Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markesam smags kritiens, Kvartararo izcīna pirmo "MotoGP" uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Markesam smags kritiens, Kvartararo izcīna pirmo "MotoGP" uzvaru
Fabio Kvartararo. Foto: Motorsport.com

Ar pirmo posmu Spānijā, Heresas trasē startējusi "MotoGP" pasaules čempionāta jaunā sezona, kuras ievadā divreiz rupji kļūdījās pašreizējais čempions Marks Markess no "Honda" vienības, bet pirmo uzvaru izcīnīja "Yamaha SRT" braucējs Fabio Kvartararo.

No otrās pozīcijas startējušajam "Yamaha" pārstāvim Maverikam Vinjalesam padevās lielisks sākums un jau pirmajā līkumā viņš iebrauca kā līderis, kamēr Markess no trešās pozīcijas pacēlās uz otro, bet kvalifikācijas uzvarētājs Kvartararo atkrita uz trešo vietu. Jau pirmā apļa laikā pole position īpašnieku apdzina Džeks Millers no "Prama Ducati".

Trešajā aplī Markess sāka uzbrukt līderim, jau nokļuva viņam priekšā, taču pirmajā reizē Vinjaless atguva zaudēto. Dažus līkumus vēlāk mājinieki tomēr apmainījās pozīcijām, un Markess sāka lēnām attālināties. Jau nākamajā aplī Markess vienā no līkumiem gandrīz nokrita, taču kaut kā spēja savaldīt motociklu. Kļūda gan nozīmēja to, ka nācās iebraukt grants joslā un trasē viņš atgriezās kā pēdējais.

Vadību atkal atguva Vinjaless, bet konkurenti viņam cieši sekoja. Devītajā aplī atlika vienā no līkumiem kļūdīties, kad Kvartararo, kurš iepriekš bija atguvis pozīciju no Millera, nokļuva pirmajā vietā. Millers pakāpās uz otro, bet Vinjaless bija vairs tikai trešais, pēc tam atgūstot otro pozīciju.

Kamēr Kvartararo sāka atrauties no sekotājiem, arvien augstāk kāpa Markess, kurš vienu pēc otra apdzina savus konkurentus un sešus apļus pirms finiša jau vajāja trešajā vietā esošo Milleru un 21. aplī arī veica apdzīšanu. Turpat priekšā atradās Vinjaless, un Markess jau uzsāka tuvošanos, lai apdzītu, taču 22. apļa trešajā līkumā piedzīvoja high-side kritienu, smagi piezemējoties grants joslā. Tas bija pierādījums, ka sportists riskēja pārāk daudz, tāpēc arī pirms negadījuma bija ievērojami ātrāks par visiem.

Pat tad, ja Markess būtu nokļuvis otrajā pozīcijā, diez vai viņam izdotos panākt Kvartararo, kurš tobrīd bija jau aptuveni piecas sekundes priekšā tuvākajiem sekotājiem un arī finišēja pirmais. Francūzis savā karjerā jau septīto reizi startēja no pole position, taču sacīkstēs nebija uzvarējis ne reizi. Otro vietu izcīnīja Vinjaless, bet trešais finišu šķērsoja "Ducati" braucējs Andreā Doviciozo, kurš dažus apļus pirms tam bija apdzinis Milleru.

Jau sacensību sākumā kritienus piedzīvoja Žoans Mirs un Aleikšs Espargaro. Savukārt titulētais Valentino Rosi cīņā par pjedestālu neiesaistījās, varbūt būtu spējis finišēt vien pirmā desmitnieka otrajā daļā, bet septiņus apļus pirms finiša izstājās tehnisku problēmu dēļ. Savukārt ārsti neļāva sacīkstēs startēt Aleksam Rinsam, kurš kvalifikācijā bija piedzīvojis pamatīgu kritienu, tāpat uz starta neizgāja arī Kels Kračlovs, kurš iesildīšanās braucienos krita un traumēja kaklu, kā arī guva smadzeņu satricinājumu.

Arī "MotoGP" pasaules čempionāta otrais posms, kas gaidāms 26. jūlijā, notiks Heresas trasē, bet sauksies Andalūzijas "Grand Prix" izcīņa. Kopumā šogad plānoti 13 posmi, kas visi norisināsies Eiropā.

Spānijas "Grand Prix" rezultāti

VietaBraucējsKomandaApļiAtstatums
1.Fabio KvartararoSRT Yamaha25
2.Maveriks VinjalessYamaha254.603
3.Andreā DoviciozoDucati255.946
4.Džeks MillersPramac Ducati256.668
5.Franko MorbidelliSRT Yamaha256.844
6.Pols EspargaroKTM256.938
7.Frančesko BaņaijaPramac Ducati2513.027
8.Migels OliveiraTech 3 KTM2513.441
9.Danilo PetručiDucati2519.651
10.Takāki NakagamiLCR Honda2521.553
11.Johans ZarkoAvintia Ducati2525.100
12.Alekss MarkessHonda2527.350
13.Breds BindersKTM2529.640
14.Tito RabatsAvintia Ducati2532.898
15.Bredlijs SmitsGresini Aprilia2539.682
-Marks MarkessHonda21Izstājās
-Ikers LekuonaTech 3 KTM19Izstājās
-Valentino RosiYamaha18Izstājās
-Aleikšs EspargaroGresini Aprilia2Izstājās
-Žoans MirsSuzuki1Izstājās

     [+] [-]

, 2020-07-19 17:55, pirms 4 gadiem
Mišelingi kā riepu ražotajs ir apkaunojums visam sportam. Vairāk kā puse brauc taupības režīmā, tie, kuri garāki un nedaudz smagāki riepas pat hārdi vienkārši pārkarst.

Hondai absolūti ātrākais baiks un perfekti pielāgot Markesam, tādā tempā braucot un pat riepas nekarst kā citiem taupoties. Galīg nenopietni tas. Viens ir kad Pirelli F1 to pieprasa FIA taisīt dilstošākas jūtīgākas riepas intrigai, bet motociklos tas izšķir pārāk daudz. Tāpēc iebraukšana un cīņa par uzvaru nemaz neliekas īpaša.

Jā žēl ka lauzis Markes roku. Bet DORNAI un riepu ražotājam jāsāk domāt kādus mēslus ražo.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:58, pirms 4 gadiem
Mazliet meģini iedomaties, cik liels riepas laukums uz asfalta ir mocim, un cik F1, +cik daudz jaudas mēģina caur to "plāksteri" no moča motora, pārvērst paātrinājumā, tā ka, nebūs gluži tur Michelin sliktakais posms visā ķēdītē. Otrs, cik laba elektronika un saķeres kontrole saprogrammēta katrai komandai, tapēc... labi, šobrīd Markess potenciali ātrakais, jo vinjam ir labākais Inženieris-datoriķis...

     [+] [-]

