Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: ''Galvu augšā un ejam uz priekšu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: ''Galvu augšā un ejam uz priekšu''
Kaspars Stupelis. Foto: Stijn Vanoverbeke Photography

''Fiziski jūtamies labi, arī braucam ātri. Pats galvenais ir veselība, pārējais jau atnāks pats no sevis,'' pēc Ukrainas posma portālam ''Sportacentrs.com'' atzina Kaspars Stupelis.

Nīderlandes pilots Etjēns Bakss ar latviešu kantētāju Kasparu Stupeli svētdien Ukrainā uzvarēja pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem piektajā posmā, atgriežoties kopvērtējuma līderpozīcijā.

Pēc posma Kaspars sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka šīs bija ļoti veiksmīgas sacīkstes, kas diemžēl iesākās ne tā, kā gribētos.

''Šī, salīdzinot ar citām pasaules čempionāta trasēm, bija savādāka – līkumaināka. Šajā trasē bija svarīgi motocikla regulējumi. Ņemot vērā, ka mūsu motocikls ir diezgan jaudīgs, tad sestdien braukšana nevedās tā, kā gribētos. Papildus visam mums sestdien no rīta salūza viens motors, tāpēc ielikām citu. Lai arī kvalifikācijā izcīnījām pirmo vietu savā grupā, braukšana negāja, tāpēc bija skābas sejas,'' stāsta Kaspars Stupelis.

''Uz svētdienu nolēmām motociklam samazināt jaudu. Sacensību rītā man bija sajūta, ka nobrauksim labi. Pirmajā braucienā pēc starta turējāmies ap piekto vietu, taču ātri vien nokļuvām vadībā. Taču ilgu laiku mums astē sēdēja Koens Hermanss/Nikolā Musē, tāpēc brauciens bija sīvs un grūts, jo papildus visam ārā bija apmēram +28 grādi. Otrajā braucienā pēc ilgiem laikiem vinnējām startu, kā rezultātā kontrolējām braucienu un finišā tuvākos sekotājus apsteidzām par 40 sekundēm. Arī labākā apļa laiks mums bija par četrām sekundēm ātrāks nekā tuvākajam sekotājam. Šis tiešām bija brauciens, kur viss gāja no rokas. Pēc finiša bija liels prieks, jo atguvām sarkano plāksnīti, jo esam līderi kopvērtējumā.''

Kaspars atklāj, ka pāris nākamās nedēļas solās būt sīvas. ''Turpinājumā paredzēta baigā centrifūga – jau šo svētdien startēsim Holandes čempionātā, pēc tam pēc nedēļas startēsim PČ posmā Francijā. Pēc tam nedēļas vidū Francijā paredzētas vienas komercsacīkstes, un pēc tam jau dosimies uz PČ posmu Igaunijā. Piesātinātas nedēļas mūs sagaida.''

Jautāts, kā ekipāža jūtas fiziskajā ziņā, Kaspars noteica, ka ''Fiziski jūtamies labi, arī braucam ātri. Pats galvenais ir veselība, pārējais jau atnāks pats no sevis. Kopējā aina ir ļoti pozitīva, jo šogad esam uzvarējuši piecus PČ posmu braucienus. Jā, Čehijas posms mums nedaudz iegrieza punktu ziņā (ekipāžai salūza izpūtējs), bet kopumā nav par ko sūdzēties – viss ir labi. Galvu augšā un ejam uz priekšu,'' nobeidz Stupelis.

PČ kopvērtējums pēc 5. posma

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Etjēns Bakss/Kaspars StupelisNL-LVWSP-Zabel211
2.Marvins Vanlušens/Bens van den BogārtsBE-NLVMC-Zabel205
3.Koens Hermanss/Nikolā MusēNL-FRWSP-Zabel184
4.Deivijs Sanderss/Lari KunnassBE-FIWSP-Zabel153
5.Stjuarts Brauns/Džošs ČemberleinsGB-GBWHT-Husqvarna148
6.Arne Dīrkenss/Robijs BakssBE-NLWSP-Zabel130
7.Daniels Vilemsens/Luks RostingtsNL-FRWSP-Zabel129
8.Kerts Variks/Lauris DaidersEE-LVWSP-Husqvarna119