Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro: ''Viena neveiksmīga apdzīšana liedza sasniegt karjeras labāko finišu''

Karro: ''Viena neveiksmīga apdzīšana liedza sasniegt karjeras labāko finišu''
Matīss Karro pēc otrā brauciena
Foto: Bavo Swijgers /mxlife.be | © Wilvo Forkrent KTM

Bulgārijā noslēdzies piektais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu motosportists Matīss Karro ''MXGP'' klasē divu braucienu summā izcīnīja 16.vietu.

Šoreiz laikapstākļi sportistus nelutināja, jo sacensību dienā lija lietus, kas trasi padarīja dubļainu un ļoti slidenu. Šī iemesla rezultātā krita vairāki braucēji, kuru vidū bija arī Matīss. Divu braucienu summā Karro, kuru atbalsta "MX Moduls", izcīnīja 16.vietu, taču jāatzīmē, ka otrajā braucienā Karro bija tuvu tam, lai sasniegtu karjeras labāko finišu.

''Pirms sacensībām vairākas dienas lija lietus, tāpēc organizatoriem bija daudz darba, lai savestu trasi kārtībā. Sestdien mums notika tikai viens treniņš, kurā finišēju 14.vietā. Kopumā jāsaka, ka trase bija sarežģīta, jo bija neliels dublis un dziļas špūres, kas gāja no kalna uz leju,” stāsta Matīss Karro.

''Kvalifikācijas brauciena starts bija normāls, tāpēc jau pirmajos apļos biju tuvu pirmajam desmitniekam. Veicot vienu no apdzīšanām, man no rokām izrāvās motocikls un es nokritu. Diemžēl kritiens aizsita elpu, taču tas nebija tas, kas man liegtu turpināt braukšanu, jo, kā izrādījās, tad tika salocīts motocikls, kas liedza turpināt braucienu. Tas nozīmēja to, ka svētdien pie starta barjeras būs jāstājas kā pēdējam.”

''Svētdien trase bija daudz labākā stāvoklī – apžuvusi un labi sagatavota. Pirmā brauciena startā biju pēdējais, jo pirmais līkums bija 180 grādu, tāpēc bija grūti no ārmalas pacelties uz augstāku vietu. Taču turpinājumā apdzinu vairākus braucējus un finišēju 14.vietā,” pirmo braucienu komentē Karro.

''Pirms otrā brauciena starta sāka spēcīgi līt, kas man nepatika, jo neesmu dubļu fans. Taču starts padevās, jo aizgāju kā 13. Brauciena laikā jutos labi un tiku līdz septītajai vietai. Divus apļus līdz beigām jau nokļuvu sestajā pozīcijā, taču tad uzreiz sadūros ar braucēju, kuru apdzinu un mēs abi nokritām. Kritiena rezultātā tika sabojātas priekšējā riteņa bremzes, kas nobloķēja riteni. Diemžēl tādos apstākļos pabraukt ar bloķētu riteni bija nereāli, tāpēc zaudēju vairākas pozīcijas un finišēju tikai 17.vietā, kas divu braucienu summā deva 16.rezultātu.”

''Kopumā jāsaka, ka esmu apbēdināts, jo atkal mani piemeklēja šādas neveiksmes. Taču tas mani padarīs tikai stiprāku. Kopumā par šo posmu dalītas emocijas, taču pozitīvākais ir tas, ka labi jutos lielos dubļos. Paldies faniem un "MX Moduls" komandai, kas mani atbalsta, lai varu startēt pasaules čempionātā."

Pēc pieciem posmiem Karro ar 54 punktiem kopvērtējumā ieņem 17.vietu.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis

  +1 [+] [-]

, 2014-04-21 14:35, pirms 10 gadiem
nu vecīt es nezinu. ļoti bieži tev tā sanāk. Pašam kādreiz jāatzīst, ka vai nu fiziskais vai meistarība pieklibo.

     [+] [-]

, 2014-04-21 17:40, pirms 10 gadiem
Ļoti daudz neveiksmes izskatās, ka šogad ar tikai par TOP 15 varēs pacīnīties desmitnieks vēl par ātru..

     [+] [-]

, 2014-04-21 18:19, pirms 10 gadiem
Nu vispār jau varētu teikt, ka MXGP klasē pirmie pieci ir ekstras klases braucēji, nākamie pieci ir ļoti augstas klases braucēji, un vēl nākamie pieci ir labi braucēji. Matīsiņu ieliktu starp labu braucēju un ļoti labu braucēju, bet līdz ekstras klases braucējam, kāds gadiņš jāpagaida, bet lai bez lielām traumām. Veiksmi Matīss!

     [+] [-]

, 2014-04-21 20:12, pirms 10 gadiem
gico rakstīja: nu vecīt es nezinu. ļoti bieži tev tā sanāk. Pašam kādreiz jāatzīst, ka vai nu fiziskais vai meistarība pieklibo.
redzot kritiena video, izskatās, ka fizuha pieklibo

     [+] [-]

, 2014-04-22 01:51, pirms 10 gadiem
PuLVeris rakstīja: redzot kritiena video, izskatās, ka fizuha pieklibo
Joptvai tad ejiet un pasi pabrauciet tados laikapstaklos,un ja kas ari lideri dazkart biezi kludas...