Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vintera komandas braucējs: "Nebiju gatavs tik ekstrēmām sacensībām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vintera komandas braucējs: "Nebiju gatavs tik ekstrēmām sacensībām"
Stefano Kjusi
Foto: no sportista arhīva

No 5. līdz 13. decembrim Alžīrijā, Sahāras tuksnesī tika aizvadītas astoņus posmus garās rallijreida sacensības "Rallye d'Algerie" jeb "Sahari Rally", kurās uz starta izgāja Jelgavā dzīvojošais itāļu motosportists Stefano Kjusi. Viņam izdevās tikt pie godalgotās trešās vietas savā klasē.

Alžīrijas rallijs notika trešo reizi un kopumā tuksnesī sportistiem bija jāmēro 2000 kilometri. Itāļu uzņēmējs Stefano Kjusi, kurš dzīvo Latvijā un brauc Jāņa Vintera "Moto Team Rīga" komandā, ar lepnumu pārstāv Latvijas Motosporta federāciju (LaMSF) daudzās rallija sacensībās visā pasaulē. Pēc smaga un gandrīz nāvējoša ceļu satiksmes negadījuma 2016. gadā, viņš nolēmis organizēt savu atkārtotu "atdzimšanu" rallija pasaulē.

"Pēdējā brīdī nolēmu piedalīties šajā rallijā," stāsta Kjusi. "Patiesībā es vēl nebiju gatavs sacensties šādās tik ekstrēmās sacensībās, savā rehabilitācijā esmu veicis tikai pirmo trešdaļu no nepieciešamās programmas, taču saņemot tik neatlaidīgus Alžīrijas federācijas uzaicinājumus, ar tik laipnu pretimnākšanu, nevarēju atteikt. Sacīkstes uzsāku ļoti uzmanīgi. Godīgi sakot, joprojām baidoties no rallija ātruma un grūtībām, nolēmu vienkārši ieturēt ritmu, balstoties uz "nulles riska" stratēģiju. Tas atmaksājas jebkurā gadījumā, un biju pārsteigts ieraugot gala rezultātu. Negaidītā trešā vieta "450+" klasē ir laba motivācija gaidīt nākamās sacensības, kur mēģināšu aizstāvēt savu 2016. gada titulu vismaz vienu reizi visgrūtākajā rallijā pasaulē - "Africa Eco Race 2019".

Motociklu kategorijā absolūtajā ieskaitē ātrākais bija Paolo Čeči, kurš pērn guva otro vietu "Africa Eco Race" sacīkstēs un ir viens no favorītiem uz uzvaru arī 2018. gada rallijā.

Izmantotie resursi:
LaMSF.lv – Latvijas Motosporta Federācija

     [+] [-]

, 2017-12-21 08:40, pirms 6 gadiem
Krietni par daudz patosa priekš tik īsas ziņas.