Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovam uzvara Lietuvas motokrosā, čempionus kronēs Panevēžā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovam uzvara Lietuvas motokrosā, čempionus kronēs Panevēžā
Rokišķu posma starts MX1 klasē
Foto: Ernestas Zar

Lietuvas motokrosa čempionātā aizvadītas sezonas ceturtā posma sacensības, kurās pie uzvarām un pjedestāliem tikuši sportisti no Latvijas. Tāpat latviešiem augstas pozīcijas kopvērtējuma tabulās, savukārt čempioni tiks noskaidroti septembrī.

MX1 klasē uzvar Ivanovs, līderis kopvērtējumā - Valts

Prestižajā MX1 klasē uz Lietuvas čempionātu pirmo reizi šosezon bija devies Dāvis Ivanovs. Kopā ar MX1 braucējiem startēja arī MX2 un 125 cm3 klases dalībnieki. Rokišķu posmā Ivanovam izdevās pārliecinoši uzvarēt gan kvalifikācijā, gan finālsacensībās. Pirmajā braucienā tuvāko sekotāju Domantu Jazdausku latviešu motosportists pārspēja par 14 sekundēm, trešo vietu izcīnot Arnam Milevičam, kamēr otrajā braucienā otrais finišēja Milevičs, zaudējot 15 sekundes, kamēr trešo vietu ieņēma Andis Valts.

MX1 klases kopvērtējumā Ivanovam uzvara, otrajā vietā Valts, bet trešais - Jazdausks. MX2 klasē uzvara lietuvietim Milevičam, kamēr aiz viņa divu braucienu summā palika latvieši - Rainers Žuks otrajā vietā, trešais bija Emīls Kārkliņš, bet ceturtajā pozīcijā ierindojās Toms Babris. 125cm3 klasē dominējošs sniegums Latvijas pārstāvjiem, uzvaru izcīnot Nikam Niklāvam Sūnam, bet aiz viņa palika Ralfs Edgars Ozoliņš, Valters Logins un Sandis Frienbergs.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem Lietuvas motokrosa čempionāta kopvērtējumā MX1 klasē līderis ir latvietis Andis Valts, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par nieka vienu punktu, bet citu mūsu valsts sportistu pirmajā desmitniekā nav. MX2 klasē trešo vietu pašlaik ieņem Toms Babris, kurš līderim zaudē 74 punktus, bet otrās pozīcijas īpašniekam - 24 punktus. Rainers Žuks, kurš aizvadījis tikai posmu Rokišķos, ir desmitais. Tikmēr 125 cm3 klases kopvērtējumā Valters Logins ir līderis, 35 punktus priekšā tuvākajam sekotājam, bet Sandis Frienbergs pašlaik trešais, otrās vietas īpašniekam zaudējot 27 punktus. Ralfs Edgars Ozoliņš, kurš piedalījies divos no četriem posmiem, ir astotais.

Rokišķu posma rezultāti MX1 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Dāvis Ivanovs50
2.Andis Valts42
3.Domants Jazdausks42
4.Arturs Daračus33
5.Šarūns Matutis32

Lietuvas čempionāta kopvērtējums MX1 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Andis Valts158
2.Domants Jazdausks157
3.Nerimants Juciuss131
4.Deimiss Danilausks101
5.Arturs Daračus87
11.Dāvis Ivanovs50
12.Kristers Drevinskis50
22.Emīls Brencis19

Rokišķu posma rezultāti MX2 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Arns Milevičs50
2.Rainers Žuks44
3.Emīls Kārkliņš38
4.Toms Babris38
5.Jovilts Cibs32

Lietuvas čempionāta kopvērtējums MX2 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Arns Milevičs200
2.Jovilts Cibs150
3.Toms Babris126
4.Osvalds Zelepūgs115
5.Vitenis Budreckis107
6.Dmitrijs Goršanovs104
10.Rainers Žuks44
11.Emīls Kārkliņš38

Latviešiem panākumi arī mazākajās solo klasēs

Latvijas sportisti Lietuvas čempionāta ceturtajā posmā startēja arī citās klasēs. MX2 Iesācēju ieskaitē, sacenšoties ar puišiem, uzvarēja Anna Stecjuka. Viņa šobrīd Lietuvas čempionāta kopvērtējumā otrā, līderim zaudējot 20 punktus.

85cm3 klasē otrais abos braucienos un summā bija Kristers Krists Sūna, bet piekto vietu posmā ieņēma Rainers Timko. Kopvērtējumā Timko ir trešais, kamēr desmitais ir šajā posmā nestartējušais Aleksis Araids.

65cm3 klasē otrā un pirmā vieta braucienos uzvaru summā deva Uldim Freibergam, kamēr trešo vietu ieņēma Tomass Šaicāns, piektais bija Ēriks Caunišs, Jānis Mārtiņš Reišulis tika pie septītās, bet Rolands Bogdanovičs - astotās pozīcijas. Kopvērtējumā Šaicānam otrā pozīcija, 12 punktus aiz līdera, Reišulis ir ceturtais, Caunišam piektā vieta, Freibergs septītais, Janbergs astotais, bet Raivo Laicāns, kurš šoreiz nestartēja - desmitais.

