Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks pārspēj Karro un kļūst par Pērnavas karali

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks pārspēj Karro un kļūst par Pērnavas karali
Foto: Motorsport.ee

Sestdien Pērnavā tika aizvadīts Igaunijas čempionāta otrais posms solo motokrosā, kurā piedalījās arī sportisti no Latvijas. Spēcīgajā MX1 klasē pjedestālu nodrošināja Toms Macuks, kuram izdevās pieveikt Matīsu Karro, bet vēlāk uzvarēt īpašajās "Pērnavas karaļa" sacīkstēs.

Pirmajā braucienā MX1 klasē uzvaru guva mājinieks Gerts Krestinovs, kuram visai cieši aizmugurē finišēja Harijs Kullass, kamēr trešajā vietā ierindojās pirmā posma uzvarētājs Matīss Karro, aiz kura savukārt finišēja pasaules motokrosa čempionāta veterāns Tanels Leoks un Toms Macuks. Jāpiemin, ka Karro sacīkšu pirmo daļu brauca otrajā pozīcijā un cieši sekoja Krestinovam, pēc tam pieļāva kļūdu un pāris vietas zaudēja, taču pakāpās līdz trešajai vietai, kamēr Macuks pēc ne tik veiksmīga sākuma un piedzīvota kritiena sacensību gaitā kāpa arvien augstāk, sasniedzot piekto vietu.

Otrais brauciens Macukam padevās lielisks, jau pēc starta viņš izvirzījās vadībā un pozīciju nosargāja līdz finišam. Kullass finišēja četras sekundes aiz viņa, bet Krestinovs ieguva trešo vietu, kamēr aiz "Top 3" palika Andero Lusbo un Karro. Šoreiz Karro vienubrīd arī bija pacēlies līdz otrajai pozīcijai, tomēr tad vairākas vietas zaudēja un finišēja piektais.

Krestinovs posmā uzvarēja ar viena punkta pārsvaru pār Kullasu, kamēr Macuks ieņēma trešo vietu, uzreiz aiz sevis atstājot Karro. Lusbo divu braucienu summā bija piektais, bet Leoks pēc ne pārāk sekmīga otrā brauciena posmā palika sestais.

MX1 klases 2. posma kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Gerts Krestinovs45
2.Harijs Kullass44
3.Toms Macuks41
4.Matīss Karro36
5.Andero Lusbo33
6.Tanels Leoks32
7.Johaness Nermans27
8.Jans Jakobsons25
9.Karels Kutsars24
10.Arons Lenziuss23

Savukārt dienas beigās notika īpašas sacensības, kurās tika noskaidrots "Pērnavas karalis" - startēja sportisti no vairākām klasēm, kuriem bija jāmērojas spēkiem īsākā trases konfigurācijā, kā arī jāveic džokera aplis, tāpat kā tas ir rallijkrosā. Sākotnēji vadībā nonāca Krestinovs, bet Karro viņu apdzina un ilgi bija vadībā. Macuks, kurš šajās sacīkstēs uzvarēja jau pirms gada, savu džokera apli bija veicis jau sākumā, kamēr abi līderi to nolēma darīt beigās. Rezultātā Macuks īsi pirms sacensību noslēguma nokļuva pirmajā pozīcijā un izcīnīja uzvaru. Karro guva otro vietu, bet trešais finišu šķērsoja Lusbo, kurš džokera aplī bija iebraucis jau sākumā, līdz ar to pirms finiša apsteidza Krestinovu.

Sacensību "Pērnavas karalis" rezultāti

VietaSportistsRezultāts
1.Toms Macuks17 apļi
2.Matīss Karro+3.238
3.Andero Lusbo+9.689
4.Gerts Krestinovs+10.007
5.Meiko Vetiks+27.800
6.Johaness Nermans+28.295

Trešā un otrā vieta braucienos pie otrās pozīcijas posmā MX85 klasē ļāva tikt Markusam Ozoliņam. Latviešu sportists pirmā brauciena sākumā bija vadībā, taču drīz zaudēja pozīcijas un vēlāk aizcīnījās līdz trešajai vietai. Otrajā braucienā Ozoliņš ilgstoši bija līderis, bet pēdējā aplī krita un ieguva otro vietu.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 16:27, pirms 4 gadiem
laba gonka bijusi

     [+] [-]

, 2020-07-20 08:33, pirms 4 gadiem
Gandrīz viss baltijas zieds kopā.