, 2020-07-19 20:48, pirms 4 gadiem
Trampaliins rakstīja: Mazliet meģini iedomaties, cik liels riepas laukums uz asfalta ir mocim, un cik F1, +cik daudz jaudas mēģina caur to "plāksteri" no moča motora, pārvērst paātrinājumā, tā ka, nebūs gluži tur Michelin sliktakais posms visā ķēdītē. Otrs, cik laba elektronika un saķeres kontrole saprogrammēta katrai komandai, tapēc... labi, šobrīd Markess potenciali ātrakais, jo vinjam ir labākais Inženieris-datoriķis...
DORNA jau iepriekš ir lielas problēmas ar reitingiem, jo Honda ir daudz pārāks mocis tikai dēļ tā, ka riepas ir taisītas šim mocim. Ļoti daudzi ir teikuši, tā, kā brauc markess, riepām bija jāizjūk jau pirms pusgonkas. Un varbūt kādam liekas forši, ka katru reizi pirms līkumiem, mocis ir sānslīdē, bet tiek, kas saprot, ko nozīmē sānslīde, īsti nesaprot, kā tās riepas vispār turās kopā, jo viņām bija jānotek no diska.
saķeres kontrole nav pareizi teikts, ir traction control un paātrinājumu kontrole, anti weelie, ir motora bremze, kura elektroniski pielāgojas negatīvajam paātrinājumam, bet tās efektivitāte ir atkarīga no tā, cik daudz saķere ir aizmugurējam ritenim, un markesam tās saķeres nav vispār, jo pakaļējais ritenis ir vai nu gaisā, vai nu sānslīdē.
Ir iepriekš analizēti vairāki braucēji, vistīrākais braucējs bija Stouners, viņam faktiski nebija nekāda elektronika, un līdz pat šai dienai daudz nesaprot, kā viņš varēja pabraukt tik ātri.
Tad nāk Rossi, kurš izmantoja maz elektroniku, vairāk savu ķermeni, lai radītu bremzēšanas izpletņa efektu, jo ir garš, un viņš ir milzenis salīdzinājumā ar citiem braucējiem, viņš varēja izlocīties tālāk, moci turēt vairāk stāvus, un tos līkumus ņemt ātrāk, ātrāk nobremzēt, utt. Viens no retajiem, kas pēc kritiena pats varēja pacelt moci, ne lorenco, ne markess, ne pedrosa to nevar izdarīt.
Un tad ir lorenzo, pedrosa, markess, kuri tikai ar elektroniku brauc, un tieši viņi noliek moci mierīgi 60grādu sagāzienā un tas mopis turās uz trases. Tikai dēļ elektronikas. Tur ir vai nu gāzes ručka līdz galam, vai nu bremze līdz galam, un līkumos ir jānotur mocis.
Tāpēc skatītājiem vairs nepatīk tādas gonkas, jo tā elektronika ir par daudz. Līdzīgi kā 92. un 93.gada F1, kur pilotam bija jāgroza stūre, pārējo izdarīja elektronika.

     [+] [-]

, 2020-07-19 20:52, pirms 4 gadiem
Trampaliins rakstīja: Mazliet meģini iedomaties, cik liels riepas laukums uz asfalta ir mocim, un cik F1, +cik daudz jaudas mēģina caur to "plāksteri" no moča motora, pārvērst paātrinājumā, tā ka, nebūs gluži tur Michelin sliktakais posms visā ķēdītē. Otrs, cik laba elektronika un saķeres kontrole saprogrammēta katrai komandai, tapēc... labi, šobrīd Markess potenciali ātrakais, jo vinjam ir labākais Inženieris-datoriķis...
Tu laikam nesaproti par ko iet runa? Šogad sāki skatīties motosportu? Kāpēc ar bridgeston un pat pireli superbaikos labi var braukt gan gara auguma cilvēki, gan svarā lielāki, bet ar micheliniem tikai sīkākie un vieglākie?

Tā problēm anav vienu gadu, tieši Michelin izvēlējās mīkstāku karkasu savām riepām un nejau moču ražotāji. Nevelti pirmajā sezonā Bazs smagi avarēja jo riepa uzsprāga no temperatūras.

Tas galīg nav ok kad redzi, ka līderi brauc taupoties (jā protams, elektronika spēlē pārāk lielu lomu nupat un saķere un inženiera darbs un temperatūras svarīgas), taču citi riepu ražotāji ar to tika galā.

Piemēram Rossi viens no garākajiem un smagākjiem, viņam braucot taup[igi riepas uzkarst par 5-10 grādiem vairāk nekā Markesam visas gonkas laikā spiežot maksimumu.

Runa ir par to, ka Mišelini var uztaisīt normālu riepu bet nevēlās to darīt.

Pirelli lai noslēgtu ar f1 līgumu bija nosacījums riepām jābūt jūtīgām utt.. Jūti atšķirību?

