Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass: ''Otrajā braucienā pēdējās minūtēs braucu ar asarām acīs''

Jonass: ''Otrajā braucienā pēdējās minūtēs braucu ar asarām acīs''
Pauls Jonass
Foto: Ray Archer | KTM Images

Latvijas motosportists Pauls Jonass izcīnīja trešo vietu Itālijā notiekošā pasaules čempionāta 11. posmā MX2 klasē. Kopvērtējumā Jonasa pārsvars pār tuvāko sekotāju, komandas biedru Horhi Prado, sarucis līdz deviņiem punktiem.

Runājot par aizvadīto posmu, Pauls atzīst, ka ātrums esot bijis labs, taču šoreiz esot bijušas citas nelielas problēmas.

“Diemžēl Itālijas posms neizdevās tā, kā gribētos. Jā, trešā vieta nav slikta, bet tas nebija tas, ko vēlējos pirms starta. Diemžēl neizdevās starti kā gribētos. Kamēr apdzinu citus braucējus, tikmēr sīvākie konkurenti jau bija atrāvušies. Ātrums bija, taču nebija braukšanas ritma. Bija arī citas problēmas, kas traucēja braukt uz 100% – pirmajā braucienā pēc 15 minūtēm notirpa roka, tāpēc nevarēju kārtīgi noturēties uz motocikla, bet otrajā braucienā pēdējās desmit minūtēs uz rokām pārplīsa tulznas, tāpēc pēdējās minūtēs braucu ar asarām acīs,” stāsta Pauls Jonass.

Latviešu sportists atzīst, ka Prado šobrīd atrodas labā sportiskā formā, tāpēc esot smagi jāstrādā, lai apsteigtu viņu. “Prado šobrīd ir labā sportiskā formā un brauc ļoti labi. Viņš ir spēcīgs konkurents, tāpēc man ir pie kā piestrādāt, lai nosargātu pārsvaru. Turpināsim smagi strādāt, lai Indonēzijā iegūtu lielāku pārsvaru. Šobrīd treniņos lielāka uzmanība jāpievērš braukšanai, jo fiziskajā ziņā viss ir kārtībā,” turpina Pauls, piebilstot, ka ir jāpiestrādā arī pie braukšanas intensitātes.

“Posmi vēl ir daudz un uz galda vēl ir 450 punkti, tāpēc visa cīņa vēl priekšā. Nekas nav beidzies,” kaujinieciski noskaņots ir Jonass.


Slēpts komentārs: SmiekluReinis27
, 2018-06-21 21:47, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Tūznas pārsprāga, ārprāc... ātrie bij jāsauc
Pēc savas pieredzes spried?
, 2018-06-21 21:57, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Tūznas pārsprāga, ārprāc... ātrie bij jāsauc
Tev tulznas noteikti ir no kā cita darot un kā jau profesionālis sāpes vairs nejūti!!!
, 2018-06-21 22:05, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Tūznas pārsprāga, ārprāc... ātrie bij jāsauc
Kaut kā nepamanīju , kā Tev gāja tajā braucienā???
, 2018-06-21 23:37, pirms 6 gadiem
man jau liekas ka visa probleema ir galvaa, loti piesardziigi brauc, no vienas puses praatiigi un stabili sanaak, gatavojas lielajai klasei, principaa pareizi, liekaas traumaas gulties nav praatiigi, visi loti labi redzeejaam anglijas posmu, uz ko ir speejiigs Jonass, kad dusmas nem virsroku un brauc riskeejot, prado panem kaa beernu, visi jau te liela to mazo spaani, bet nu neko iipashu neeedzu, tas pats nestabilais kovingtons vinam ieliek, briiniitos ja buutu kaa herlings, kad gandriiz peec katra brauciena otrajai vietai meerija +/- 45 sekundes
, 2018-06-22 00:29, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Tūznas pārsprāga, ārprāc... ātrie bij jāsauc
tu esi riktīgs Tūzna
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Foto: mxgp.com
1

Van de Mūsdijka un "Fantic" MXGP rūpnīcas komandas ceļi šķiras

Lai gan Roans van de Mūsdijks šogad bija iecerējis debitēt MXGP klasē, noslēdzot līgumu ar "Fantic" rūpnīcas komandu, gūtais savainojums situāciju būtiski mainījis. Tagad abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.