Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Markess uzvar kvalifikācijā Austrālijā, Lorenso un Rosi kļūdās riepu izvēlē

Markess uzvar kvalifikācijā Austrālijā, Lorenso un Rosi kļūdās riepu izvēlē
Marks Markess
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Izmantojot žūstošajā trasē sausam laikam paredzētās sliku riepas, par MotoGP Austrālijas posma uzvarētāju šorīt Filipailendā kļuva sezonas līderis Marks Markess no "Honda" vienības. Tikmēr abi "Yamaha" vienības pārstāvji Horhe Lorenso un Valentino Rosi pieļāva stratēģiskas kļūdas, kā dēļ sacīkstēs startēs no neizdevīgām pozīcijām.

Kamēr konkurenti vēl brauca ar slapjā vai pārejas laika riepām, iepriekšējā posmā par 2016. gada MotoGP čempionu kronētais Markess pirmais pārgāja uz slikiem un uzreiz uzrādīja ātrāko rezultātu.

Tuvākais sekotājs Markesam bija Kels Kračlovs no "LCR Honda", kurš atpalika gandrīz 0.8 sekundes. Sportists atzina, ka pieļāvis kļūdu, izvēloties uzmontēt priekšā pārejas laika riepu. Savukārt trešo vietu kvalifikācijā izcīnīja Pols Espargaro no "Tech 3 Yamaha", kurš startēja ar divām sausā laika riepām.

No otrās rindas sacensības svētdien Austrālijā sāks Aleikss Espargaro ("Suzuki"), mājinieks Džeks Millers ("Marc VDS") un Danilo Petruči ("Pramac").

Kvalifikācijas uzvarētāja Markesa pastāvīgais komandas biedrs Danijs Pedrosa šobrīd atlabst no traumas, kas tika gūta iepriekšējā MotoGP posma nedēļas nogalē, un viņa vietā startē 2006. gada MotoGP čempions Nikijs Heidens. Amerikānis, kuram šis ir tikai otrais starts čempionātā šosezon, spēja uzstādīt augsto septīto rezultātu un startēs no trešās rindas.

Tikmēr Andreā Janone traumas dēļ aizvien spiests atlikt atgriešanos MotoGP čempionātā, lai gan pirms tam bija paziņojis, ka tas notiks jau Austrālijā. Otro nedēļas nogali pēc kārtas viņa vietā "Ducati" vienībā startēs Hektors Barbera, kurš kvalifikācijā ierindojās desmitajā vietā, tieši aiz otra rūpnīcas komandas pārstāvja Andreā Doviciozo.

Ļoti vājš sniegums "Yamaha" komandas braucējiem. Horhe Lorenso izvēlējās turpināt braukšanu ar slapjā laika riepām, no Markesa atpalika 6.6 sekundes un palika 12. pozīcijā. Valentino Rosi bija pirmais, kurš izmēģināja braukšanu ar pārejas tipa riepām, taču tobrīd trase vēl bija pārāk slapja, un viņš netika pat otrajā kvalifikācijas kārtā, kā rezultātā 15. vieta.

Austrālijas "Grand Prix" startēs svētdien plkst. 8:00 no rīta pēc Latvijas laika.

Austrālijas MotoGP posma kvalifikācija

VietaSportistsValstsKomandaRezultāts
1.Marc MarquezESPRepsol Honda Team1:30.189
2.Cal CrutchlowGBRLCR Honda+0.792
3.Pol EspargaroESPMonster Yamaha Tech 3+0.918
4.Aleix EspargaroESPTeam Suzuki Ecstar+1.484
5.Jack MillerAUSEstrella Galicia 0.0 Marc VDS+1.565
6.Danilo PetrucciITAOcto Pramac Yakhnich+2.231
7.Nicky HaydenUSARepsol Honda Team+2.755
8.Stefan BradlGERFactory Aprilia Gresini+2.826
9.Andrea DoviziosoITADucati Team+2.901
10.Hector BarberaESPDucati Team+3.725
11.Scott ReddingGBROcto Pramac Yakhnich+4.493
12.Jorge LorenzoESPMovistar Yamaha MotoGP+6.651
13.Maverick ViñalesESPTeam Suzuki Ecstar
14.Bradley SmithGBRMonster Yamaha Tech 3
15.Valentino RossiITAMovistar Yamaha MotoGP
16.Eugene LavertyIRLAspar MotoGP Team
17.Yonny HernandezCOLAspar MotoGP Team
18.Alvaro BautistaESPFactory Aprilia Gresini
19.Mike JonesAUSAvintia Racing
20.Loris BazFRAAvintia Racing
21.Tito RabatESPEstrella Galicia 0.0 Marc VDS

Izmantotie resursi:
MotoGP™


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.