Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda šogad nedodas uz Nāciju kausu blakusvāģu motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda šogad nedodas uz Nāciju kausu blakusvāģu motokrosā
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Sportacentrs.com

Šīs nedēļas nogalē Itālijā norisināsies Nāciju kausa sacensības blakusvāģu un kvadriciklu motokrosā, tomēr ne vienā, ne otrā klasē Latvijas komandas nepiedalīsies.

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā šogad piedalījās Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, kuri sezonu pabeidza sestajā vietā. Pirmajā desmitniekā iekļuva arī kantētājs Elvijs Mucenieks, kurš kopā ar francūzi Valentīnu Žirū izcīnīja vicečempionu godalgas, un Haralds Kurpnieks, kurš savukārt ar beļģu pilotu Marvinu Vanlušenu ierindojās devītajā pozīcijā.

Mucenieks būs vienīgais no latviešiem, kurš izies uz starta Nāciju kausā, kopā ar Žirū pārstāvot Francijas komandu. Tikmēr Kurpnieka vietā Beļģijas komandas sastāvā Vanlušena motocikla kulbā kāps holandietis Bens van den Bogārts, kurš šogad pasaules čempionātā brauca kopā ar savu tautieti Julianu Veldmanu, tiekot pie desmitās vietas 14 posmu summā.

Nāciju kausā nebūs pārstāvēta ne Latvija, ne arī Lietuva un Igaunija, turklāt kopumā startēs tikai astoņas komandas, ieskaitot divas no Itālijas. Par favorīti varētu dēvēt Nīderlandi, kuras sastāvā brauks šī gada pasaules čempionāta trešā spēcīgākā ekipāža Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, piektās vietas ieguvēji Koens Hermanss un Kenijs van Gālens, kā arī 2017. gada čempions Etjēns Bakss. Šonedēļ šis sportists paziņoja, ka šķir sadarbību ar francūzi Nikolā Musē, un šonedēļ Baksa kulbā būs redzams soms Lari Kunnass.

Pērn Nāciju kausu ieguva Beļģija, bet Latvija ierindojās piektajā vietā. Mūsu komandu pārstāvēja jau pieminētie Daiders/Stupelis, kā arī Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš un Modris Štelle/Konstantīns Belecks.

Sacensības tiks aizvadītas 23. un 24. septembrī Čingoli trasē. Jau vēstīts, ka Latvijas komanda nav nokomplektēta arī dalībai Nāciju kausā kvadricikliem.

Nāciju kausa komandu sastāvs blakusvāģu motokrosā

Beļģija
Marvin Vanluchene / Ben van den Bogaart
Davy Sanders / Eduard Soemens
Arne Dierkens / Luc Rosting

Nīderlande
Etienne Bax / Lari Kunnas
Daniel Willemsen / Robbie Bax
Koen Hermans / Kenny van Gaalen

Čehija
Tomas Vejchoda / Miroslav Zatloukal
Tomas Cermak / Ondrej Cermak
Lucas Cerny / Radek Viton

Apvienotā Karaliste
Stuart Brown / Jo Millard
Brett Wilkinson / Dan Chamberlain
George King / Ryan Humphrey

Francija
Guennady Auvray / Bastien Chopin
Valentin Giraud / Elvijs Mucenieks
Trešā ekipāža tiks paziņota...

Īrija
Gary Moulds / Steve Kirwin
Emma Moulds / Nikki Adair
Neil Campbell / Neil Parmenter

Šveice
Christope Cuche / Maxime Cuche
Andy Bürgler / Martin Betschart
Marco Heinzer / Ruedi Betschart

Itālija 1
Zeno Compalati / Lemuel Ravera
Hotmar Pozzi / Simon Wälti
Ivo Lasagna / Ivan Lasagna

Itālija 2
Luca Bernardini / Marco Bernardini
Andreas Mattoni / Alessandro Gualatrucci
Maurizio Mattoni / Giada Corsini

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2017-09-22 22:59, pirms 7 gadiem
bēdīgi