Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Šeit viņi mani apbrīno, "Yamaha" komandā tā nebija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Šeit viņi mani apbrīno, "Yamaha" komandā tā nebija"
Horhe Lorenso (no labās)
Foto: AFP/Scanpix

Spāņu motobraucējs Horhe Lorenso atzīst, ka savā jaunajā komandā "Ducati" jūtas vairāk novērtēts, kamēr "Yamaha" sastāvā juties kā vienkāršs ierindas darbinieks. Tāpat viņš slavē "Ducati" vadītāju, kurš, atšķirībā no "Yamaha" galvenajiem personāžiem, strādā cieši kopā ar pārējiem.

"Ducati" nolīga trīskārtējo MotoGP čempionu, lai palielinātu izredzes izcīnīt pirmo titulu kopš 2007. gada, kad to paveica Keisijs Stouners. Deviņus gadus startējis ar "Yamaha" motocikliem, testos Lorenso nebija spējīgs ātri adaptēties pie "Ducati" stūres, tādēļ cerētie rezultāti izpalika.

Jautāts par to, kāpēc "Ducati" garāžā ar viņu strādā daudz vairāk inženieru nekā iepriekšējās sezonās redzēts "Yamaha" nometnē, Lorenso saka, ka jau sen to vēlējies.

"Tā ir viena no lietām, ko es būtu gribējis mainīt "Yamaha" komandā," neslēpj spānis. "Redzēju, ka Markam Markesam ir pilna garāža ar inženieriem, tāpēc prasīju, lai arī man tā būtu, tomēr tas tā arī netika īstenots. Šeit viņi mani uztver ar tādu kā apbrīnu; "Yamaha" komandā jutos kā parasts darbinieks. Viņi te zina, ka nolīguši mani, lai uzlabotu motociklu un spertu soli uz priekšu attīstībā."

Lorenso atzīst, ka pozitīvi novērtējis komandas vadītāja un tehniskā direktora Džidži Dallinjas praktisko pieeju darbam. Lorenso ar šo cilvēku kopā strādājis, kad startēja 125 un 250 kubikcentimetru klasēs, bet "Ducati" komandā Dallinja ir kopš 2013. gada nogales.

"Būdams siltasiņu itālietis, Džidži reizē ir vēss perfekcionists, un viņam ir sava kārtība," skaidro Lorenso. "Viņš ir vācieša, japāņa un itālieša sajaukums. Viņam ir stingra nostāja, un, manuprāt, kopš viņa ierašanās "Ducati" komanda ir krietni mainījusies. Galvenā atšķirība no "Yamaha" ir tāda, ka Džidži ir cita līmeņa inženieris nekā citi, bet to nevar viegli saskatīt, jo viņš ir pilnībā integrējies grupā. Kad ierodas jauns braucējs, viņš kopā ar pārējiem lien uz ceļiem un ieklausās. "Yamaha" komandā galvenajiem inženieriem nav pārāk daudz saskarsmes ar garāžā strādājošajiem. Dallinja spēj būt tuvāks, līdz ar to iespējams problēmas atrisināt ļoti ātri."

MotoGP čempionāts startēs jau šajā nedēļas nogalē, ar posmu Katarā.

Izmantotie resursi:
Autosport

     [+] [-]

, 2017-03-22 18:54, pirms 7 gadiem
Baigā primadonna. Ak tad uzmanības līdz šim trūcis. Viss tik slikti viņam Yamaha bijis, kā tad viņi tos titulus visu laiku dabū? iespējams saprotot, ka braucējs ir tikai daļa no komandas, nevis komandas karalis.

     [+] [-]

, 2017-03-22 23:34, pirms 7 gadiem
Ak tad puķītei patīk būt apbrīnotai, apčubinātai... Ego jau nu ļoti uzpūsts. Tikai nav nekādas garantijas, ka arī šajā podiņā ziediņš nebūs tik smuks, kā pašam gribētos būt. Kaprīzie un iedomīgie visbiežāk nevienā vietā neieaug.