Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MX2 pasaules čempionāta līderis Prado gūst traumu un izlaidīs otro posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

MX2 pasaules čempionāta līderis Prado gūst traumu un izlaidīs otro posmu
Horhe Prado. Foto: MotoXAddicts

Šīs nedēļas nogalē Lielbritānijā gaidāmo pasaules motokrosa čempionāta posmu būs spiests izlaist MX2 klases kopvērtējuma līderis Horhe Prado, kurš pamanījies iedzīvoties savainojumā.

18 gadus vecais spāņu motosportists, kurš pārstāv "Red Bull KTM Factory Racing" komandu, uzvarēja abos braucienos pirmajā posmā Argentīnā un izvirzījās vadībā kopvērtējumā, uzsākot aizstāvēt pērn iegūto titulu.

Lai gan sezonas sākums izvērtās izcils, jau drīz pēc tam treniņa laikā Prado piedzīvoja kritienu, pēc kā sūdzējās par sāpēm kreisajā plecā. Uzskatot, ka tas nav nekas nopietns, šonedēļ viņš turpināja trenēties, lai sagatavotos nedēļas nogalē "Matterley Basin" trasē gaidāmajām sacensībām, taču secināja, ka sāpes pleca locītavā kļuvušas vēl stiprākas, nekā tas bija uzreiz pēc kritiena.

Pēc Beļģijā veiktajām pārbaudēm tagad secināts, ka pastiprinātās sāpes izraisījis asinsizplūdums zem pleca lāpstiņas. Šādos gadījumos vislabākais atlabšanas veids ir atpūta, tādēļ pieņemts lēmums šonedēļ sacīkstēs nepiedalīties. Atkārtota pārbaude plānota 26. martā un tad tiks izlemts, vai Prado varēs startēt pasaules čempionāta trešajā posmā, kas notiks dažas dienas vēlāk Nīderlandē.

Traumas dēļ Lielbritānijas posmā nevarēs braukt arī Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists Džefrijs Herlingss, kurš ir pašreizējais MXGP klases čempions. Viņš savainojumā iedzīvojās īsi pirms sezonas sākuma.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro