Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa izlase spēcīgā sastāvā dodas uz Beļģiju

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa izlase spēcīgā sastāvā dodas uz Beļģiju
Latvijas junioru motokrosa komanda. Foto: publicitātes

Nākotnes cerību kauss motokrosā jeb “Coupe de l'Avenir'' - gada nozīmīgākās junioru motokrosa komandu sacensības pasaulē, šogad 6./7. oktobrī, Beļģijā. Tradicionālās un augstu popularitāti iemantojušās sacīkstes norisināsies jau 47.reizi, neformāli dēvētas par bērnu un jauniešu Nācijām – pēc tāda pat principa kā pieaugušo sacensības.

Latvijas Junioru izlase piedalīsies sacensībās ar trim komandām. Jaunākās komandas jeb MX65 klasē diviem sportistiem šī būs pirmā reize: Jānis Mārtiņš Reišulis (SK Elkšņi), Markuss Ozoliņš (Kalsnavas MB) un Tomass Šaicāns (Salacas Kauss). MX85 klases piloti ir savā vecumā jau guvuši starptautisku pieredzi individuāli, un Eiropas sacensībās spēj ielauzties arī TOP10: Aleksis Araids (Rodeo), Edvards Bidzāns (MX Moduls) un Kārlis Alberts Reišulis (Rodeo).

"Coupe" komandas sastāvā ir trīs sportisti, kuri būs savā grupā jaunākie, MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam – Ralfs Edgars Ozoliņš (Salacas kauss), MX2 klasē cīnīsies Rainers Žuks (ASRT) un Open klases sportists līdz 21 gadu vecumam – Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Visi sportisti kopīgi piedalījušies divās motokrosa nometnēs, kur jau paspējuši tuvāk iepazīties un sadraudzēties. Gan nometnēs, gan uz sacensībām līdzi ir spēcīgs arī treneru sastāvs: Arnis Kalniņš, Roberts Justs un Dāvis Ivanovs. Visi reiz bijuši starptautisku sacensību uzvarētāji, kas tagad savas zināšanas un pieredzi nodod jaunajiem sportistiem.

“Šie jaunieši ir Latvijas motosporta nākotne, viņi ir tie, kas cīnīsies par Latvijas vārdu pasaulē un sasniegs savas uzvaras. Viņi alkst sevi pierādīt un veikt ko ievērojamu nākotnē, bet nebaidās arī no smaga darba. Novēlu veiksmi un izcilus panākumus,” Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis.

Latvijas Junioru izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: "Par starptautisko konkurenci šobrīd grūti spriest, lai gan komandu sastāvi ir publiski pieejami – jaunieši nav starptautiski sacentušies, katrā komandā ir kāds izteiktāks līderis - MX65 klasē Dānijas izlasē viens no braucējiem Eiropas čempionāta TOP3 sportists. MX85 klasē ir spēcīgs vācietis, bet kura ir stiprākā komanda kopumā, grūti šobrīd pateikt. Arī Latvija ir ļoti stipra komanda un šobrīd esam tādi "tumšie zirdziņi", jo mūsu braucēji citām komandām ir visnezināmākie, bet galu galā visus rezultātus noteiks finiša līnijas šķērsošana. Manuprāt, visgrūtāk klāsies lielajai komandai, jo ir vieni no visjaunākajiem, bet kā pluss vai priekšrocība - Ralfs, Rainers un Niks šajā trasē ir bijuši iepriekš un zina, kas no tās ir sagaidāms.”

Lai uzvarētu, jāstrādā kā komandai un jānoliek malā individuālās ambīcijas, jābrauc savu spēju robežās, nevajag censties izpildīt, to, ko katrs nav meistarības ziņā gatavs darīt un stabili braucieni bez kritieniem, ir augsta rezultāta atslēga. Latvijas komandas ir spēcīgas un ir iespējams izcīnīt goda pjedestālu.