Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MXGP čempions Gajsers Amerikā cīnās par 1 miljona dolāru balvu

MXGP čempions Gajsers Amerikā cīnās par 1 miljona dolāru balvu
Sacensību starts. Foto: Monster Energy

Nedēļas nogalē Lasvegasā aizvadītas prestižās motokrosa sacensības "Monster Energy Cup", kurās galvenā pieejamā naudas balva sastādīja vienu miljonu ASV dolārus. Par uzvarētāju trīs finālbraucienu summā kļuva 450 kubikcentimetru klases debitants Adams Siansarulo, bet uz starta stājās arī MXGP pasaules čempions Tims Gajsers.

Sacensību formāts bija unikāls, jo Sema Boida vārdā nosauktajā stadionā šoreiz tika izveidota īpaša trase. Katrā finālbraucienā sportistiem bija jāveic citādāka tās konfigurācija, reizē katrā no sacīkstēm jāizbrauc arī pagarinātais džokera aplis. Klātienē uz grandiozo pasākumu bija ieradušies vairāk nekā 35 tūkstoši līdzjutēju.

Par šī gada "Monster Energy Cup" uzvarētāju kļuva amerikāņu braucējs Adams Siansarulo, kurš tieši šajās sacensībās debitēja 450 kubikcentimetru klasē. Šogad viņš jau paspējis izcīnīt uzvaru "Lucas Oil Pro" motokrosa čempionātā 250 kubikcentimetru klasē, kā arī iegūt vicečempiona statusu "250SX West" superkrosa seriālā, kur tikai nedaudz pietrūka līdz titulam. Šobrīd viņš pārstāv "Monster Energy Kawasaki" komandu.

Pirmajos divos braucienos Siansarulo izcīnīja otro vietu, kamēr trešajā braucienā uzvarēja, arī sacensību summā kļūstot par pirmās pozīcijas ieguvēju. Tā kā visos trijos braucienos uzvarēt nebija sportista spēkos, viņš balvā saņēma "tikai" simts tūkstošus dolāru.

Pirmā, trešā un otrā vieta finālbraucienus otro pozīciju "Monster Energy Cup" summā deva Siansarulo komandas biedram, iepriekšējā gada šo sacīkšu uzvarētājam un 2019. gada "Lucas Oil Pro" čempionam 450cm3 klasē Eli Tomakam, kamēr trešais šogad bija Malkolms Stjuarts no "MotoConcepts Honda" vienības, kurš braucienos finišēja trešais, pirmais un trešais.

Tāpat uz Ameriku bija devies 2019. gada pasaules motokrosa čempions MXGP klasē Tims Gajsers. "Team HRC" braucējs izcīnīja piekto vietu, bet atsevišķos braucienos finišēja septītais un divreiz ceturtais.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Foto: mxgp.com
1

Van de Mūsdijka un "Fantic" MXGP rūpnīcas komandas ceļi šķiras

Lai gan Roans van de Mūsdijks šogad bija iecerējis debitēt MXGP klasē, noslēdzot līgumu ar "Fantic" rūpnīcas komandu, gūtais savainojums situāciju būtiski mainījis. Tagad abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.