Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ķegumā gūto traumu dēļ Vācijas MXGP posmā nestartēs Herlingss un Kairoli

Juris Grīns
Juris Grīns

Ķegumā gūto traumu dēļ Vācijas MXGP posmā nestartēs Herlingss un Kairoli
Herlingsa kritiens Ķegumā. Foto: ekrānšāviņš

Šajā nedēļas nogalē Vācijā notiekošajā pasaules motokrosa čempionāta posmā nepiedalīsies abi "Red Bull KTM" komandas sportisti Džefrijs Herlingss un Antonio Kairoli. Viņi sacīkstēs Ķegumā pirms nepilnas nedēļas iedzīvojās savainojumos.

Jau iepazīšanās aplī pirms pirmā brauciena Herlingss piedzīvoja kritienu, bet aizmugurē braucošais lietuviešu motokrosa zvaigzne Armins Jasikonis pēc lēciena tramplīnā pilnībā izvairīties nespēja, ar riteni trāpot pa 24 gadus vecā holandieša potīti. Lai gan Herlingss startēja pirmajā braucienā un pat uzvarēja, otrajās sacīkstēs viņš uz starta neizgāja.

Jāatceras, ka Herlingss šī gada sākumā lauza labās kājas pēdu, kas vairāku mēnešu garumā viņam liedza startēt. Pasaules čempionāta posmā Latvijā viņš savainoja to pašu kāju, gūstot vēl vienu lūzumu. Pēc negadījuma tika veikta neliela operācija, kuras laikā lūzuma vietā tika ievietota skrūve. Divas nedēļas viņam būs jānēsā ortoze, bet pēc tam jāapmeklē fizioterapeits un jāatsāk rehabilitācijas process. Precīzi nav zināms, kad Herlingss, kurš pērn kļuva par MXGP čempionu, atkal atgriezīsies trasē.

Tikmēr Kairoli Ķeguma trasē krita otrajā braucienā, izsitot plecu. Lai gan sākotnējās pārbaudes neliecināja par neko nopietnu, stipras sāpes saglabājušās un turpmāko divu nedēļu laikā tiks veikti atkārtoti izmeklējumi, lai saprastu, cik titulētā itāļu motosportista trauma patiesībā ir liela. Kairoli šobrīd ir otrajā vietā MXGP kopvērtējumā, bet par čempionu pēdējo reizi kļuva 2017. gadā, pērn piekāpjoties tikai Herlingsam.

Šajās brīvdienās Vācijā, Toičentāles trasē norisināsies pasaules motokrosa čempionāta desmitais posms. Kopvērtējumā MXGP klasē šobrīd vadībā ir "Honda" rūpnīcas komandas "Team HRC" pārstāvis Tims Gajsers, kurš ir 33 punktus priekšā Kairoli, bet trešajā pozīcijā esošais Džeremijs Sīvers ir jau 135 punktus aiz līdera.

MXGP kopvērtējums pirms posma Vācijā:

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro