Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Atkārtoti par Baltijas čempionu triālā kļūst Andris Grīnfelds

Atkārtoti par Baltijas čempionu triālā kļūst Andris Grīnfelds
Triāls
Foto: Ieva Neimane

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 19.un 20.jūlijā Lietuvas pilsētiņā Žagarē, notika Baltijas čempionāts un Latvijas klubu komandu čempionāts triālā. Par Baltijas čempionu vienīgajā šī gada posmā kļuva Andris Grīnfelds, savukārt par Latvijas čempiona komandu bez īpašiem pārsteigumiem atkārtoti kļuva Agarska Triāla klubs (Agarska TK), kas svētdien pārspēja gan vietējos Moto triāla skolas (MT skola) un Grobiņas motokluba audzēkņus, gan arī Lietuvas un Igaunijas spēcīgākos motoklubus.

“Kopumā nedēļas nogali vērtēju pozitīvi. Braukšana varētu teikt, ka padevās, neskaitot pāris muļķīgas neveiksmes, līdz ar to sestdien izdevās izcīnīt Baltijas čempiona titulu, tāpat arī svētdien ar vairāk kā 20 punktu starpību palikām nepārspēti Latvijas klubu komandu ieskaitē,” pēc sacensībām atzina nu jau pieckārtējais Baltijas čempions Andris Grīnfelds.

Iepriekšējās divās nedēļās grūts bija jautājums par Andra Grīnfelda tālāko dalību Polijas čempionātā, kur Andris pirms aizvadītās nedēļas nogales atradās augstajā otrajā vietā kopvērtējumā. Pavasarī plūdu dēļ nenotika pirmie divi Polijas čempionāta posmi Novij Targ, kā rezultātā tie tika pārcelti uz 19.-20.jūliju, kas reizē sakrita ar Baltijas čempionāta un Latvijas klubu komandu čempionāta sacensībām Žagarē. Agarska Triāla klubs tomēr nosliecās par labu Baltijai, tādejādi upurējot Polijas čempionāta pjedestālu. Kaut gan šāds sniegums Polijas čempionāta elitē pirms tam nebija pa spēkam nevienam (vien Renārs Agarskis 2004.gadā Polijas čempionāta kopvērtējumā bija ticis līdz 4.vietai, kas līdz šim ir nepārspēts sniegums Latvijas triālistiem).

Otrās vietas ieguvējs šī gada Baltijas čempionātā Kaspars Vērnieks (MT skola) pēc sacensībām atzina, ka daži posmi tika uztaisīti pārāk pārgalvīgi. “Bija atsevišķas vietas, kuras man šoreiz psiholoģiski nebija pa spēkam, tādēļ biju spiests “vākt piecīšus”, neiebraucot posmos.” Komandu sacensībās MT skola palika otrie. “Daudzos vieglajos posmos ar komandas biedriem pieļāvām kļūdas, tāpēc nācās piekāpties un palikt otrajiem. Uzskatu, ka jaunajiem censoņiem Latvijas klubu komandu čempionāta vērtēšanas sistēma nav piemērota, tādēļ ceru, ka uz nākošo gadu tā tiks pamainīta” pēc sacensībām atzinas MT skolas kluba vadītājs Kaspars Vērnieks.

Nākamās triāla sacensības notiks Venstpilī “Ghetto Games” festivāla ietvaros 9.augustā, tiesa gan šīs sacensības būs tikai velotriālam, un 30.-31.augustā noslēdzošie Latvijas čempionāta/ Latvijas kausa posmi Jelgavas puses triāla trasē “Priežkalni”, kas ir brāļu Grīnfeldu dzimtas mājas.

Sestdiena, Baltijas čempionāta rezultāti mototriālā:

A grupa

1. Andris Grīnfelds (Agarska TK) 38 s.p.
2. Kaspars Vērnieks (MT skola) 75 s.p.

B grupa

1. Artūrs Grīnfelds (Agarska TK) 58 s.p.
2. Didzis Grundulis (MT skola) 79 s.p
3. Niks Alksnis (Grobiņas MK) 80 s.p.

C grupa

1. Gatis Šuliņš (MT skola) 33 s.p.
2. Guntars Mateuss (Grobiņas MK) 36 s.p.
3. Keity Meier (MC Panter) 53 s.p.

D grupa

1. Arvis Alksnis (Grobiņas MK) 15 s.p.
2. Pavel Tarmo (MC Panter) 28 s.p.
3. Ivainen Kalle (MC Panter) 29 s.p.

D mini grupa

1. Renārs Atvars (MT skola) 114 s.p.
2. Hugo Tauters (Agarska TK) 117 s.p.
3. Ernests Robežnieks (AKA Team) 125 s.p.

D hoby grupa

1. Kaspars Robežnieks (AKA Team) 2 s.p.
2. Mareks Robežnieks (AKA Team) 38 s.p.
3. Šimkus Karolis (Lietuva) 44 s.p.

Svētdiena, Latvijas klubu komandu rezultāti:

1. Agarska Triāla klubs (Andris Grīnfelds, Artūrs Grīnfelds, Antra Kalniņa) – 60 s.p.
2. MT skola (Kaspars Vērnieks, Didzis Grundulis, Ingus Hmeļņickis) – 84 s.p.
3. Grobiņas MK (Kristers Einass, Niks Alksnis, Guntars Mateuss) – 99 84 s.p.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs


Foto: WSC
3

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
7

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.