Otrajā braucienā finišējis otrais, 50cm3 klases summā ceturto vietu Rokišķos guva Toms Dankerts, bet piektais bija Ingus Bērziņš.

Jegorovu ekipāža cīnās par titulu Blakusvāģu klasē

Blakusvāģu sacensībās abos braucienos pārāki par konkurentiem bija mājinieki Mants Kisūns un Ritis Kisūns, bet otrajā vietā abas reizes finišu sasniedza latviešu pilota Modra Štelles ekipāža, kuras sastāvā kantētājs šobrīd ir lietuvietis Konstantins Belecks. Šādas pašas pozīcijas viņiem arī posma summā. Tikmēr Jānis Jegorovs un Pēteris Jegorovs finālbraucienos Rokišķos ierindojās ceturtajā un piektajā vietā, bet summā viņi piektie. Veterānu klases braucēji Ģirts Indrijaitis un Jānis Sedlenieks pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā - nepiedalījās.

Lietuvas čempionāta kopvērtējumā Blakusvāģu klasē Jegorovu ekipāža ir otrā, 28 punktus zaudējot Kisūniem, kamēr Štelles ekipāža ierindojas ceturtajā pozīcijā, deviņus punktus aiz pirmā trijnieka. Veterānu klasē pēc šī neveiksmīgā posma trešajā vietā atrodas Indrijaitis/Sedlenieks, jau 29 punktus aiz otrās pozīcijas īpašniekiem.

Rokišķu posma rezultāti Blakusvāģu klasē

VietaSportistsPunkti
1.Mants Kisūns/Ritis Kisūns50
2.Modris Štelle/Konstantins Belecks44
3.Liutaurs Variakojis/Jeļisejs Gļučujenko40
4.Tomass Baltušis/ Martins Žaliausks34
5.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs34

Lietuvas čempionāta kopvērtējums Blakusvāģu klasē

VietaSportistsPunkti
1.Mants Kisūns/Ritis Kisūns187
2.Jānis Jegorovs/Pēteris Jegorovs159
3.Liutaurs Variakojis/Mārtiņš Antons156
4.Modris Štelle/Ilvars Skūltāns147
5.Tomass Baltušis/ Martins Žaliausks125
11.Uvis Vasiļenko/Konstantins Belecks36

Latviešiem spēcīgs konkurents Kvadriciklu ieskaitē

Kvadriciklu klasē abos braucienos un posmā uzvarēja mājinieks Domants Vaznis, bet otrais abas reizes un arī summā bija Kristaps Veinbergs. Trešo vietu Rokišķos izcīnīja Lauris Eizāns, bet sestajā pozīcijā ierindojās Ralfs Reinfelds.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem Vaznim 37 punktu pārsvars pār Reinfeldu, bet vēl divus punktus atpaliek un trešo vietu ieņem Veinbergs. Eizānam sestā vieta, bet septītais ir Jānis Saldavs, kurš šo posmu izlaida.

Rokišķu posma rezultāti Kvadriciklu klasē

VietaSportistsPunkti
1.Domants Vaznis50
2.Kristaps Veinbergs44
3.Lauris Eizāns38
4.Renats Jegorovs34
5.Tomass Zigmants31
6.Ralfs Reinfelds20

Lietuvas čempionāta kopvērtējums Kvadriciklu klasē

VietaSportistsPunkti
1.Domants Vaznis190
2.Ralfs Reinfelds153
3.Kristaps Veinbergs151
4.Tomass Zigmants128
5.Renats Jegorovs109
6.Lauris Eizāns109
7.Jānis Saldavs85

Quad M klasē trešo vietu posmā ieguva Atis Breds, ceturtā bija Undīne Ulmane, bet devītais - Ričards Irbe. Quad Veterānu klasē ceturto vietu izcīnīja Juris Ozoliņš. Kopvērtējumā savā klasē Ulmane ir trešā, septiņus punktus aiz otrās vietas, bet Breds ieņem devīto vietu. Ozoliņš savā klasē trešais, sešus punktus aiz otrās vietas, bet šajā posmā nestartējušais Jānis Kirilko Quad Veterānu ieskaitē ieņem sesto pozīciju.

MX2 M solo motokrosa klasē uzvarēja Ģirts Šampiņš, kurš startējis tikai divos posmos un kopvērtējumā ir piektais. Tikmēr MX1 M klasē posmā piektais bija Mārtiņš Egle, kurš arī piedalījies divos posmos, kopvērtējumā ieņemot astoto pozīciju. Veterānu +40 klasē ceturtā vieta Rokišķu sacīkstēs Edijam Siliņam, bet piektā - Artim Eglem.

Lietuvas motokrosa čempionāts noslēgsies ar piekto posmu, kas notiks 9. un 10. septembrī Paņevēžā.