Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laura Daidera ekipāža piektā Nīderlandē, otro braucienu izjauc smaga avārija

Juris Grīns
Juris Grīns

Laura Daidera ekipāža piektā Nīderlandē, otro braucienu izjauc smaga avārija
Santermansa un Daidera ekipāža
Foto: Kristofa Santermansa sociālie tīkli

Ar izcīnītu piekto vietu Nīderlandes atklātā motokrosa čempionāta otro posmu noslēgusi beļģa Kristofa Santermansa un latvieša Laura Daidera ekipāža. Tiesa, ieskaitīts tika vien pirmais brauciens, jo otrajā notika smaga avārija, pēc kā sacensības nācās apturēt.

Naktī uz sacīkšu dienu Varseveldē pamatīgi lija, līdz ar to trase kļuva grūtāk izbraucama. Finālsacensības tomēr varēja notikt, lai gan viss neizvērtās tik gludi kā varēja cerēt.

Kvalifikācijā uzstādījuši sesto labāko rezultātu, Santermanss un Daiders veica ļoti labu startu un pirmajā aplī bija izvirzījušies vadībā. Ilgi noturēt šo pozīciju gan neizdevās - nākamo dažu apļu laikā sportisti atkrita uz piekto vietu, kurā aizvadīja brauciena otro daļu, tā arī sasniedzot finišu.

Vispirms Santermansa/Daidera ekipāžu apsteidza Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, bet īsi pēc tam arī Etjēns Bakss un Nikolā Musē. Vēlāk Etjēna Baksa ekipāža izrāvās vadībā, gūstot uzvaru pirmajā braucienā, kamēr pieredzējušais un titulētais Vilemsens finišēja otrais, zaudējot 20 sekundes. Trešā vieta Koenam Hermansam un Kenijam van Gālenam, kamēr ceturto vietu izcīnīja Džeisons van Deils un Bens van den Bogārts. Santermanss un Daiders viņiem finišā zaudēja trīs sekundes.

Otrajā braucienā smagu avāriju piedzīvoja Džulians Veldmans un Jorits van der Puttens, kuri pirms tam bija finišējuši sestie. Tiesneši nolēma braucienu apturēt, bet to neatsāka, jo neizbēgami bija kļuvis pārāk tumšs. Līdz ar to tika paziņots, ka par otrā posma kopvērtējuma galīgajiem rezultātiem uzskatāms vietu izkārtojums, kas tika fiksēts pirmajā braucienā. Santermansam un Daideram tas, iespējams, nāca par labu, jo otrajā braucienā viņi bija ieķērušies braucēju pūlī un uz sacensību apturēšanas brīdi ierindojās vien 16. vietā.

Pēc aizvadītiem diviem posmiem Nīderlandes atklātajā motokrosa čempionātā līderi ir Bakss/Musē, savukārt Santermanss/Daiders ierindojas piektajā pozīcijā.

Nākamais sezonas posms gaidāms 30. aprīlī Osas trasē.

2. posma rezultāti

VietaEkipāža
1.Bakss/Musē
2.Vilemsens/Bakss
3.Hermanss/van Gālens
4.Van Deils/Van den Bogārts
5.Santermanss/Daiders

Kopvērtējums pēc 2. posma

VietaEkipāžaPunkti
1.Bakss/Musē141
2.Vilemsens/Bakss128
3.Van Deils/Van den Bogārts118
4.Veldmans/Van der Puttens114
5.Santermanss/Daiders 110