma vadību un veiksmīgi kontrolēja situāciju no pirmās pozīcijas.

Finišā zaudējot nepilnas trīs sekundes, otro vietu ieguva Marvins Muskvins, kuram 11. aplī, drīz pēc Roksena negadījuma, izdevās apdzīt Sīliju. Muskvins šogad kāpis uz pjedestāla visos pirmajos trīs posmos. Sīlijs finišēja trešais.

Startu finālsacensībās izcēla sezonas debitants Kūpers Vebs, kurš gan drīz pirmo vietu zaudēja, bet beigās finišēja ceturtais, aizvadot savas līdz šim labākās sacensības "450SX" klasē. Ar "Yamaha" rūpnīcas motociklu viņš tikai par 13 sekundēm piekāpās sacīkšu uzvarētājam Dandžijam.

Tieši Dzandžijs tagad kļuvis par jauno līderi sezonas kopvērtējumā, kur sešus punktus viņam zaudē komandas biedrs Muskvins. Roksens un Sīlijs pašlaik dala trešo vietu, no līdera atpaliekot 11 punktus.

"250SX West" klasē Anaheimā uzvarēja Džastins Hils ("Kawasaki"), aiz sevis atstājot Āronu Plesingeru ("Yamaha") un Šeinu Makelretu ("KTM"). Kopvērtējumā šobrīd vadībā Makelrets, sešus punktus zaudē Plesingers, bet septiņus punktus atpaliek šī posma uzvarētājs Hils.

"Monster Energy AMA Supercross" sezonas ceturtais posms paredzēts 28. janvārī Glendeilā, Arizonā.

3. posma finālbrauciena rezultāti "450SX" klasē

VietaSportistsMotociklsRezultāts
1.Raiens DandžijsKTM22 apļi
2.Marvins MuskvinsKTM+2.725
3.Kouls SīlijsHonda+10.218
4.Kūpers VebsYamaha+13.807
5.Vestons PeiksSuzuki+15.296
6.Džošuā GrantsKawasaki+16.017
7.Čads RīdsYamaha+17.950
8.Eli TomaksKawasaki+30.526
9.Deivids MillsapssKTM+31.825
10.Bleiks BagetsKTM+32.576
............

Startēja: 22 braucēji

Kopvērtējums pēc 3. posma

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Raiens DandžijsKTM69
2.Marvins MuskvinsKTM62
3.Kens RoksensHonda51
4.Kouls SīlijsHonda51
5.Eli TomaksKawasaki44
6.Vestons PeiksSuzuki43
7.Deivids MillsapssKTM39
8.Džošuā GrantsKawasaki37
9.Džeisons AndersonsHusqvarna36
10.Kūpers VebsYamaha36
............

     [+] [-]

, 2017-01-23 11:15, pirms 7 gadiem
Kenam konstatēts kreisā apakšdelma lūzums, ne visas rokas.

"..un visticamāk viņam būtu izdevies triumfēt arī tad, ja Rocens nepiedzīvotu kritienu." Kā tad šo var izvērtēt, ja brauciens bija pusē un Kena apļa laiki bija ātrāki par Dandžija?!

     [+] [-]

, 2017-01-23 14:47, pirms 7 gadiem
Traks kritiens no nekā,atkal sezona sačakarēta

     [+] [-]

, 2017-01-23 15:42, pirms 7 gadiem
pirms sezonas 3 gudri čali runāja par iespējām, prognozēm.. un viens stabili lika uz Roczen, kurš ir ātrākais, un viens stabili uzlika uz Dungey, kurš ir stabilāks.. ka būs noteitki Roczenam kāda neizdevusies gonka.. jāsaka, ka otrais trāpīja.. baigi žēl, jo gribējās, lai ilgāku laiku pacīnās..
Tomac baigi negaidīti vājš pagaidām..

     [+] [-]

, 2017-01-24 17:42, pirms 7 gadiem
dīzelis iet tālāk.. kopš pagājušās superkrosa sezonas dandžiju gan tā vairs nesauc.. bet tā viņa stabilitāte ir nāvējoša.. nu izņemot laiku, kad vilipoto brauca viņam pa priekšu, tas ar krita, bet parasti ne tik smagi kā kens.. un ātri atkopās, kens kau kur līdzīgs j.stjuartam, ātrs, bet kad velk uz muti, tad pamatīgi..
domāju, ka nu būs interesanti tikai par otro vietu.. nu ja dandžijs pats sūdus nesataisīs,