Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gaļcins izcīna uzvaru prestižajā "MX Master Kids" motokrosā Francijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaļcins izcīna uzvaru prestižajā "MX Master Kids" motokrosā Francijā
Ričards Alens Gaļcins
Foto: x99.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē "x99/Slīterāni" komandas sportisti viesojās starptautiskajās ārēnās Vācijā un Francijā. Vācija tika aizvadīts jau septītais pasaules čempionāta blakusvāģiem posms, savukārt Francijā norisinājās prestižās “MX Master Kids” sacensības, kurās debitēja MX50 klases sportists Ričards Alens Gaļcins.

Strasbesenbahas trasē Vācijā par čempionāta kopvērtējuma punktiem kā ierasts cīnījās Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks, kā arī Kristofs Santermanss un Lauris Daiders. Sestdienas kvalifikācijas braucienā A grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Valentīns ar Elviju, savukārt B grupas kvalifikācijas braucienā Kristofs ar Lauri ieņēma sesto vietu.

Svētdien pirmajā finālbraucienā kā otrie finišu sasniedza Valentīns ar Elviju, savukārt pēc veiksmīga starta, Kristofs ar Lauri finišēja vien 14. vietā. Pēc brauciena bija skaidrs, ka Kristofa roka pēc traumas Ķeguma posmā, vēl kārtīgi nav atguvusies un liek par sevi manīt. Pēc pirmā brauciena Kristofs ar Lauri pieņēma lēmumu, saudzējot Kristofu, neiziet uz starta 2. braucienā.

Neveiksmīgs 2. brauciens diemžēl Valentīnam ar Elviju. Atrodoties starp līderiem, motocikls sāka niķoties, kā rezultātā nācās iebraukt mehāniķu zonā, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu problēmu un atgriestos atpakaļ trasē. Atgriežoties atpakaļ trasē tika zaudētas vairākas pozīcijas, bet turpinot cīnīties, viņiem izdevās finišēt 7. vietā, kas dienas kopsummā komandu ierindoja soli aiz pjedestāla – 4. vietā, izcīnot vienādu punktu skaitu kā 3. vietas ieguvējiem – brāļiem Čermakiem.

Uz trīs dienu sacensībām “MX Master Kids” Francijā, pirmo reizi devās mūsu viens no jaunākajiem sportistiem – Ričards Alens Gaļcins. Piektdienas treniņos un kvalifikācijas braucienos Ričards ierindojās otrajā pozīcijā, savukārt pirms-pārbaudes braucienā izcīnīta uzvara. Savu pārsvaru Ričards pierādīja arī sestdienas pārbaudes braucienos, kuros tiktu noskaidroti finālisti lielajām sacensībām svētdien. Arī tajos Ričards uzrādīja lielisku rezultātu, izcīnot trīs uzvaras.

Diemžēl svētdienas rīta treniņā gāja bojā viens no citas klases sportistiem, kā rezultātā sacensības tika atceltas. Sakarā ar sestdienas uzvarām pārbaudes braucienos, Ričards Alens Gaļcins tika kronēts par sacensību uzvarētāju. Visdziļākā līdzjūtība sportista tuviniekiem un draugiem.

Informāciju sagatavoja:
Jaunumi - x99