Šodien gonkā visi kuri lielāki augumā jau pēc 5-7 apļiem bija ar pārkarsētām riepām.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:23, pirms 4 gadiem
To fire: neticeesi, cik ilgi, cik daudz un ko vispaar jeedzu no motosporta un motorsporta

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:27, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Ir iepriekš analizēti vairāki braucēji, vistīrākais braucējs bija Stouners, viņam faktiski nebija nekāda elektronika, un līdz pat šai dienai daudz nesaprot, kā viņš varēja pabraukt tik ātri.
Tad nāk Rossi, kurš izmantoja maz elektroniku, vairāk savu ķermeni, lai radītu bremzēšanas izpletņa efektu, jo ir garš, un viņš ir milzenis salīdzinājumā ar citiem braucējiem, viņš varēja izlocīties tālāk, moci turēt vairāk stāvus, un tos līkumus ņemt ātrāk, ātrāk nobremzēt, utt. Viens no retajiem, kas pēc kritiena pats varēja pacelt moci, ne lorenco, ne markess, ne pedrosa to nevar izdarīt.
Un tad ir lorenzo, pedrosa, markess, kuri tikai ar elektroniku brauc, un tieši viņi noliek moci mierīgi 60grādu sagāzienā un tas mopis turās uz trases. Tikai dēļ elektronikas. Tur ir vai nu gāzes ručka līdz galam, vai nu bremze līdz galam, un līkumos ir jānotur mocis.
Visa tā analīze pa lielam ir noskalojama podā. Jebkurā braucēja mērķis ir sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Ja kādam palīdzēs elektronika, tērps vai vienalga kas cits, ja tas būs legāls, viņš no tā neatteiksies. Tu saki, ka Markess brauc uz elektroniku, bet Rossi maz ar elektroniku. Domā Rossi tas tds princips - ai varētu jau piejūgt nedaudz elektroniku vēl klāt un nomest easy pus sekundi aplī, bet nu nē, es jau tā nebraucu... tiešām smieklīgi. Jebkurš braucējs tur testē, izmēģina visu kas pieejams, lai dabūtu labāku laiku. Un redzams, ka Markess ir pilnīgi citā līgā, viņš no moča var dabūt ārā, to ko vecā gvarde nevar un viņu no troņa gāzīs kāds spilgts talants no jaunās paaudzes, ne jau kāds no tipa "vecajiem". Jau pirmajā sezonā nca un paņēma titulu, kamēr citi tur pie Honda nevar gadiem pierast un atrast manieri kā no tā moča dabūt rezultātu, tikmēr Markess atnāca un sāka braukt visiem pa priekšu - tieši tik vienkārši. Es te negribu runāt par tādām abstraktām kategorijām kā visu laiku labākais, bet noliegt, ka viņš ir fenomenāls talants vienkārši nevar.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:30, pirms 4 gadiem
Trampaliins rakstīja: To fire: neticeesi, cik ilgi, cik daudz un ko vispaar jeedzu no motosporta un motorsporta
Nu tad bija jāsaprot ar pirmo, ko Tev saku. Ar Bridžiem praktiski visu gonku visi mauca ko spēj, ar mišeliniem mauc tie kuri mazāki, vieglāki un kam riepas mazāk karst. Reāli nav interesanti jau skatīties. Piemēram šodien markes bija vienīgais kurš varēja maukt vienmērīgi ātri pie tam dažādās trajektorijās, nevienam citam riepas to nedeva darīt.
Komentētāji saka malacis, kāds bļin malacis, ja citi brauc uz 70% viņš var atļauties braukt uz 100.

     [+] [-]

