Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Baltijas ātrākie blakusvāģu un kvadriciklu braucēji tiekas "Baltajā Briedī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Baltijas ātrākie blakusvāģu un kvadriciklu braucēji tiekas "Baltajā Briedī"
Foto: Dainis Circāns

Šodien, 22. jūlijā Viļakas mototrasi "Baltais Briedis" pierūcinās blakusvāģu un kvadriciklu braucēji, aizvadot Latvijas čempionāta piektā posma sacensības. Pēc aizvadītiem četriem posmiem B/V klasē vadībā atrodas Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, kamēr Q PRO ieskaitē dominē igauņu talants Kevins Sārs.

Viļakas trasei ši būs vēl nepieredzēti grandiozs motokrosa notikums, jo reizē te tiek rīkots ne vien Latvijas, bet arī Igaunijas čempionāta posms, kas nozīmē, ka uz starta plāno iziet ap 50 blakusvāģu ekipāžām, kā arī daudzi kvadriciklu braucēji, ieskaitot spēcīgākos sportistus no Baltijas valstīm.

"Baltā Brieža" trasei ir sena vēsture. Ideja par trases celšanu pirms aptuveni pusgadsimta radās Balvu rajona laikraksta "Vaduguns" žurnālistam Antonam Bozovičam. Viņa priekšlikumu tolaik atbalstīja redaktors Vitālijs Sanders. Pirmās sacensības jaunuzbūvētajā traše trasē notika 1969. gada 28. septembrī un tika rīkotas līdz 1989. gadam, pirms "Baltais Briedis" tika pamests aizmirstībai. Sacensības jau atjaunotajā "Baltā brieža" trasē atsākas pēc 17 gadiem - 2006. gada 16. septembrī. Viļakas iedzīvotājs un motokrosa patriots Dmitrijs Samitins ieguldīja milzīgus līdzekļus, lai atkal atdzimtu Viļakas un visas Latvijas viena no labākajām mototrasēm. Trīs sezonas viņš veiksmīgi noorganizējis Latvijas čempionāta posmus, bet tad mūsu ekonomiku pārņēma bēdīgi slavenā "krīze", kas bija par pamatu vēl vienam pārtraukumam sacensību norisei Viļakā. Šobrīd trases apsaimniekošanu un nomas līgumu ir noslēdzis motosporta klubs "Motokruīzs" ar tā valdes locekli Ēriku Eizānu priekšgalā.

Uz šo brīdi trase ir uzlabota un pilnveidota līdz nepazīšanai, trases parametri atbilst pasaules līmeņa mototrasēm. Pēdējos gados arī notikuši mēģinājumi uz "Balto Briedi" atvest pasaules čempionātu blakusvāģiem un Eiropas čempionātu kvadricikliem, tomēr tas prasa lielus līdzekļus, tādēļ plāna īstenošanai, iespējams, būs nepieciešami vēl vairāki gadi. Trases segums un reljefs ir dabīgs, starta taisne 110 metrus gara, vidējais platums ir 10 metri, pirmās divas virāžas ir 15 metrus platas un tramplīnu platumi ir no 10-14 metriem, kamēr lēcieni var pat pārsniegt 25 metru attālumu.

No plānotajiem septiņiem posmiem Latvijas čempionātā šobrīd aizvadīti četri, sezona jau iegājusi otrajā pusē, bet favorīti uz titulu jau izkristalizējušies. Dažās klasēs cīņa ir spraigāka, kamēr citās dominē kāds noteikts braucējs, tādēļ aplūkosim, kāda ir situācija Latvijas čempionāta kopvērtējumā pirms piektā posma.

Izcīnot uzvaru iepriekšējos divos posmos, B/V klasē šobrīd līderu godā ir pasaules čempionāta pieredzi savulaik smēlušie Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš. Ekipāža, kuras kantētājs ir 2009. gada pasaules čempions, pašlaik ir izveidojusi 15 punktu pārsvaru pār Didzi Gorbenko, kuru iepriekš bijām raduši redzēt solo motokrosā, un nereti arī pasaules čempionātā iepriekšējos gados braucošo Artūru Linteru. Trešie pašlaik ir igauņi Raido Rīms un Maurice Lina, kuriem vienāds punktu skaits ar lietuviešiem Mantu Kisūnu/Ritu Kisūnu - no līderiem abi dueti atpaliek jau 40 punktus.

Ar dalību Viļakas posmā līdzjutējus pagodinās šobrīd blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā startējošā Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža. Iespēju robežās tā šosezon piedalās arī Latvijas čempionātā un jau aizvadījusi divus no notikušajiem četriem posmiem, abos bez ierunām sakaujot konkurentus. Kopvērtējumā tas ļauj ierindoties piektajā pozīcijā. Nav šaubu, ka šī ekipāža ir favorīte uz uzvaru Viļakā, kā arī vietējiem braucējiem ir laba izdevība pārbaudīt savus spēkus pret pasaules līmeņa sportistiem.

LČ kopvērtējums B/V klasē pirms 5. posma

VietaEkipāžaPunkti
1.Rupeiks/Liepiņš159
2.Gorbenko/Linters144
3.Rīms/Lina119
4.Kisūns/Kisūns119
5.Daiders/Stupelis100
6.Štelle/Skūltāns94
7.Jegorovs/Jegorovs93
8.Sedlenieks/Indrijaitis93
9.Rozenbergs/Aleksējevs79
10.Kasesalu/Normaks76

Tāpat sestdien trasē varēs vērot ātrākos no Baltijas kvadriciklu braucējiem. Iepriekšējos četros Latvijas čempionāta posmos faktiski neuzvarams izrādījies igauņu sportists Kevins Sārs, kurš nav uzvarējis tikai vienā no astoņiem finālbraucieniem. Eiropas čempionātā sestajā vietā esošajam Sāram tas ļauj ierindoties pārliecinošā pirmajā pozīcijā Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā, tuvāko sekotāju apsteidzot jau par 38 punktiem. Turklāt arī otrajā pozīcijā atrodas viesis no Igaunijas - Prīts Jarvlo, kamēr labākais no latviešiem ar trešo vietu ir Kristaps Veinbergs. Viņš divos posmos šosezon ieguvis otro vietu, pārējos palicis aiz pirmā trijnieka, bet no priekšā esošā Jarvlo pašlaik atpaliek nieka četrus punktus.

LČ kopvērtējums Q PRO klasē pirms 5. posma

VietaSportistsPunkti
1.Kevins Sārs185
2.Prīts Jarvlo147
3.Kristaps Veinbergs143
4.Valters Dišlers-Kirilko110
5.Emīls Sigajevs94
6.Ralfs Reinfelds93
7.Valērijs Kuzmins80
8.Raivis Sootee71
9.Matīss Palēvics65
10.Ričards Zālīte60

Jāpiemin, ka motoru rūkoņa "Baltajā Briedī" turpināsies arī svētdien, 23. jūlijā, kad tiks aizvadīts Latvijas Nacionālā Reģionu kausa trešais posms solo motokrosa klasēm.

Abas dienas pirmie starti paredzēti no plkst. 11:00. Organizatori informē, ka ieejas maksa uz vienu dienu būs 7 EUR, bet divu dienu biļete maksās 10 EUR. Pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - ieejas maksa 3 EUR, bērniem līdz 10 gadu vecumam apmeklējums bez maksas. Autostāvvieta trases teritorijā maksās 3 EUR.