Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kovingtons: "Ceru, ka liksim Jonasam kļūdīties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kovingtons: "Ceru, ka liksim Jonasam kļūdīties"
Tomass Kovingtons
Foto: mxlarge.com

Amerikāņu motokrosa braucējs Tomass Kovingtons varētu būt viens no galvenajiem Paula Jonasa konkurentiem, tomēr pagājušajā gadā Nāciju kausā gūtā savainojuma dēļ sportists ziemā nepaguva pienācīgi sagatavoties un šobrīd tikai pamazām atgūst ātrumu. Viņš cer, ka nākotnē spēs izdarīt spiedienu uz pasaules čempionāta MX2 klases līderi Paulu Jonasu.

"Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandas pārstāvis Kovingtons sestdien Eiropas "Grand Prix" izcīņā Nīderlandē uzvarēja kvalifikācijas sacensībās, tomēr svētdien finālbraucienus viņa sniegums jau bija krietni pieticīgāks - septītā un piektā vieta.

"Ar nedēļas nogali kopumā esmu apmierināts, sevišķi ar uzvaru kvalifikācijā, kam sekoja divas solīdas finālsacīkstes," stāsta Kovingtons. "Tas ir aptuveni tas, kur cerēju atrasties - pirmais piecinieks vai sešinieks un pakāpeniska rezultātu uzlabošanās."

Pirms tam pasaules čempionāta pirmajā posmā Argentīnā Kovingtona sniegums bija krietni pieticīgāks, tikai desmitā un 18. vieta braucienos. Sportists atzīst, ka bijušas problēmas ar ēdienu.

"Varbūt tas skan stulbi, bet man bija uztura traucējumi," viņš atklāj. "Starpsezonā uzlaboju savu diētu, bet Argentīnā nebija daudz iespēju labi paēst un arī turienes lielveikalos nebija tas, kas man vajadzīgs, tāpēc rezultātā neēdu neko un svētdien man nebija enerģijas, sevišķi pēc pirmā brauciena. Tur tā bija mana lielākā problēma."

Pagaidām Kovingtons vēl nespēj reāli konkurēt ar latvieti Jonasu, kurš uzvarējis abos pirmajos posmos, tomēr cer, ka to spēs nākotnē.

"Par viņa sniegumu pārsteigts neesmu," saka Kovintons. "Viņš ir ļoti spēcīgs braucējs, kurš katru nedēļas nogali ir stabils. Mani tas nepārsteidz, bet ceru, ka arī spēšu būt tur un izdarīt lielāku spiedienu uz viņu. Tāpat arī Horhe Prado un Tomass Kjers Olsens varētu pacīnīties... Ceru, liksim viņam pieļaut kļūdas."

Izmantotie resursi:
mxlarge.com