Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi: "Ostinas trases stāvoklis ir katastrofāls"

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi: "Ostinas trases stāvoklis ir katastrofāls"
Valentino Rossi
Foto: EPA/Scanpix

Pirms svētdien gaidāmā "MotoGP" posma ASV, sportisti ir ļoti satraukti par Ostinas trases stāvokli. Remontstrādnieki pirms neilga laika mēģināja likvidēt nelīdzenumus, kas atradās uz asfalta, taču rezultātā situāciju padarījuši vēl sliktāku un bīstamāku.

Jau pagājušajā gadā braucēji sūdzējās, ka uz asfalta vietām ir izciļņi, tādēļ trases pārvaldītāji norīkoja speciālistus, lai tie ar īpašu tehniku veic trases nolīdzināšanu. Treniņbraucienos atklajās, ka trase līdz ar to ir klāta ar cementa putekļiem un citiem netīrumiem, kas ietekmē redzamību, turklāt nelīdzenās asfalta vietas nekur nav pazudušas.

"Tā ir katastrofa," situāciju komentē pieredzējušais un titulētais Valentino Rosi. "Šeit ir sliktākie apstākļi, kādi vien var būt visas sezonas garumā. Trīs vai četri izciļņi ir ļoti lieli. Ar mūsu motocikliem ir grūti, jo taisnē ir daudz nelīdzenu vietu, bet tur jābrauc ar vairāk nekā 300 km/h, kas izveido kritisku situāciju. Pagājušajā gadā mēs lūdzām, lai viņi veic uzlabojumus, viņi kaut ko darīja, bet, diemžēl, tas nav nostrādājis."

Iepriekšējā "MotoGP" posma uzvarētājs Kels Kračlovs ir līdzīgās domās: "Kā tas var būt, ka mēs atbraucam uz posmu un situācija ir vēl sliktāka nekā pagājušajā gadā, lai gan viņi ir mēģinājuši izciļņus "noskūt"? Trase ir tik netīra un tik nelīdzena, jūs nespējat pat iztēloties. Es mīlu šo trasi, bet tā ir slikta. Domāju, organizatori savu darbu izdarījuši briesmīgi. Viņi mēģināja to uzlabot, bet padarīja vēl sliktāku."

Argentīnas "MotoGP" posma kvalifikācijas uzvarētājs Džeks Millers trases apstākļu dēļ pat esot saplēsis vējstiklu.

"Negribu būt negatīvs, bet tā noteikti ir sliktākā stāvoklī nekā pirms gada," pauž Millers. "Tagad viņi to ir pārvērtuši nedaudz par motokrosa trasi, sevišķi ņemot vērā putekļus taisnē. Akmeņu dēļ jau esmu saplēsis vējstiklu un esmu spiests lietot acu pilienus, jo neciešu putekļus. Taisnē situācija ir ļoti slikta, tas ir nepieņemami."

Šovakar plkst. 22:10 pēc Latvijas laika Ostinā sāksies kvalifikācija, bet svētdien plkst. 22:00 tiks dots starts sacīkstēm.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-04-21 17:12, pirms 6 gadiem
Nu neko darīt!! Nāksies džekiem montēt virsū enduro riepas
Bet vispār traki, ka tā!!