Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Macuks kļūst par Latvijas čempionu motokrosā

Macuks kļūst par Latvijas čempionu motokrosā
Foto: Facebook.com/silverlangphoto

20. septembrī uz pacilājošas nots Dobelē, “Ceļa Ēzeļu” mototrasē tika noslēgts Latvijas čempionāta motokrosā sacensību seriāls un kronēti 2020. gada sezonas čempioni.

Sacensību dienas iesākumā MX85 klasē uzvaru izcīnīja Jānis Mārtiņš Reišulis (Kristera Serģa Motoklubs), triumfējot arī čempionāta kopvērtējumā. Pēc finiša sportistu sirsnīgi sagaidīja ģimene un līdzjutēji, lai apsviktu ar jauniegūto titulu. Dobelē Reišulim sekoja Martins Platkēvičš (Rodeo MX) un Aksels Neimanis (Mārupes AMK Bieriņi), kuri attiecīgajās pozīcijās ierindojās arī sezonas kopvērtējumā. MX85 B ieskaitē svētdien uzvaru kā posmā, tā čempionātā svinēja Jēkabs Kubuliņš (Kristera Serģa Motoklubs), kuram sekoja Raivo Laicāns (Mārupes AMK Bieriņi), 3. vietu kopvērtējumā izcīnot Emīlam Solovjevam.

MX125 klasē uzvaru svinēja Kārlis Alberts Reišulis (KTM Motofavorīts), arī vecākajam brālim izcīnot Latvijas čempiona titulu. Sezonas noslēdzošajā posmā uz goda pjedestāla 2. pakāpiena blakus Reišulim kāpa Rauls Blūmfelds (Elkšņi Sporta klubs), bet 3. pozīcijā, gluži tāpat kā čempionāta kopvērtējumā, ierindojās Uldis Freibergs (F.F.F. Sporta klubs). MX2 J konkurencē uzvaru abos braucienos izcīnīja Niks Bortiņš (Saldus motoklubs), apsteidzot tuvākos sekotājus Ritvaru Brunavu (MK ASB) un Tomu Virpačevu (Salacas kauss), čempiona titulu 2020. gada sezonā izcīnot Virpačevam. Vicečempiona titulu izcīnīja Liutauras Maciulevicus, savukārt 3. vietu ieņēma jau pieminētais Bortiņš.

MX1 klasē spraigā cīņa par čempiona titulu šoreiz izpalika – tā kā viens no čempiona titula pretendentiem Kārlis Sabulis Dobeles sacensībās nestartēja, jo bija devies uz ADAC posmu Vācijā, Tomam Macukam (Rodeo MX) atlika vien meistarīgi finišēt, lai kārtējo reizi plūktu uzvaras laurus. Macuks Dobelē aizvadīja divus lieliskus braucienus, triumfējot abos un noslēdzot 2020. gada sezonu ar uzvaru. 2. vietā MX1 klasē ierindojās Kristers Drevinskis (Rodeo MX), savukārt 3. pozīciju izcīnīja Kārlis Kalējs (Rambas R). Arī čempionāta kopvērtējumā 2. goda pjedestāla pakāpiens pienācās Drevinskism, bet 3. – Kalējam.

MX2 ieskaitē uzvaras laurus Dobelē plūca Priit Ratsep (Rodeo MX), kurš sezonas kopvērtējumā ierindojās 3. vietā. Čempiona titulu izcīnīja Rainers Žuks (Motokurzeme), kurš Dobelē bija otrais, un čempionātā par 45 punktiem apsteidza MX2 klases vicečempionu Jāni Kārkliņu.

Blakusvāģu klasē Dobelē kārtējo reizi triumfēja Jānis un Lauris Daideri (Salacas kauss), kuri aizvadīja divus perfektus braucienus, apsteidzot tuvākos sekotājus Jāni un Pēteri Jegorovus (Salacas kauss) un Māri Rupeiku un Kasparu Krievu (Salacas kauss). Par čempioniem ar gandrīz 100 punktu pārsvaru kļuva Daideri, 2. vietu ieņemot Rupeikam un Krievam, bet 3. – Mantas un Rytis Kisunas. Latvijas čempionāta kvadru klasē savukārt uzvaru svinēja Matīss Palēvics (Rodeo MX), izcīnot uzvaru arī sezonas kopvērtējumā un kļūstot par 2020. gada čempionu. Palēvicam Dobelē sekoja Atis Breds (Gulbenes Moto) un Andris Ciršs (MX Ādaži), Bredam arī sezonas griezumā ieņemot 2. vietu, bet 3. pozīcijā ierindojoties Jānim Saveļjevam.

“Dobeles dzirnavnieka” kausa ietvaros MX30+ klasē ātrākais izrādījās Grigorii Laguta (CAMK Latgale), kur viņam sekoja Raivis Eikmanis (Rambas R) un Valdis Seratinskis (MX Moduls), kamēr Senioru ieskaitē triumfēja Saulius Stankus, sīvā cīņā pārspējot Jāni Mironovu (CAMK Latgale) un Arvi Sanderu (Rodeo MX). Veterānu vidū spēcīgākais Dobelē bija Mareks Lavrovs, kuram sekoja Raivis Krastiņš (Rambas R) un Martins Brikšis.

Klubu kopvērtējumā par 2020. gada čempioniem tika kronēti “Rodeo MX” pārstāvji ar kluba vadītāju Arvi Sanderu priekšgalā. “Rodeo MX” klubu čempionātā triumfē jau 12. reizi, 2. vietā šosezon ierindojoties aizvadītā gada laureātiem “Salacas kausam”, bet 3. – “Rambas R”.

Pēc neordināri aizvadītās Latvijas čempionāta sezonas jācer, ka 2021. gads nesīs jaunus piedzīvojumus un izaicinājumus kā sportistiem, tā organizatoriem. Kā atlētu, tā līdzjutēju un iesaistīto personu entuziasms ir apbrīnas vērts, pierādot, ka pat šķietamos bezizejas apstākļos Latvijā itin nekas nespēs apturēt motokrosu.


, 2020-09-22 19:39, pirms 4 gadiem
Žēl, ka Sabulis nebrauca.
, 2020-09-22 20:28, pirms 4 gadiem
Sabulis ADAC MX MASTERS piektais(braucienos-8-5-5-kopā piektais).Brauca daudzi pasaulesMX GP veči.1.v.Jordi Tihier.,2.v.Brent Van Donick.,3.v.Harri Kulas.,4.v.Henry Jakobi5.v.K.S.,6.v.Tom Koch.,7.v.Jeremy Delince.,8.v.Jefrey Dewulf ....125cm 9.v.Roberts Lūsis.85cm 7.v.T0mass SSeicāns.,10.v.Markuss Ozoliņš.,18.v.Markuss Kokins.
, 2020-09-23 06:25, pirms 4 gadiem
Izskatās raksta autors bija uz vietas sacensībās, Daideri ne aizvadīja perfektus braucienus jo otrajā braucienā otrie plika. Varēji arī pieminēt amatieru čempionātu kir jaunie dvīņi aizvadīja čempionātā perfektus braucienus
, 2020-09-24 12:06, pirms 4 gadiem
Cābels rakstīja: Izskatās raksta autors bija uz vietas sacensībās, Daideri ne aizvadīja perfektus braucienus jo otrajā braucienā otrie plika. Varēji arī pieminēt amatieru čempionātu kir jaunie dvīņi aizvadīja čempionātā perfektus braucienus
Jā, arī pamanīju, ka "presrelīze" sadzejota, apskatot sacensību rezultātus. Nu kam tik titāniskas pūles? Varēja taču pie feisbukā izrautās bildes ielikt arī linku šo linku https://speedhive.mylaps.com/Events... un lieta darīta
Un kam vispār varētu vēl interesēt rezultāti divas dienas pēc pasākuma?
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").