, 2020-07-19 21:35, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Visa tā analīze pa lielam ir noskalojama podā. Jebkurā braucēja mērķis ir sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Ja kādam palīdzēs elektronika, tērps vai vienalga kas cits, ja tas būs legāls, viņš no tā neatteiksies. Tu saki, ka Markess brauc uz elektroniku, bet Rossi maz ar elektroniku. Domā Rossi tas tds princips - ai varētu jau piejūgt nedaudz elektroniku vēl klāt un nomest easy pus sekundi aplī, bet nu nē, es jau tā nebraucu... tiešām smieklīgi. Jebkurš braucējs tur testē, izmēģina visu kas pieejams, lai dabūtu labāku laiku. Un redzams, ka Markess ir pilnīgi citā līgā, viņš no moča var dabūt ārā, to ko vecā gvarde nevar un viņu no troņa gāzīs kāds spilgts talants no jaunās paaudzes, ne jau kāds no tipa "vecajiem". Jau pirmajā sezonā nca un paņēma titulu, kamēr citi tur pie Honda nevar gadiem pierast un atrast manieri kā no tā moča dabūt rezultātu, tikmēr Markess atnāca un sāka braukt visiem pa priekšu - tieši tik vienkārši. Es te negribu runāt par tādām abstraktām kategorijām kā visu laiku labākais, bet noliegt, ka viņš ir fenomenāls talants vienkārši nevar.
Nu tā nav, arī Stoner steica, intervijā, ka mūsdienu moto viņam nepatīk, un ja visiem šobrīd būtu jābrauc bez, tad Rossi nebūtu konkurentu, tā arī ir.

Par Markesu, talantīgs, bet viņš atļaujas tikai to ko var mocis, kurš trāpījies viņam ideāli piemērots un riepas nepārkarst. Bija sezona kad Markesam bija problēmas ar motoru un riepām, iznākumu visi zin...neko nespēja.

Otrs, Markes braukā ar labāko moci, lūk ja piemēram, izdarītu kā Rossi un aizietu Aprillia, cita tipa moci, un uzvarētu pirmajā gadā, varētu teikt, citā līgā. Bet diemžēl nav, līdz Rossi, Stoneram viņam dikti tālu.

Pat eksperti to atzīst ka Markes baidās noriskēt, runa gāja par KTM kurš itkā līdzīgs hondai vadāmībā, bet riepu pakaļēju praktiski nenoēd, un Markes atteicās pāriet uz KTM, jo zin, nekur netiks.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 22:07, pirms 4 gadiem
fire rakstīja: Nu tā nav, arī Stoner steica, intervijā, ka mūsdienu moto viņam nepatīk, un ja visiem šobrīd būtu jābrauc bez, tad Rossi nebūtu konkurentu, tā arī ir.

Par Markesu, talantīgs, bet viņš atļaujas tikai to ko var mocis, kurš trāpījies viņam ideāli piemērots un riepas nepārkarst. Bija sezona kad Markesam bija problēmas ar motoru un riepām, iznākumu visi zin...neko nespēja.

Otrs, Markes braukā ar labāko moci, lūk ja piemēram, izdarītu kā Rossi un aizietu Aprillia, cita tipa moci, un uzvarētu pirmajā gadā, varētu teikt, citā līgā. Bet diemžēl nav, līdz Rossi, Stoneram viņam dikti tālu.

Pat eksperti to atzīst ka Markes baidās noriskēt, runa gāja par KTM kurš itkā līdzīgs hondai vadāmībā, bet riepu pakaļēju praktiski nenoēd, un Markes atteicās pāriet uz KTM, jo zin, nekur netiks.
Patīk nepatīk, tās ir atrunas. Labākais braucējs ir tas, kurš pielāgosies un izspiedīs vairāk par pārējiem no jebkādas tehnikas. Iedod visiem kaut javeles. Un no sērijas ja būtu tā un šitā, tad būtu tas un tas, to pierādīt nevar un tur katram ir savs viedoklis un nekas vairāk. Neapstrīdams ir tikai fakts, ka no 7 sezonām top klasē viņš ir uzvarējis 6...un tajā sezonā, kur "nekas no viņa nebija" viņš bija 3. Vēl var paskatīties, kā šo 7tiņu sezonu laikā viņš nekad kopvērtējumā nav kāsis komandas biedram. Un nav jau galīgi lohi tur bijuši tie komandas biedri. Vēl var paskatīties, kā ar to super super labāko moci neviens cits tā īsti nespēj dabūt ārā rezultātu. Protams, ka ja tu uzvari teju katru gadu, tad komanda tevi arī liek kā prioritāti, bet atkārtošos - viņš atnāca un uzvarēja jau pirmajā sezonā. Nebij tur ooo tipa potenciāls pirmajā sezonā ar kādu podestu utt. Vai arī lēnām aprašana ar moci, pielāgošana gadu gaitā līdz sāk uzvarēt - viņš atnāca un sāka uzvarēt uzreiz, tas daudz ko pasaka. Visi dūži ar visu lielo pieredzi utt. palika ar garu degunu jau pirmajā sezonā.
Protams tas tik mans viedoklis un respektēju arī tavējo

     [+] [-]

, 2020-07-19 22:38, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Patīk nepatīk, tās ir atrunas. Labākais braucējs ir tas, kurš pielāgosies un izspiedīs vairāk par pārējiem no jebkādas tehnikas. Iedod visiem kaut javeles. Un no sērijas ja būtu tā un šitā, tad būtu tas un tas, to pierādīt nevar un tur katram ir savs viedoklis un nekas vairāk. Neapstrīdams ir tikai fakts, ka no 7 sezonām top klasē viņš ir uzvarējis 6...un tajā sezonā, kur "nekas no viņa nebija" viņš bija 3. Vēl var paskatīties, kā šo 7tiņu sezonu laikā viņš nekad kopvērtējumā nav kāsis komandas biedram. Un nav jau galīgi lohi tur bijuši tie komandas biedri. Vēl var paskatīties, kā ar to super super labāko moci neviens cits tā īsti nespēj dabūt ārā rezultātu. Protams, ka ja tu uzvari teju katru gadu, tad komanda tevi arī liek kā prioritāti, bet atkārtošos - viņš atnāca un uzvarēja jau pirmajā sezonā. Nebij tur ooo tipa potenciāls pirmajā sezonā ar kādu podestu utt. Vai arī lēnām aprašana ar moci, pielāgošana gadu gaitā līdz sāk uzvarēt - viņš atnāca un sāka uzvarēt uzreiz, tas daudz ko pasaka. Visi dūži ar visu lielo pieredzi utt. palika ar garu degunu jau pirmajā sezonā.
Protams tas tik mans viedoklis un respektēju arī tavējo
Vecīt runa par citu, sezonā, kad viņam bija problēmas kā visiem, viņš zaudēja un neko nespēja. Šobrīd +/- visiem problēmas ir palikušas hondai nē.

Arī Espargaro saka, Honda brauc līdzīgi, bet aizmugures riepa neslīd.

Nesaku, ka Markes ir slikts braucējs, talantīgs, kā persona gan mēsls (bet tas cits stāsts), taču šobrīd viņam nu ļoti veicās.

Esmu no tiem kuram patīk , ka braucēji mauc kā Bridgeston laikā uz visiem 100, tad visiem ir vienāda situācija.

