Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kas būs Latvijas blakusvāģu un kvadru izlases pretinieki Nāciju kausā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Kas būs Latvijas blakusvāģu un kvadru izlases pretinieki Nāciju kausā?
Foto: Facebook.com/QuadTeamLatvia

Šajā nedēļas nogalē Dānijā tiks aizvadīta Nāciju kausa izcīņa blakusvāģu un kvadriciklu motokrosa klasēs, un šoreiz uz starta atkal redzēsim komandu no Latvijas. Kas būs mūsu pretinieki un, vai latviešiem ir izredzes cīnīties par medaļām?

Nāciju kausa sacensības tiks aizvadītas Slagelses trasē. Šodien, 22. septembrī būs kvalifikācijas sacensību diena, kamēr izšķirošie braucieni notiks svētdien, 23. septembrī. Pēc pārtraukuma uz Nāciju motokrosu devušies arī blakusvāģu un kvadriciklu braucēji no Latvijas.

Blakusvāģu kategorijā Latvijas krāsas aizstāvēs Didzis Gorbenko pārī ar igauni Tanelu Keivu, Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš, kā arī Jānis Daiders un Lauris Daiders, kuri uz šīm sacensībām atkal apvienojušies kopā.

Spēcīgais kantētājs Kaspars Stupelis šogad atkal brauks Nīderlandes komandas sastāvā, jo startē kopā ar pilotu Etjēnu Baksu. Pēc izcīnītās godalgas pasaules čempionātā, viņi ir komandas līderi, lai gan arī pārējās divas ekipāžas ir ārkārtīgi spēcīgas - Baksam/Stupelim asistēs Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, kā arī Koens Hermanss un Nikolā Musē. Nīderlandi varētu saukt par favorīti uz uzvaru.

Spēcīga allaž bijusi arī Francijas komanda. Valentīns Žirū šogad būtu startējis kopā ar latvieti Elviju Mucenieku, taču kantētājs šobrīd turpina atlabt no pasaules čempionāta sezonas laikā iegūtajiem smagajiem savainojumiem. Līdz ar to Žirū pārinieks būs Žonijs Badairs, bet pārējās ekipāžās startēs Bastjēns Tomā un Sībs van der Puttens, kā arī Villijs Bukē un Bastjēns Šopēns. Beļģijas komandā tikmēr startēs Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, Arne Dīrkenss un Luks Rostingts, kā arī Deivijs Sanderss un Andreass Hallers. Arī viņi cīnīsies par augstākajām vietām.

Latvija būs vienīgā Baltijas valstu pārstāve Nāciju kausā. Startēt bija iecerējusi arī Lietuva, kas jau bija pieteikusi Romasa Kisūna/Steponasa Krjačūna, Litaura Variakoja/Dovida Ausieja un Tomasa Baltuša/Tadasa Natkas ekipāžas, tomēr savainojumu dēļ pieteikumu atsauca. Kopumā startēs 12 komandas, arī Apvienotā Karaliste, Čehija, Šveice, Īrija, mājiniece Dānija, Austrija un Vācija.

20 valstu komandas tikmēr plāno startēt kvadriciklu sacensībās, kur Latviju pārstāvēs kādu laiku šajā kategorijā neredzētais Edgars Meņģelis, Emīls Sigajevs un Valērijs Kuzmins. No Baltijas valstīm startā redzēsim arī Igauniju, ko pārstāvēs Kevins Sārs, Martins Adamsons un Stens Jupasčevskis.

Spēcīgā ASV izlase Nāciju kausa komandā iekļāvusi Tomasu Braunu, Džefriju Rastrelli un Čadu Vīnenu, kamēr Francijas sastāvā brauks Žeremī Varnija, Lorēns Boisī un Silvēns Petī. Nīderlandes komandā brauks Ričardo Fēlihs, Džo Mēsens un Maiks van Grinsvens, bet tāpat cīņā dosies Īrija, Apvienotā Karaliste, Argentīna, Čehija, Beļģija, Itālija, Vācija, Dānija, Norvēģija, Somija, Polija, Slovākija, Kanāda, Ungārija un Horvātija.

Dalībnieku saraksts: https://docs.google.com/spreadsheet...