Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Tomaks ar trešo uzvaru pēc kārtas draudīgi pietuvojas Dandžijam

Tomaks ar trešo uzvaru pēc kārtas draudīgi pietuvojas Dandžijam
Eli Tomaks
Foto: motocrossplanet.nl

Kamēr Argentīnā norisinājās pasaules motokrosa čempionāta posms, ASV aizvadītas "Monster Energy AMA Supercross" seriāla sezonas 11. sacensības. Kārtējo uzvaru izdevies gūt Eli Tomakam, kurš šobrīd jau bīstami pietuvojies aizvien ārkārtīgi stabili braucošajam Raienam Dandžijam.

Supekrosa sezonas 11. posms notika Indianapolisas "Lucas Oil Stadium" trasē. "450SX" klases finālbraucienā vadību bija pārņēmis Bleiks Badžets ("Rocky Mounatin ATV/MC - KTM - WPS"), tomēr jau trešajā aplī Eli Tomakam ("Monster Energy Kawasaki") viņu izdevās apdzīt. Turpinājumā Tomaks spēja noturēties vadībā un finišā iebrauca sešas sekundes priekšā Marvinam Muskvinam ("Red Bull KTM").

Kopvērtējuma līderis Raiens Dandžijs ("Red Bull KTM") sacīkstes sāka vien no 11. pozīcijas, taču jau pēc pirmā apļa bija trešais. Vēlāk viņam izdevās apdzīt arī Badžetu un Dandžijs jau sāka apdraudēt Tomaku, tomēr līderis ar šo izaicinājumu spēja tikt galā. Aptuveni četras minūtes pirms sacensību beigām Dandžijam garām pabrauca viņa komandas biedrs Muskvins.

Badžets nobeigumā ierindojās ceturtajā pozīcijā, kamēr piektais finišēja Kouls Sīlijs "Honda HRC".

"Šie bija grūti 27 apļi," pēc finiša teica Tomaks. "Redzēju kā citi piedzīvo kritienus, un arī es šur un tur pieļāvu kļūdas. Tās izdevās labot, izcīnot uzvaru. 27 apļi - tās ir garas sacīkstes, tāpēc nekas nebija beidzies līdz pat finišam."

Tomakam šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas un sestā visā sezonā. Līdz čempionāta beigām atlikuši vēl seši posmi, bet kopvērtējumā intriga kļūst arvien lielāka. Dandžijs, kurš uzvarējis tikai divas reizes, tomēr kopumā braucis stabilāk par visiem pārējiem, aizvien ir vadībā, lai gan šobrīd Tomaks atpaliek vairs tikai 12 punktus.

"Esmu priecīgs par gūtajām uzvarām, tomēr aizvien zaudējam 12 punktus," komentē Tomaks. "Pat tad, ja uzvaru visās nākamajās sacīkstēs, var nākties gaidīt četrus posmus, pirms būšu vadībā, bet atlikuši vairs tikai seši. Jautājums aizvien ir atklāts, tāpēc vienkārši centīšos darīt visu, ko spēju nedēļu no nedēļas."

Nākamais "Monster Energy AMA Supercross" posms notiks 25. martā Detroitā, "Ford Field" trasē.

11. posma finālbrauciena rezultāti

VietaSportistsMotociklsRezultāts
1.Eli TomaksKawasaki27 apļi
2.Marvins MuskvinsKTM+5.850
3.Raiens DandžijsKTM+11.491
4.Bleiks BadžetsKTM+29.504
5.Kouls SīlijsHonda+37.775
6.Deivids MillsapssKTM+40.449
7.Čads RīdsYamaha+41.735
8.Broks TiklsSuzuki+42.889
9.Džeisons AndersonsHusqvarna+1 aplis
10.Džastins BarsijaSuzuki+1 aplis

Startēja: 22 sportisti

Pilni rezultāti: results.amasupercross.com

Kopvērtējums pēc 11. posma

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Raiens DandžijsKTM234
2.Eli TomaksKawasaki222
3.Marvins MuskvinsKTM185
4.Kouls SīlijsHonda185
5.Džeisons AndersonsHusqvarna155
6.Deivids MillsapssKTM136
7.Bleiks BadžetsKTM131
8.Čads RīdsYamaha130
9.Broks TiklsSuzuki116
10.Dīns VilsonsHusqvarna115

Pilni rezultāti: results.amasupercross.com


, 2017-03-20 15:11, pirms 7 gadiem
Autor, pirmkārt čempionātā atlikuši vēl pieci posmi nevis seši, un otrkārt Dandžijs ir uzvareejis nevis vienu reizi, bet divas reizes
results.amasupercross.com
, 2017-03-20 15:28, pirms 7 gadiem
tasesmues rakstīja: Autor, pirmkārt čempionātā atlikuši vēl pieci posmi nevis seši, un otrkārt Dandžijs ir uzvareejis nevis vienu reizi, bet divas reizes
http://results.amasupercross.com/xml/SX/events/S1755/S1F1POINTS.pdf
autoram ir taisnība par posmu skaitu, kas atlikuši, tie ir 6, jo pēdējais ir Las Vegasa un kopā ir 17 posmi, bet arī nezinu kāpēc tajā tabulā tas neuzrādās..
bet par otro lietu, gan taisnība, jo Dungay ir 2 uzvaras.
, 2017-03-20 18:15, pirms 7 gadiem
Bleiks Badžets amīši tiešām tā izrunā viņa uzvārdu.?

Eli Tomaks. Īlajs Tomaks.

Ieteiktu rakstīt kā ir angliski, jo jeņķis jau arī pēkšņi neizdomātu ka.ir Džuris Green
, 2017-03-20 19:28, pirms 7 gadiem
Tomaks būs ko labu saēdies!! Ka tik nesanāk kā Millsapam....
Un punktu sistēmā kkas jāmaina. Jo ja ir tāds viens stabils vecis kā Daņdžijs, kurš gandrīz vienmēr iebrauc troikā, tad pārējiem atliek vienu reizi nefinišēt un dzīties pakaļ titulam kā negudram. Tomac piemērs! Starp vietu sadalijumiem vajadzētu lielāku punku starpību, manuprāt!!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").