Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Siliņš: "Atkritu uz beigām, jo tiesnesis teica, ka vēl nav jābrauc uz laiku"

Juris Grīns
Juris Grīns

Siliņš: "Atkritu uz beigām, jo tiesnesis teica, ka vēl nav jābrauc uz laiku"
Edgars Siliņš. Foto: no sportista arhīva

Motosportists Edgars Siliņš Slovākijā uzsācis dalību Eiropas enduro čempionāta otrajā posmā. Sestdien tika aizvadīta sacensību pirmā diena, kas mūsu braucējam sākotnēji izvērsās ne tik veiksmīga no rezultātu viedokļa, bet noslēdzās ar ļoti pozitīvām emocijām.

Edgars Siliņš:

"Pirmā diena Slovākijā aizvadīta. Varbūt ne tā labākā, bet tomēr smaids sejā un rīt otra diena priekšā. Gara diena - septiņas stundas uz moča pa kalniem, aizām, akmeņiem uzbraucieniem, lielām saknēm, dziļām upēm un vel visādiem dabas šķēršļiem, ko vien var un nevar iedomāties. Vienmēr šīs puses enduro pārsteidz.

Pirmajā aplī rupja kļūda jau atmeta uz vienu no beidzamajām vietām, jo, sakarā ar bīstamo un slideno enduro testu, vakar organizatori gribēja pirmo apli laist kā iepazīšanos. Šodien piebraucot pie testa, lai pārliecinātos, vai tā ir, laika tiesnesis atbildēja: jā, bez laika šis tests. Līdz ar to, braucu baigi neiespringstot. Kā izrādījās, tomēr tests bija uz laiku.

Organizēšana diezgan sliktā līmenī, daudz neskaidrības un nekorekta informācija, ko nevar teikt par pašu trasi. Neviens īsti angliski nerunā kaut arī sabraukušas daudzas Eiropas valstis. Ķesterciema enduro sprints bija noorganizēts labākā līmenī.

Zaudētas minūtes šodien dod motivāciju rītdienai, jo cīņa turpinās. Krosa tests bija apvienots ar ļoti interesantu un ātru enduro tipa ātrumposmu - lēcieni, lielas virāžas, baļķi, akmeņi un peļķes. No trīs apļiem arī šeit vienā aplī zaudētas sekundes, paslīdot kājai, kritu akmeņu sekcijā. Ekstrēmais tests bija mazliet vairāk par divām minūtēm īss, ar braucienu pret upi, kurā bija baļķi un kustīgi akmeņi, plusā viens stāvs kalns, pilns ar saknēm, kur pie veiksmes sanāk uzbraukt taisnā līnijā augšā, bet pie neveiksmes, palikt pus kalnā un domāt, brauksi lejā un augšā vēlreiz, vai cīnīsies līdz augšai, stumjot moci. Iepriekš minētais enduro tests par ļoti izsistu un špūrainu kalna nogāzi, lai kļūdītos bija jānobrauc 20 centimetri no galvenās trajektorijas un tevi tur noteikti gaida akmens, celms vai sakne. Šajā testā pēdējā aplī piedzīvots arī nepatīkams kritiens, kā rezultātā ieslīdēju dziļi krūmos un, par laimi, tiku cauri ar zaudētām sekundēm un zilu plecu.

Runājot par pozīcijām, aizcīnījos līdz sestajai vietai savā klasē. Rīt jauna diena un jauna cīņa."