Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bakss/Stupelis izcīna otro vietu Varsveldes trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Bakss/Stupelis izcīna otro vietu Varsveldes trasē
Baksa un Stupeļa ekipāža Varsveldē
Foto: Albert Schreuder

Nedēļas nogalē Varsveldes trasē aizvadīts Holandes čempionāta priekšpēdējais posms blakusvāģu motokrosā, kur ar labiem rezultātiem startējuši mājinieks Etjēns Bakss un latvietis Kaspars Stupelis. Viņi šobrīd favorīti uz titulu.

Par spīti nesen gūtajiem savainojumiem, abi sportisti turpina piedalīties ne vien pasaules čempionāta sacensībās, bet arī mazāka mēroga cīņās. Svētdien norisinājās Holandes čempionāta trešais no četriem plānotajiem posmiem.

Varsveldes trasē Bakss ar Stupeli uzvarēja pirmajā finālbraucienā, par 12 sekundēm pārspējot pasaules čempionāta vicelīderus Koenu Hermansu un Nikolā Musē, bet trešajā vietā atstājot Julianu Veldmanu un Glenu Jansenu. Otrajā braucienā jau pēc starta vadībā izvirzījās Hermanss, kamēr visu sacensību garumā otrais bija Bakss, finišējot 11 sekundes aizmugurē. Arī šoreiz trešā bija Veldmana ekipāža.

Lai gan ar vienādu punktu skaitu, posmā uzvarēja Hermanss/Musē, bet Bakss/Stupelis ierindojās otrajā vietā. Pirms noslēdzošā posma, kas tiks aizvadīts 7. jūlijā Renenas trasē, Bakss un Stupelis ir tikai vienu punktu priekšā Hermansam un Musē.

Varsveldes posma rezultāti

VietaEkipāžaPunkti
1.Hermanss/Musē47
2.Bakss/Stupelis47
3.Veldmans/Jansenss40
4.Keubens/De Lāts34
5.Kloze/Van Hals29

Čempionāta kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Bakss/Stupelis128
2.Hermanss/Musē127
3.Vilemsens/Bakss84
4.Van Vervens/Manss77
5.Veldmans/Jansenss74

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro