Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kvadru motokrosa braucējs Veinbergs mērķē uz Latvijas čempiona titulu

Kvadru motokrosa braucējs Veinbergs mērķē uz Latvijas čempiona titulu
Kristaps Veinbergs
Foto: Elīza Ella Dumpe / EED photography

Visnotaļ stabilu sezonu šogad aizvadīja kvadriciklu motokrosa braucējs Kristaps Veinbergs, vairākkārt kāpjot uz kāda no pjedestāla pakāpieniem, kā arī pārstāvot Latvijas izlasi Eiropas Nāciju kausā. Lieliskai sezonai, šķiet, pietrūka tikai nedaudz veiksmes, jo tehniskas problēmas ik pa laikam liedza sasniegt augstākus rezultātus. Sezonas noslēgumā Kristaps ierindojās ceturtajā vietā Latvijas čempionāta Q PRO klasē, bet mērķis nākotnei ir skaidrs - Latvijas čempiona tituls.

- Kā vērtē aizvadīto sezonu – kas izdevās, kas neizdevās?

Aizvadīto sezonu kopumā vērtēju kā izdevušos. Sezonas laika netika piedzīvots neviens smags kritiens, kas ļāva sezonu aizvadīt ļoti stabili. Protams, pa kādai reizei tehnika pievīla, bet tas nekādi neliedza aizvadīt labu sezonu. Ir grūti vērtēt, kas izdevās un kas neizdevās, jo pēc manām domām, katra sezona, kas ir nobraukta stabili līdz galam, jau ir izdevusies. Tādus mērķus, kādus es sev biju uzlicis, daudz maz arī sasniedzu. Kaut kur veicās vairāk, kaut kur mazāk.

- Kas ir spilgtākie momenti, kas paliks atmiņā no šīs sezonas?

Noteikti Eiropas Nāciju Kauss kvadricikliem, kas norisinājās Francijā. Mans mērķis bija kādreiz aizbraukt un piedalīties šādās sacensībās, nu tas ir īstenojies. Vienīgi nezinu, vai tiešām šogad biju gatavs tam. Vēl kā spilgtākie sezonas momenti būtu jāpiemin katras sacensības un pasākumi, kuri bija neaizmirstami, jo tādus tos padarīja mana komanda - x99/Slīterāni.

- Kā jau minēji, šogad debitēji arī Eiropas Nāciju Kausā, pārstāvot Latvijas izlasi. Kādas bija sajūtas, atrodoties vienā trasē ar ātrākajiem Eiropas kvadraciklu braucējiem?

Ir grūti pateikt, kādas bija sajūtas atrodoties trasē, jo pati iespēja - atrasties un padzīvot Francijā vairāk kā nedēļu un tur patrenēties, tas jau bija kaut kas, kas lika to visu uztvert nedaudz citādāk, nekā tas būtu bijis parasti. Šī man bija pirmā reize, kad ar motokrosu esmu bijis tālāk par Baltijas robežām.

Runājot par sajūtām, tās, protams, bija citādākas - bija jāsaprot, ka te tu vairs visus nezini un nevari vairs “slinkot”, kā tas dažreiz ir vietējās sacensībās. Tas nedaudz jauca galvu, jo vienmēr gribās sevi ar kādu salīdzināt, sākumā bija grūti sevi kaut kur ierindot. Es sevi neuzskatu par braucēju, kas vienas sacensības var novinnēt, bet citās atrasties kaut kur beigu galā. Kopumā ar savu sniegumu Nāciju Kausā esmu apmierināts, kaut arī ļoti gribējās izdarīt visu labāk, jo šī bija viena no retajām reizēm, kad zināju, ka tas man ir pa spēkam, bet dažādu faktoru dēļ tas tā nenotika. Jebkurā gadījumā, visas gūtās sajūtas, atrodoties Francijā, bija kaut kas tāds, kas paliks atmiņā uz visu mūžu.

- Kā šobrīd aizrit Tava ikdiena? Vai jau notiek gatavošanās nākamajai sezonai?

Pagaidām vēl atpūšos no visa... Tagad lielāku uzmanību esmu pievērsis mācībām. Bet drīz tas cerams mainīsies un sākšu cītīgi trenēties nākamajai sezonai.

- Kādi plāni nākamajai sezonai?

Nākamās sezonas plāni neko daudz neatšķiras, kādi tie jau ir bijuši katru gadu - tas ir, nostartēt visās sacensībās labāk un galvenais stabilāk. Uz nākošo sezonu, ar savas komandas “emocionālo” atbalstu, esmu apņēmies pa ziemu trenēties, ko līdz šim es nekad nebiju darījis. Tad jau redzēs, kas no tā visa sanāks...

- Kādās sacensībās plāno startēt?

Nākamajā sezonā plānoju startēt Latvijas un Lietuvas čempionātā, „Superkauss” seriālā un vēl dažādos sacensību posmos, protams, arī kādā Eiropas čempionāta posmā, kad vien tas būs iespējams. Sezonas laikā parasti cenšos startēt pēc iespējas vairāk sacensībās, jo tas ir pats labākais treniņš, kur tev ir iespējams sacensties ar citiem un salīdzināt progresu.

- Šogad piedalījies arī Eiropas čempionāta posmos Stelpē un Kivieli. Abos posmos spēji uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu ar ātrākajiem braucējiem. Vai neesi plānojis startēt pilnu sezonu Eiropas čempionātā, vai tomēr neesi tam vēl gatavs?

Kādreiz ir bijusi tāda doma, bet parasti tā paliek tikai doma. Tam ir vajadzīgi salīdzinoši lieli līdzekļi, lai varētu nostartēt visus Eiropas čempionāta posmus, kas manā gadījumā, šobrīd īsti nav iespējams. Kā arī, īsti vēl nejūtos tam pilnībā gatavs, lai arī kādreiz sanāk uzrādīt labu sniegumu, tas ne vienmēr parāda to īsto līmeni. Tad, kad es kļūšu par Latvijas čempionu, tad noteikti vairāk sākšu domāt par šāda līmeņa sacensībām.

- Nobeigumā, šķiet sarežģītākais jautājums - kā Tu sevi raksturotu kā sportistu?

Hmm... sevi patiesi raksturot ir salīdzinoši grūts uzdevums, jo ir grūti pateikt kāds tu esi, ja pats īsti neredzi sevi no malas. Bet nu, cik es varu spriest par sevi, tad laikam jau vien esmu sava veida sliņķis. Es nevaru apgalvot, ka tas tā vienmēr ir un visās jomās, es vismaz ceru, ka tā nav, bet viennozīmīgi varu apgalvot, ka esmu ļoti slinks pa ziemu trenēt fizisko formu, vasarā varbūt ir nedaudz citādāk. Braukt treniņus – ar to man problēmu nav, bet šad un tad ar to ir par maz, jo citi ir trenējušies visu cauru gadu vai nu uz kvadricikla vai nu zālē, kādas nu kuram ir iespējas.

Trasē es sevi uzskatu par ļoti stabilu braucēju, es diez vai būšu tas trakais, kas darīs lietas pāri savām robežām, ja nu tas tiešām nav nepieciešams. Man patīk braukt “tīri” un pārliecinoši. Kādreiz man likās, ka esmu ļoti tehnisks, bet vai tā ir, man ir grūti spriest.

Motivācijas šobrīd Kristapam netrūkst. Jau pavisam drīz mācības tiks noliktas otrajā plānā un skatiens tiks vērsts trases virzienā. Nākamsezon niknāk, spēcīgāk un jaudīgāk!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").