Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karro: ''Sīvākais konkurents mani rupji nogāza, taču atbildēju viņam ar divām uzvarām''

Karro: ''Sīvākais konkurents mani rupji nogāza, taču atbildēju viņam ar divām uzvarām''
Matīss Karro
Foto: Bavo Swijgers (Wilvo Forkrent KTM)

Svētdien tika aizvadīts ceturtais Anglijas motokrosa čempionāta posms, kurā vienīgais latviešu motosportists Matīss Karro trīs braucienu summā MX2 klasē izcīnīja otro vietu. Arī absolūtajā kopvērtējumā Karro šobrīd ir otrais.

Kvalifikācijā Matīss ierindojās otrajā pozīcijā, bet Superpole kvalifikācijā Karro bija ātrākais. Ja pirmajā braucienā Karro pēc diviem kritieniem finišēja astotajā vietā, tad nākamajos tika izcīnītas uzvaras, kas kopvērtējumā deva otro vietu.

''Trase patika, jo tā man atgādināja Latvijas trases,” iesāk Matīss Karro. “Pirmajā braucienā starts bija briesmīgs, kā arī mans sīvākais konkurents Mels Pakoks starta taisnē mani diezgan rupji nogāza, kā rezultātā priekšējam ritenim tika salauzti daži spieķi. Turpinājumā no beigām aizcīnījos līdz 12.vietai, taču tad man tieši priekšā nokrita viens sportists, kuram uzskrēju virsū un atkal nokritu. Nebija man iespējas izvairīties. Atkritu uz 20.vietu, taču spēju aizcīnīties līdz astotajai pozīcijai. Varēju arī augstāk, taču pietrūka laiks,” pirmā brauciena notikumus komentē Karro.

''Arī otrais starts nepadevās, tāpēc 1.aplī biju tikai 16.vietā. Taču jutos pārliecināts par sevi, kā arī ātrums bija fantastisks, kas četrus apļus līdz beigām ļāva izvirzīties 1.vietā, ko arī pārliecinoši nosargāju. Trešajā braucienā izcēlu startu, kas visu braucienu ļāva braukt pa priekšu un izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Šie divi braucieni bija kā atbilde Pakokam par viņa rīcību pirmajā braucienā,” stāsta Karro.

''Paldies MX Moduls par atbalstu un iespēju startēt Anglijas čempionātā, kā arī paldies visiem latviešu faniem, kas mani skaļi atbalstīja trasē un mājās,” nobeidz Karro.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis


Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.