Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosists N.Pauga: "Motokrosā man patīk viss - emocijas, moču rūkoņa, smarža"

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosists N.Pauga: "Motokrosā man patīk viss - emocijas, moču rūkoņa, smarža"
Namejs Pauga
Foto: x99.lv

Nav vairs tālu, kad Latvijas motokrosa trasēs varēs manīt rosību. 2015. gada motokrosa sezona ir pavisam tuvu. Ar lielām cerībām uz nākamo sezonu komandā esam uzņēmuši jaunus un daudzsološus sportistus. Namejs Pauga motokrosa apritē ir pavisam nesen, bet jau ir ieguvis iesauku Cīnītājs un uzskata, ka tieši ar smagu darbu un neatlaidību ir iespējams sasniegt augstus rezultātus.

Cilvēkiem, kas nav pazīstami ar Tevi, pastāsti nedaudz par sevi!

- Ko lai saka..esmu parasts jaunietis, apņēmības un spara pilns, nekad nepametu nepabeigtus darbus. Sacensībās esmu ieguvis iesauku Cīnītājs - lai vai kas notiktu, finišēju sacīksti, jo tas man ir pats svarīgākais. Esmu atvērts un izpalīdzīgs, ja varu palīdzēt, tad vienmēr cenšos cik spēka. Vislabāk man sanāk uzmundrināt cilvēkus, jo netīk, ja cilvēks bēdājas.

Kas lika Tev izvēlēties braukt ar moci, nevis, piemēram, spēlēt futbolu?

- Domāju, ka atbilde būs standarts - Tētis. Sākumā vēlējos sev vienkārši mocīti ar ko pavizināties, bet tētis teica, ka nav ko niekoties - jāņem īsts mocis. Tā nu iegādājos mocīti. No sākuma viss tika apgūts pagalmā, bet, kad jau pagalmam paliku par šerpu, devos uz trasi, un tur gūtās emocijas un prieks mani pārņēma tā, ka pat šodien nelaiž vaļā.

Kas Tev visvairāk patīk motokrosā?

- Motokrosā man patīk viss - emocijas, moču rūkoņa, smarža. Tā sajūta ko iegūsti, kad Tevi atbalsta, ir neaprakstāma.

Vairākus gadus esi braucis pastāvīgi, bez komandas. Kas pamudināja Tevi šosezon pievienoties „X99/Slīterāni” komandai?

- Pievienoties pamudināja tas, ka šādi tiks iegūti jauni draugi, pieredze, būs plašāks atbalsts, kā saka - paveras jaunas iespējas.

Vai ir arī kādas šaubas, pievienojoties šīs komandas kolektīvam?

- Nē, šaubu nav, ir tikai neliels uztraukums..protams, pozitīvs uztraukums.

Kādi ir Tavi līdz šim augstākie rezultāti?

- 2011. gadā Est - Lat kopprojektā 125cc 2T klasē 3. vieta kopvērtējumā, 2012. gadā LAMA 125 jaunieši klasē 2. vieta gada kopvērtējumā, 2014. gadā LAMA 125cc klasē 3. vieta gada kopvērtējumā.

Kā Tu vērtē savas, kā sportista, prasmes?

- Prasmes ir labas, bet vienmēr ir kur augt un attīstīties.

2014. gada sezonā LAMA kausa izcīņas noslēdzošajā posmā Zorģos, piedzīvoji nepatīkamu kritienu, kā rezultātā uzmeti kūleni un mocis palika bez numura plāksnes. Uzreiz pēc kritiena, daudz nedomādams, Tu kāpi uzreiz atpakaļ uz moča un turpināji cīnīties trasē. Kas Tevi mudina cīnīties un nekad nepadoties?

- Jā, tika uzmests varens kūlenis, paliku ne tikai bez priekšējās numura plāksnes. Kad notiek kas šāds, tad manī iekšā rodas eksplozija - ķermenis pilns enerģijas un spēka, un vēl ir tas, ka sev esmu iekalis to, ka nekad nevari padoties, cīnies līdz pēdējam. Tādu motivāciju iekalusi ğimene, un viņus nekad necentīšos pievilt, tas laikam arī būs tas lielākais dzinējs.

Kādi ir Tavi mērķi gaidāmajā motokrosa sezonā?

- Nobraukt stabili un tā, lai pašam laba sajūta. Gribētu jau censties cīnīties par TOP5, bet galvenais ir braukt stabili un skaisti.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99