Visādi citādi, tiešām katram savs vērtējums un tas ir ok.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-19 22:53, pirms 4 gadiem
killo2000 rakstīja: Patīk nepatīk, tās ir atrunas. Labākais braucējs ir tas, kurš pielāgosies un izspiedīs vairāk par pārējiem no jebkādas tehnikas. Iedod visiem kaut javeles. Un no sērijas ja būtu tā un šitā, tad būtu tas un tas, to pierādīt nevar un tur katram ir savs viedoklis un nekas vairāk. Neapstrīdams ir tikai fakts, ka no 7 sezonām top klasē viņš ir uzvarējis 6...un tajā sezonā, kur "nekas no viņa nebija" viņš bija 3. Vēl var paskatīties, kā šo 7tiņu sezonu laikā viņš nekad kopvērtējumā nav kāsis komandas biedram. Un nav jau galīgi lohi tur bijuši tie komandas biedri. Vēl var paskatīties, kā ar to super super labāko moci neviens cits tā īsti nespēj dabūt ārā rezultātu. Protams, ka ja tu uzvari teju katru gadu, tad komanda tevi arī liek kā prioritāti, bet atkārtošos - viņš atnāca un uzvarēja jau pirmajā sezonā. Nebij tur ooo tipa potenciāls pirmajā sezonā ar kādu podestu utt. Vai arī lēnām aprašana ar moci, pielāgošana gadu gaitā līdz sāk uzvarēt - viņš atnāca un sāka uzvarēt uzreiz, tas daudz ko pasaka. Visi dūži ar visu lielo pieredzi utt. palika ar garu degunu jau pirmajā sezonā.
Protams tas tik mans viedoklis un respektēju arī tavējo
Lai vai kā, bet šodien labākais braucējs ir tas, kam ir labākā tehnika nevis labāk pielāgosies. Piemēram, moto2, kur nav tā elektronika, viņš zaudēja S.Brādlam no vācijas, vēl tagad atceros, ka bija vīlies, un nākošā sezonā mocījās ar Espargaro, bet kļuva par moto2 čempi.
Savukārt par MotoGP es tomēr pievienošos Stounera teiktajam, ka nav baudāms, jo Honda ir speciālas riepas, līdzīgi kā Ferrari bija speciālas riepas, un tāpēc nav iespējams salīdzināt ar citiem, jo faktiski nav vienādi apstākļi. Ja Merkesam iedotu Yamaha riepas, tad viņam ar vienu pitstopu būtu par maz.
p.s. Man Markess atgādina 90.gadu trakuli V.Reiniju, kurš arī bezbailīgi metās iekšā līkumos uz apdzīšanu, pirms līkuma sānslīdes, guldīja moci, jo vienmēr ticēja ka konkurents piekāpsies, bet tagad dzīvi turpina ratiņos. Trāpīsies uz līdzīgu, un sekas būs smagas.

     [+] [-]

, 2020-07-20 00:14, pirms 4 gadiem
archdevil rakstīja: Lai vai kā, bet šodien labākais braucējs ir tas, kam ir labākā tehnika nevis labāk pielāgosies. Piemēram, moto2, kur nav tā elektronika, viņš zaudēja S.Brādlam no vācijas, vēl tagad atceros, ka bija vīlies, un nākošā sezonā mocījās ar Espargaro, bet kļuva par moto2 čempi.
Savukārt par MotoGP es tomēr pievienošos Stounera teiktajam, ka nav baudāms, jo Honda ir speciālas riepas, līdzīgi kā Ferrari bija speciālas riepas, un tāpēc nav iespējams salīdzināt ar citiem, jo faktiski nav vienādi apstākļi. Ja Merkesam iedotu Yamaha riepas, tad viņam ar vienu pitstopu būtu par maz.
p.s. Man Markess atgādina 90.gadu trakuli V.Reiniju, kurš arī bezbailīgi metās iekšā līkumos uz apdzīšanu, pirms līkuma sānslīdes, guldīja moci, jo vienmēr ticēja ka konkurents piekāpsies, bet tagad dzīvi turpina ratiņos. Trāpīsies uz līdzīgu, un sekas būs smagas.
Riepas jau vienas, bet to konstrukcija jau ilgu laiku piemērotāka Hondai. Tīri pašas riepas tagad visiem ved vienas. Tiesa interesanti, ka kad bija Mišeling un braucēju sarunas, vairākums prasīja cietāku karkasu (un reiz testos to iedeva) visi izvēlējās to, bet Mišelin atkal izdarīja pa savam.

Bet par Ferrari laikiem tiesa, gan Edijs Džordans, gan citi tā laika komandu vadītāji to atzina, ka priekš ferrari bija vairāk kā pusekundi ātrākas riepas.

Par MOTO 2, vispār ļoti smagi runā par to, ka hondai bija nelegālas spēles ar elektroniku, un Dorna to noklusēja, jo Markes tajā laikā šņipelēja ar līdz 200 apgriezieniem vairāk par to ir izteicies gan Panšarols, gan pāris komandas no moto2. Itk''a bijuši doti kkādi pierā'dijumi Dronai, bet kā viens komentētājs teica pārraidē B2 ka Dorna skaidru atbildi nebija devusi..