Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rosi: "Trakais Janone liedza man iespēju pārspēt Markesu"

Rosi: "Trakais Janone liedza man iespēju pārspēt Markesu"
Foto: AFP/Scanpix

Valentino Rosi uzskata, ka viņš būtu spējis noturēties cīņā ar Marku Markesu līdz Austrālijas posma finišam, ja vien sacensību beigu daļā Andreā Janone nebūtu izvēlējies veikt agresīvu apdzīšanas manevru.

MotoGP sacīkstēs Filipailendā uzvaru guva "Honda" komandu pārstāvošais Markess, kamēr "Yamaha" braucējs Rosi finišēja otrais, pēdējos apļos ļaujot konkurentam atrauties. Markess varēja palielināt pārsvaru laikā, kamēr Rosi cīnījās ar atraktīvi braucošo "Suzuki" pārstāvi Janoni un savu komandas biedru Maveriku Vinjalesu.

"Domāju, man bija potenciāls palikt cīņā ar Markesu līdz beigām, jo es biju ātrs," pēc finiša atzina Rosi. "Brīdī, kad šķita, ka esmu perfektā pozīcijā, Janone līkumā uzradās kā trakais, un Markess varēja atrauties. Tomēr arī neņemot vērā to, uzvarēt būtu grūti."

Pirms tam vienā no epizodēm Markess sadūrās ar Rosi, kamēr sezonas debitants Johans Zarko gandrīz izsita no trases Markesu.

Rosi atzīst, ka vadošie braucēji Austrālijas posmā bijuši visai agresīvi: "Agresijas un kontaktu līmenis pamatīgi pacēlies, sevišķi pēc tam, kad ieradušies jaunie braucēji no Moto2 klases. Arī Zarko vienmēr ir ļoti agresīvs. Zarko un Janone ir divi sliktākie braucēji, ar ko cīnīties. Var palikt dusmīgs, bet tas neko nemaina. Sacīkstes bija lieliskas, un es tās ļoti izbaudīju."

Jāpiemin, ka vienīgo kritienu sacensībās piedzīvoja "Aprilia" komandas braucējs Aleikšs Espargaro, kurš rezultātā ir lauzis pirkstu.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").