Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Trīs latviešu pārstāvētas ekipāžas sāks pasaules čempionātu blakusvāģu motokrosā

Trīs latviešu pārstāvētas ekipāžas sāks pasaules čempionātu blakusvāģu motokrosā
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: Jordan Tijou

Jau šīs nedēļas nogalē, 25. martā Nīderlandē sāksies pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā, kas norisināsies Osas trasē, startēs trīs sportisti no Latvijas, bet kopumā gatavojas piedalīties 45 ekipāžas.

Elvijs Mucenieks šogad atkal startēs kopā ar francūzi Valentīnu Žirū un noteikti centīsies izcīnīt titulu. Pērn tas neizdevās, jo spēcīgāki izrādījās Etjēns Bakss un Nikolā Musē.

Pagājušās nedēļas nogalē Žirū/Mucenieks jau piedalījās Francijas čempionāta posmā, kur uzvarēja visos trīs braucienos. Šodien un ceturtdien sportisti vēl plāno aizvadīt treniņus smilšu trasē, bet sestdien ieradīsies Osā, lai sāktu sezonas svarīgākās cīņas.

Pēc sezonas, kas aizvadīta kopā ar Jāni Daideru, kantētājs Kaspars Stupelis tikmēr atjaunojis sadarbību par pašreizējo čempionu Baksu no Nīderlandes, un arī viņu mērķis noteikti ir iegūt pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Pērnās sezonas čempions Musē šogad startēs kopā ar perspektīvo Koenu Hermansu, kurš ar katru gadu kļūst arvien spēcīgāks un iepriekšējā gadā ieņēma piekto vietu čempionātā.

Karjeru pasaules čempionātā neturpinās Jānis Daiders, bet ierindā būs viņa brālis Lauris, kurš brauks kopā ar igauni Kertu Variku. Pagājušajā gadā viņš bija kantētājs beļģim Kristofam Santermansam, kurš šogad apvienojies ar lietuviešu sportistu Konstantīnu Belecku.

Savā līdzšinējā sastāvā palikusi 2017. gada trešā spēcīgākā ekipāža ar Danielu Vilemsenu un Robiju Baksu. Tāpat kopā turpinās braukt Stjuarts Brauns un Džo Millards, kuri pērn ieguva ceturto vietu kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka nesen tika veiktas izmaiņas 2018. gada pasaules čempionāta kalendārā, 10. jūnijā Ķegumā plānoto posmu pārceļot uz Cēsīm. Savukārt 29. jūlijā, kā zināms, Latvijā notiks vēl viens gaidāmās sezonas posms, norisinoties Stelpē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


, 2018-03-23 08:54, pirms 6 gadiem
Atkal sezona bez neviena latviešu pilota,bet tikai ar kantētājiem kas tikai liecina ka spēcīga tauta.
, 2018-03-23 16:12, pirms 6 gadiem
Kādēļ atkal?Pagajusogad mums bija sava ekipāža !
Pauls Jonass. Foto: Full Spectrum Media
4

Jonass: "Divi stabili braucieni, bet ne tādi, kādus gribēju"

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, Pjetramuratas mototrasē aizvadīts pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti. Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena.
Kārlis Sabulis. Foto: Jānis Pastars, LaMSF

Ķesterciema "Cross Country" sacensībās nepārspēts paliek Sabulis

14. aprīlī Ķesterciemā, "Bušu karjerā" norisinājās Latvijas čempionāta un kausa otrais posms Cross Country. Sacensībās startēja 135 dalībnieki. Solo klases pārstāvēja 112 motosportisti, bet kvadru klasēs uz starta devās 23 dalībnieki.
Foto: Andris Smilšarājs

Nacionālā kausa pirmajā posmā "MX Pro" klasē Kokins uzveic Šileiku un Freibergu

Sestdien, 13. aprīlī, Pilsblīdenes mototrasē aizvadīts Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā.