Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa debitants sola kļūt pat pasaules čempionāta brīnumbērnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa debitants sola kļūt pat pasaules čempionāta brīnumbērnu
Džoels Rizi. Foto: Facebook.com/joelrizzi912

Šogad pasaules motokrosa čempionātā MX2 klasē debitēs jaunais talants Džoels Rizi, kurš noslēdzis līgumu ar "114 Motorsports Honda" komandu. Sportists stāsta, ka neviens no viņa negaida augstus rezultātus, tāpēc nejūt uz sevi lielu spiedienu, tomēr velsieša mērķis ir iet Tima Gajsera pēdās un kļūt par motokrosa brīnumbērnu.

Rizi pērn aizvadīja sarežģītu sezonu, cīnījās ar veselības problēmām un veica tikai pusi sezonas Eiropas EMX250 čempionātā, tomēr ne reizi nefinišēja pirmajā desmitniekā. Savukārt 2019. gadā viņš ierindojās piektajā vietā EMX125 klases kopvērtējumā, kā arī kļuva par Lielbritānijas MXY2 čempionu. Sportistam nesen apritēja 17 gadi un daudzi viņu uzskata par lielu motokrosa talantu, kamēr lielākā daļa par velsieti nezina neko daudz.

"Mani īsti nesatrauc tas, ja būs grūti - vienkārši gribu nodoties darbam, iejusties komandā un uz motocikla, startēt MX2 čempionātā un visu pārējo, kas ar to saistīts," stāsta Rizi. "Ar nepacietību gaidu, kad varēšu dzīvot MX2 dzīvesveidu un savā sniegumā augt. Tagad, kad ierodos MX2, visi domā, ka es neko nesasniegšu, tāpēc man nav satraukuma. Vienkārši darīšu, ko varēšu un tad redzēsim, kur būšu. Benistāns ienāca MX2 un parādīja tiešām labu sniegumu, un tas pierāda, ka EMX250 braucēju temps šobrīd ir ārprātīgs. Ja godīgi, tad jūtu, ka, aizvadot labu pirmssezonu, varu būt tikpat ātrs."

Francūzis Tibo Benistāns pagājušajā gadā ieguva EMX250 titulu un piedalījās trijos posmos MX2 pasaules čempionātā, spējot iesaistīties cīņā pat par pirmo trijnieku, un divreiz tajā arī finišēja. Rizi atzīst, ka par savu galveno paraugu ņēmis slovēni Timu Gajseru, kurš savulaik kā maz zināms sportists ienāca pasaules motokrosa čempionātā un ātri guva panākumus.

"Džakomo Gariboldi runāja ar manu tēti un teica, ka pirms sešiem gadiem viņi nolīga Timu Gajseru, lai gan īsti pat nezināja, kas viņš tāds ir," saka Rizi. "Tomēr viņi viņu pieņēma un pēc sešiem gadiem viņš jau bija četras reizes kļuvis par pasaules čempionu. Gribu iet Tima pēdās un būt "Honda" brīnumbērns. Man ir līgums uz diviem gadiem, ar iespēju startēt arī trešo sezonu. Gribu augt kopā ar šo komandu, un tas ir mana sapņa piepildījums. Divu gadu laikā iespējams sasniegt ļoti daudz."

Bijušās WMX pasaules motokrosa čempiones Līvijas Lanselotas vadītajā "114 Motorsports Honda" komandā šogad MX2 klasē startēs arī spānis Rubens Fernandess, kurš pagājušajā gadā izcīnīja devīto vietu kopvērtējumā, tiesa, citas vienības sastāvā, un var lepoties ar lielāku pieredzi kā Rizi.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...