Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies otrais posms Enduro sprintā

Noslēdzies otrais posms Enduro sprintā
Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 19. aprīlī Emburgā notika Latvijas kausa pirmais posms un Baltijas kausa otrais posms Enduro sprintā un "4H komandu kross 2014" 1.posma sacensības.

Enduro sprints Latvijā ir salīdzinoši jauns enduro sporta veids, kas tika aizsākts 2012.gadā. Šis sporta veids ir bāzēts uz klasiskā enduro pamata, un tikai dažas nianses šķir enduro sprintu no klasiskā enduro. Šīs ir vienas dienas sacensības, kuras notiek marķētā trasē.

Enduro sprinta sacensībās piedalījās motosportisti no trīs Baltijas valstīm: Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Dalībnieku skaits – 82 motosportisti. Solo motociklu klases pārstāvēja 71 sportists un kvadru apvienoto klasi pārstāvēja 11 sportisti.

E1 klases uzvarētājs Edgars Siliņš (Motosports RT) atzina, ka šis enduro sprints bija vairāk domāts enduro sporta iesācējiem, kas vēlas saprast, kas ir klasiskais enduro. Trase nebija pārāk sarežģīta, testi bija interesanti un kopumā diena arī bija interesanta.

C klases 2. vietas ieguvējs Gustavs Kundziņš (L.R.K.), kuram šī ir otrā sezona enduro sportā, pastāstīja, ka trase bijusi samērā viegla, taču bijušas arī grūtas vietas – akmeņi, māli, arī karstums nedaudz nogurdinājis sportistu. Uzmundrinājumu un prieka sajūsmu Gustavam radīja skatītāji un atbalstītāji, kas radīja smaidu un deva stimulu nepadoties, bet gan cīnīties līdz galam.

''Mani draugi mani pierunāja!” Ar šādu frāzi sākās saruna ar pieredzējušo motosportistu Jāni Kirilko, kurš Enduro Sprintā startēja kvadraciklu klasē un ieguva 3. vietu. Šis bija pirmais Jāņa Kirilko Enduro Sprints. Kaut arī sportists ieguva godalgotu vietu, tomēr viņš sarunas laikā atzina, ka Enduro Sprints nav viņa mīļākais motosporta veids. Motokross ir tuvāks, jo motokrosā viņš sajūt pretinieku, kurš viņam ir vai nu līdzās, vai nu priekšā, vai aiz muguras, bet šeit – cīņa ar sevi. ''Tādus iespaidus kā var panākt motokrosā, šeit nevaru iegūt. Pietrūkst lēcienu.” Jānim sanāca arī apgāzties, ''kaut gan tas rezultātu neiespaidoja, taču tomēr kaut kas sāp, nogurums ir, viegli jau nebija, taču gandarījums arī nebija, pietrūka adrenalīna.” Katram sporta veidam sava specifika. „Kas kuram tuvāks, es gribu izlikt sevi 15 minūtēs, cits atkal visas dienas garumā” tā Jānis Kirilko.

Latvijas un Baltijas kausa klašu uzvarētāji:
Junioru klase
1. Miks Rasmanis
E1 klase
1. Edgars Siliņš
2. Veiko Raats
3. Juris Deičmanis
E2 klase
1. Martin Leok
2. Toomas Triisa
3. Kristaps Bajārs
E3 klase
1. Lauris Ermanis
2. Riho Kollist
3. Jurijs Žižkuns
Senioru klase
1. Jānis Rasmanis
2. Rene Jōgimaa
3. Danielius Žoštautas
Hobiji klase
1. Ģirts Dubavs
2. Mareks Ķikurs
3. Rūdolfs Pumpurs
Enduro street rally
1. Jānis Brengmanis
Veterānu klase
1. Andris Kalniņš
2. Ričardas Duonelavičius
3. Roberts Grīnerts
C klase
1. Kaspars Lukstiņš
2. Gustavs Kundziņš
3. Vilnis Skrastiņš
Kvadri Open un ATV apvienotā klase
1. Artūrs Vēvers
2. Gatis Irbe
3. Jānis Kirilko

Baltijas kausa 2. posma un Latvijas kausa 1. posma sacensību rezultāti ENDURO SPRINTĀ pieejami mājas lapā Rezultāti / Results - LaMSF

4h 1. Posma rezultāti
MX open
1. Edgars Siliņš, Kristaps Bajārs, Lauris Ermanis (Motosports RT)
2. Aigars Garančš, Andris Kalniņš, Leo Gulbis (Motosports RT)
3. Jānis Freimanis (L.R.K), Uldis Veidenieks (BIERIŅI), Ričards Neimanis
MX hobiji
1. Jānis Ozoliņš, Agris Lungevičs, Ainārs Kukārs
2. Dzintars Ermiņš, Zigmārs Brunavs (apPasaule).
3. Edmuns Krampāns (apPasaule), Aleksandrs Drēviņš
Kvadri
1. Gatis Irbe, Raimonds Zalkovskis, Edgars Liepiņš (Motosports RT)
2. Artūrs Vēvers (apPasaule), Ralfs Kaliksons (Motosports RT)
3. Jānis Kirilko, Krists Afanasjevs
1. posma sacensību rezultāti 4H KOMANDU KROSĀ apskatāmi mājas lapā Rezultāti / Results - LaMSF

Nākamās sacensības jau 26.aprīlī, Biržos, kur notiks Cross Country Baltijas čempionāta 2. posms.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF praktikante Luīze Mīkstā