Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Alekss Markess: "Vienā brīdī pateicu brālim, lai liek mani mierā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alekss Markess: "Vienā brīdī pateicu brālim, lai liek mani mierā"
Šogad Alekss Markess startēs "LCR Honda" komandā. Foto: LCR Honda Team

Pagājušās sezonas "MotoGP" debitants Alekss Markess atzīst, ka viņa titulētais brālis pērn Marks devis tik daudz dažādus padomus, ka vienā brīdī nācies viņam palūgt turpmāk tā vairs nedarīt.

Pēc aizvadītām vairākām sezonām "Moto3" un "Moto2" klasēs, abās kurās Alekss Markess spēja izcīnīt arī pa vienam titulam, pērn jaunais spāņu motosportists piedzīvoja debiju "MotoGP" pasaules čempionātā, uzreiz tiekot pie iespējas pārstāvēt "Honda" rūpnīcas komandu. Viņa komandas biedrs bija vecākais brālis Marks Markess, kurš savā karjerā jau ieguvis sešus "MotoGP" titulus, tomēr traumas dēļ gandrīz visu pagājušo sezonu izlaida.

Pieredzējušākais no brāļiem esot devis "tūkstošiem" padomu, un arī no mediju puses pēc katrām sacīkstēm uzdoti vieni un tie paši jautājumi par Marku un viņa sniegtajiem norādījumiem.

"Vienā brīdī ar to kļuva grūti, jo man vairs nebija, ko viņiem teikt," tagad atzīst Alekss Markess. "Nedomāju, ka esmu tas cilvēks, kurš varētu citiem kaut ko stāstīt par Marku. To var darīt komanda, tās vadība. Protams, viņš man deva daudzus padomus kā uzlabot sniegumu, mācīties, tomēr galu galā trasē es esmu viens pats. Tev var būt labākais brālis pasaulē, viņš var iemācīt tev daudzas lietas, bet, kad pats izbrauc trasē, tev jāmācās no visa kopā, reizē atceroties tūkstošiem lietu, ko viņš man stāstījis. Tas nav viegli, tāpēc vienā brīdī sezonas laikā pateicu viņam, lai liek mani mierā un nesaka vairāk neko, jo tobrīd man vēl bija jāiemācās praktizēt to, ko viņš teicis iepriekš."

Savā pirmajā "MotoGP" sezonā Alekss Markess bieži finišēja zemās pozīcijās, taču divos posmos izcēlās ar gūtu otro vietu. Šogad viņš pārstāvēs satelītkomandu "LCR Honda", startējot ar tādu pašu motociklu kā rūpnīcas vienības braucēji, kā arī saņems "Honda" atbalstu. Lēmumu nosūtīt Markesu uz "LCR Honda" nometni rūpnīca pieņēma vēl pirms viņš izcīnīja abus pjedestālus.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...